Solveigs Speisa Musikk

Solveigs Speisa Musikk har et særlig fokus på undergroundmusikk produsert av utøvere basert i Norge. Det handler om det unike og personlige, slik som ulike kunstneriske prosesser, og også om det som er mer tidløst og universelt menneskelig. Det er rom for både kunstneriske og vitenskapelige perspektiver.
Solveigs Speisa Musikk er musikkprogrammet som tør å stupe ned i musikkens substans gjennom samtaler med komponister, låtskrivere, musikere, produsenter, filmskapere, teaterfolk, labelmanagere, musikkforskere, dansere, vitenskapsformidlere, konsumenter og andre som kan belyse ulike aspekter ved musikkens tilblivelse, effekt og plass i verden.
Programvert Solveig Sørbø er selv komponist og artist og tar lytterne i hånden inn i undergrounden med sin egen nysgjerrighet som pådriftsmotor. Gjestene slipper ikke unna med å skrape på overflaten av ting; her skal vi dypere inn i materien og lytterne skal både underholdes og opplyses. Til nå har sendingene handlet om blant annet melodisk kontur, indisk klassisk musikk, musikk og hjernen, mikrotiming i rap-flows, låtskriving, komponering, rytmeindusert bevegelse, musikalske referanser i boka Heroin Chic, the break routine i EDM, syntese, slaviske sanger, tingenes musikk, kroppen som instrument, vokalkomposisjon og etisk musikkarbeid.

Suscribe to

Solveigs Speisa Musikk

       

Or subscribe with your favorite app by using this address: https://anchor.fm/s/2e8cee60/podcast/rss