Om oss

radiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. Musikkprofilen dekker det meste av hva som er tøft og fint, alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country!

Ledelsen

radiOrakels trofaste kontorrotter holder til i tredje etasje på Blitzhuset. De mest ivrige er tilstede daglig og slår gjerne av en prat om du stikker innom.

Redaktør – Hanne Rye Hanssen: redaktor@radiorakel.no
Ser til at rottene holder seg på riktig frekvens, og oppfører seg slik som radiorotter hør og bør.

Daglig Leder – Miranda Moen: dagligleder@radiorakel.no
Gjør alt det sexy kontorarbeidet.

Redaksjonssjef – Andreas Foldberg: redsjef@radiorakel.no
Er hodet til redaksjonsrådet og passer i samarbeid med rådet på alle redaksjonene i radioen.

Redaksjonassistent – Line Bliksås: redass@radiorakel.no

Redaksjonsråd – Sara Ambjørndalen, Mari Jerstad, Olga Nikonova, Liv-Hilde Dimmestøl. (Varamedlemmer –  Sara Krigsvoll. En vara til suppleres av redrådet)

Musikkredaktør – Henrik Lesjø: musikk@radiorakel.no
Passer på at musikken er like bra på 99,3 som den har vært siden 1982.

Teknisk sjef Ingmar: bananasandpopcorn@gmail.com

IT-sjef – Claire Gaigeot: itsjef@radiorakel.no

SoMe-ansvarlig – Line Bliksås: redass@radiorakel.no

Styreleder – Carolin Molina Rustad

Styremedlemmer – Kaja Borg (gjenvalg), Alf Haakon Pietruszka Lund (gjenvalg), Faduma Mohamud, Mathilde Fossheim. (Varamedlemmer – Helene O’Loughlin, Trine Krigsvoll Haagensen)

Kontakt

Post – RadiOrakel p.b 6826 St. Olavs Plass 0130 Oslo

Adresse – Pilestredet 30C, 0166 Oslo

Twitter@radiorakel

InstagramradiOrakel

FacebookradiOrakel

Ledelsen har også en maskot ved navn Yoda. Han sitter mest bare der, men er en god støttespiller når det kommer til å lytte med sine store ører.
Hvis du vil bli en deltagende rotte gjennom fremragende og gravende journalistikk kan du delta på kurs og bli medlem.

Historie

radiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. Musikkprofilen dekker det meste av hva som er tøft og fint, dvs alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country!

radiOrakel ble startet i 1982 da myndighetene åpnet for lokalradiodrift i Norge. På en kvinnekulturfestival samlet en gruppe kvinner inn penger til å starte opp verdens første kvinneradio. Og de lykkes; 16. Oktober 1982 ble radiOrakel grunnlagt. Rita Westvik var den første redaktøren.

Den første tiden holdt radioen til i Korsgata 5, men flyttet etter hvert sammen med AKKS (Aksjon Kvinne Kultur Senter) inn på loftet i Blitz-huset i Pilestredet. radiOrakels målsetning er å utdanne kvinner og minoritetkjønn innen radiojournalistikk og lydteknikk, og vi skal til enhver tid ha minimum 2/3 kvinnelige medlemmer.

I praksis betyr dette at radiOrakel aktivt prioriterer og promoterer kvinner både som intervjuere og intervjuobjekter, og i tillegg til dette også har en musikkprofil som gjør at minst 50 % av all musikken som spilles er av/med kvinnelige artister/musikere. Per i dag er omkring 100 personer tilknyttet radiostasjonen, og i alle årene radiOrakel har eksistert siden 1982, har rundt 1500 mennesker blitt utdannet i de ulike feltene innen radiokringkasting og mange av de fremstår som mediepersonligheter i dagens mediebilde.

I 2019 mottar radiOrakel støtte fra Medietilsynet, Fritt Ord, Sparebankstiftelsen og Kulturrådet.

Til jinglen ‘Mesen 2’ har vi brukt musikk fra: https://freesound.org/people/abett/sounds/316994/ Attribution Non-commercial License