Om oss

Verdens eldste kvinneradio

RadiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. Musikkprofilen dekker det meste av hva som er tøft og fint, alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country!

Om du har lyst til å bidra i det arbeidet radiOrakel gjør gjennom fremragende og gravende journalistikk kan du delta på kurs og bli medlem.

Ledelsen

RadiOrakels trofaste administrasjon og ledelse holder til i tredje etasje på Blitzhuset. De mest ivrige er tilstede daglig og slår gjerne av en prat om du stikker innom. De er også tilgjengelige etter avtale, da helst ved mail eller duepost.

Ansvarlig Redaktør – Hanne Rye Hanssen: redaktor@radiorakel.no
Har ansvaret for alt innholdet radiOrakel produserer. Ris og ros sendes hennes vei. Er også å finne på spesialsendinger og nattsendinger i tide og utide.

Fakturainfo: Fakturaer sendes som EHF eller til radiorakel@ebilag.com
Regnskapsfører: Gerhard & Sønn

Redaksjonsrådssjef – Anniken Eidem: redsjef@radiorakel.no
Er hodet til redaksjonsrådet og passer i samarbeid med rådet på alle redaksjonene i radioen.

Redaksjonassistent – Line Bliksås: redass@radiorakel.no

Redaksjonsråd – Sara Ambjørndalen, Liv-Hilde Dimmestøl, Kristina Sørenes Kjeilen og Olga Nikonova

Musikkredaktør – Synne Klovning: musikk@radiorakel.no
Passer på at musikken er like bra på 99,3 som den har vært siden 1982. (Kanskje enda bedre)

Teknisk sjef– Ingmar: bananasandpopcorn@gmail.com

IT-sjef : itsjef@radiorakel.no
Problemløser helt utenom det vanlige.

SoMe-ansvarlig – Line Bliksås: redass@radiorakel.no

Styreleder – Miranda Moen: styret@radiorakel.no

Styremedlemmer – Monica Aasen, Anna Bjørk, Nadda Noor, Zemen Tedros
Varaer: Ida Theresa Myklebost, Patrick Habiyambere

radiOrakel er en medlemsdrevet frivillig organisasjon, og om du skulle titte innom, er sjangsen stor for at du treffer på journalister og journalistspirer i full vigør! Medlemmenne har vært grunnpilaren i organiasjonen, og vil nok være det i minst 40 år til <3


Historie

RadiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. Musikkprofilen dekker det meste av hva som er tøft og fint, dvs alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country!

radiOrakel ble startet i 1982 da myndighetene åpnet for lokalradiodrift i Norge. På en kvinnekulturfestival samlet en gruppe kvinner inn penger til å starte opp verdens første kvinneradio. Og de lykkes; 16. Oktober 1982 ble radiOrakel grunnlagt. Rita Westvik var den første redaktøren.

Den første tiden holdt radioen til i Korsgata 5, men flyttet etter hvert sammen med AKKS (Aksjon Kvinne Kultur Senter) inn på loftet i Blitz-huset i Pilestredet. radiOrakels målsetning er å utdanne kvinner og minoritetkjønn innen radiojournalistikk og lydteknikk, og vi skal til enhver tid ha minimum 2/3 kvinnelige medlemmer.

I praksis betyr dette at radiOrakel aktivt prioriterer og promoterer kvinner både som intervjuere og intervjuobjekter, og i tillegg til dette også har en musikkprofil som gjør at minst 50 % av all musikken som spilles er av/med kvinnelige artister/musikere.

Per i dag er omkring 130 personer tilknyttet radiostasjonen, og i alle årene radiOrakel har eksistert siden 1982, har rundt 1500 mennesker blitt utdannet i de ulike feltene innen radiokringkasting og mange av de fremstår som mediepersonligheter i dagens mediebilde.

radiOrakel driftes med støtte fra Oslo kommune, prosjektmidler fra tilskuddsgivere slik som Medietilsynet, Fritt Ord og Kulturrådet, og får momskompensasjon fra Stiftelses- og lotteritilsynet. Andre inntekter er medlemskontingent, gaver og Grasrotandelen/tippemidler

0%