Om oss

Verdens eldste kvinneradio

RadiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. Musikkprofilen dekker det meste av hva som er tøft og fint, alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country!

Hvis du vil bli en deltagende rotte gjennom fremragende og gravende journalistikk kan du delta på kurs og bli medlem.

Ledelsen

RadiOrakels trofaste kontorrotter holder til i tredje etasje på Blitzhuset. De mest ivrige er tilstede daglig og slår gjerne av en prat om du stikker innom.

Redaktør – Hanne Rye Hanssen: redaktor@radiorakel.no
Ser til at rottene holder seg på riktig frekvens, og oppfører seg slik som radiorotter hør og bør.

Daglig Leder – Miranda Moen: dagligleder@radiorakel.no
Gjør alt det sexy kontorarbeidet.

Redaksjonsrådssjef – Andreas Foldberg: redsjef@radiorakel.no
Er hodet til redaksjonsrådet og passer i samarbeid med rådet på alle redaksjonene i radioen.

Redaksjonassistent – Line Bliksås: redass@radiorakel.no

Redaksjonsråd – Sara Ambjørndalen, Liv-Hilde Dimmestøl, Sara Krigsvoll

Musikkredaktør – Synne Klovning: musikk@radiorakel.no
Passer på at musikken er like bra på 99,3 som den har vært siden 1982.

Teknisk sjef – Ingmar: bananasandpopcorn@gmail.com

IT-sjef – Claire Gaigeot: itsjef@radiorakel.no

SoMe-ansvarlig – Line Bliksås: redass@radiorakel.no

Styreleder – Monica Aasen: styret@radiorakel.no

Styremedlemmer – Kaja Borg (gjenvalg), Alf Haakon Pietruszka Lund (gjenvalg), Faduma Mohamud, Mathilde Fossheim. (Varamedlemmer – Helene O’Loughlin, Trine Krigsvoll Haagensen)

Ledelsen har også en maskot ved navn Yoda. Han sitter mest bare der, men er en god støttespiller når det kommer til å lytte med sine store ører.

Historie

RadiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. Musikkprofilen dekker det meste av hva som er tøft og fint, dvs alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country!

radiOrakel ble startet i 1982 da myndighetene åpnet for lokalradiodrift i Norge. På en kvinnekulturfestival samlet en gruppe kvinner inn penger til å starte opp verdens første kvinneradio. Og de lykkes; 16. Oktober 1982 ble radiOrakel grunnlagt. Rita Westvik var den første redaktøren.

Den første tiden holdt radioen til i Korsgata 5, men flyttet etter hvert sammen med AKKS (Aksjon Kvinne Kultur Senter) inn på loftet i Blitz-huset i Pilestredet. radiOrakels målsetning er å utdanne kvinner og minoritetkjønn innen radiojournalistikk og lydteknikk, og vi skal til enhver tid ha minimum 2/3 kvinnelige medlemmer.

I praksis betyr dette at radiOrakel aktivt prioriterer og promoterer kvinner både som intervjuere og intervjuobjekter, og i tillegg til dette også har en musikkprofil som gjør at minst 50 % av all musikken som spilles er av/med kvinnelige artister/musikere.

Per i dag er omkring 100 personer tilknyttet radiostasjonen, og i alle årene radiOrakel har eksistert siden 1982, har rundt 1500 mennesker blitt utdannet i de ulike feltene innen radiokringkasting og mange av de fremstår som mediepersonligheter i dagens mediebilde.

I 2019 mottar radiOrakel støtte fra Medietilsynet, Fritt Ord, Sparebankstiftelsen og Kulturrådet.

0%