Musikk

Marthe Valle undrer over livet i singelen «Vi lar det gå»

todayMay 28, 2021

Foto: Jens Kristian Rimau

«Vi lar det gå» handler om det man begynner med når man nærmer seg 40, nemlig å se tilbake over livet og hvordan, eller kanskje til og med hvorfor, man har kommet dit man er i dag.

Marthe synger om en slags uoppnåelig ungdommelig standard, hvor man hadde dårlig tid og dermed puttet alle følelser og energi inn i å gjøre mest mulig her og nå. I ettertid har man strebet etter at ting skulle bli som det var akkurat da, men det er egentlig ingenting som kunne måle seg med det. Man må bare la det gå. På denne singelen har Marthe har lekt seg i studio med sine faste makkere Anders Bjelland og Jens Kristian Rimau. Sammen har de laget en låt med mye spilleglede og som fanger sommerfølelsen, men som likevel spiller på de nostalgiske følelsene de fleste som snart skal entre 40-årene kjenner på.

[button content=”LIVESTREAM FM 99,3″ color=”black” text=”white” url=”https://radiorakel.no/livestream/” openin=”_blank”]

Men tenk om vi hadde vært eldre og skjønt ka vi faktisk fann
Og ikkje vært så rastlaus, trudd at allting sto i brann
Men kjære, tenk om vi bare reiste og tok en sjanse til
Hadde vi vært de samme, eller har vi gått oss vill
Vi lar det gå
Vi lar det gå
Kem e du nu?
Det va alltid du

[separator type=”thin”]

 

Om Marthe Valle

Marthe Valle er en Bergens-basert artist og låtskriver, opprinnelig fra Harstad. Med sin unike stemme og jordnære tekster om universelle spørsmål og utfordringer, har hun siden starten i 2004 fått et trofast publikum. Hun har så langt hatt en mangefasettert karriere, med utgivelser på både engelsk og norsk, og som bidragsyter på mange ulike prosjekter og innspillinger. Marthe er også en samfunnsengasjert artist som ofte bruker musikken til å formidle sitt engasjement, både gjennom tekster og samarbeid med organisasjoner som Norsk Folkehjelp, Kirkens Bymisjon og Dråpen i Havet. Med debutalbumet «It’s a Bag of Candy» (2005) vant hun sin første Spellemannpris, og fulgte det opp med «Forever Candid» i 2008. Med «Fant fram» i 2014 gikk Valle over til å synge på dialekt. Både dette albumet og oppfølgeren «Alt som ikkje kan sies» (2017), ga henne bred radiostøtte med flere A-listede låter på NRK P1.

«RO/URO» fra 2018 var et konseptalbum som opprinnelig ble skrevet og framført som bestillingsverk for Festspillene i Nord-Norge. Tematisk utforsker det spørsmålene rundt menneskets tilstand i dagens samfunn og hvordan den travle livsstilen mange lever med, stadig distanserer oss fra de viktige verdiene i forholdene våre til andre mennesker og den indre balansen. 2020 bragte ny musikk i form av låtene «Makta og kjærligheten» og «Pilar». Sistnevnte var første singel fra hennes kommende album som er ventet høsten 2021.

 

 

Written by: admin

Previous post

Lines Lune Landing

Maria Mena nominert av Uglesett!

Uglesett var nylig på intervju hos meg i Lines Lune Landing og vokalist Kester Bandlien nominerte Maria Mena som kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet! Få med deg del 2 kl 16:00 - 26/5 - radiOrakel FM 99,3

todayMay 26, 2021

0%