Lines Lune Landing

Marthe Susann besøker Lines Lune Landing 28 mai!

todayMay 28, 2021

Mistet begge foreldrene, brukte musikken som terapi

Marthe Susann er artistnavnet til Marthe Susann Åndahl. Etter å ha sunget i ulike grupper og jobbet som musikk- og sangpedagog i over ti år er hun nå klar for å vise sine egne låter som soloartist. Etter god respons på singlene «Dance the Night Away» og «Easy» slapp hun sin debut

EP «Golden» høsten 2019

«Golden» er en samling sanger om kjærlighet og tap, og det hele startet med Marthe Susann sin egen sorg. Innenfor fem år mistet hun først sin mor og så sin far til sykdom. «Jeg har alltid sett på låtskriving som en måte å bearbeide følelser og tanker, og at den kan være en slags selvterapi. Det ble ganske tydelig da jeg gikk igjennom en tung tid selv. Da min far døde skrev jeg en sang tilham for å trøste ham, men den ble like mye en trøst for oss som var igjen. Sangen heter «Golden», og den ble starten på prosjektet.

[separator type=”thin”]

[button content=”Button Text” color=”pink” text=”black” url=”https://radiorakel.no/livestream/” openin=”_blank”]

[separator type=”thin”]

Hun gikk i studio med artist Josefin Winther og Reidar Frugård Opdal (ORBO) som produsenter, og resultatet ble den kommende EP’en. Marthe Susann leverer melodiøs og vakker pop som er inspirert av jazz og RnB. Hun vil skrive sterke og fengende melodier med tekst som gir mening.

Jeg skriver om livet og samfunnet vi lever i. Kjærlighet, savn og sorg. Alle sangene på platen er ikke like biografiske eller med direkte kobling til mitt eget liv, men de handler alle om kjærlighet og tap på en eller annen måte

Derfor tror hun at musikken hennes kan nå mennesker i alle aldre og kulturer. “Jeg tror vi som mennesker er ganske like. Vi går igjennom de samme følelsene og situasjonene i livet, selv om de ikke nødvendigvis skjer på samme tid i livet”.

Dette er første gang Marthe Susann gir ut noe eget låtmateriale, men hun har skrevet sanger i mange år. Hvorfor tok det så lang tid? “Jeg må nok innrømme at jeg var litt feig før. Redd for at folk ikke skulle like musikken min og dømme meg, men etter at jeg mistet foreldrene mine ville jeg ikke være feig lenger. Jeg ville ikke sitte der som 80-åring og angre på noe jeg aldri en gang forsøkte”

Derfor ville hun også kalle EP’en for «Golden». «Den er en hyllest til foreldrene mine og alt det som de har gitt meg. Og til sorgen som jeg nå eier med stolthet. Den har gjort meg sterkere». Hun vet ikke om debuten hadde kommet hvis ikke det hadde vært for tapet av foreldrene, men hun er sikker på at det vil komme mer musikk. Nå skriver hun på album, og de første singlene håper hun kommer høsten 2021.

[separator type=”thin”]

«Golden» er tilgjengelig på alle digitale plattformer!

 

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Musikk

Marthe Valle undrer over livet i singelen «Vi lar det gå»

«Vi lar det gå» er Marthe Valles tredje singel fra det kommende albumet som slippes til høsten. Låta er leken og full av energi, og ønsker sommeren hjertelig velkommen med mimring om alt som har vært. «Vi lar det gå» utgis 28. mai og du kan høre den her på radiOrakel FM 99,3 – kl 23:00 på slippdagen!

todayMay 28, 2021

0%