Lines Lune Landing

Rapper og produsent – Karin Melõn besøker Line’s Lune Landing!

todayMarch 25, 2020

Karin Melõn // foto: Gunvor Eline Jakobsen

Jeg møtte Karin på Tøyen for å snakke om det nye albumet hennes; Up’s and Downs! Det er en deilig vårdag i slutten av mars men lufta er fortsatt kald og korona truer over alt. Men vi skal ha show uansett – så det er bare å benke seg ned foran radioapparatet kl  17:oo i dag fredag 27 mars! 

Karin vokste opp som enebarn hos sin filippinsk mor. Hun har ikke det beste forholdet til sin fraværende far og dette inspirerer musikken hennes. Hun skrev og produserte låta Dear Father hvor hun får tømt seg helt og her deler hun med oss det som hun vanligvis ikke bretter ut for alle å se.

Da hun var liten bodde hun og moren i en kommunal bolig i hjembyen Haugesund. Det ble etter hvert vanskelig for en alenemor med ei lita jente – å skulle fortsette å bo i denne kommunale blokken – for den blir etterhvert fylt opp med sosialklienter fra ande avdelinger i NAV sitt hjelpesystem – mennesker som sliter med rusproblemer, kriminell adferd  og psykiatri.

“Vi hadde det ikke vondt i forhold til mange andre steder i verden, men mamma måtte jobbe skikkelig hardt for å lære språket” forteller Karin. “Med de få pengene vi hadde, tvang hun meg til å ta pianotimer” forteller hun videre

I dag er hun glad for at moren tvang henne for Karins bakgrunn med forskjellige instrumenter er en fordel for henne når hun produserer sin egen unike lyd. Hun liker å blande digitale lydeffekter sammen med toner fra når hun selv spiller piano eller andre instrumenter.

“Jeg synes det er viktig å lage god, autentisk og fordøybar musikk samtidig som jeg passer på å være tro mot meg selv og mitt budskap,”

LIVESTREAM HER>>

Tidligere prosjekter og samarbeid

Mens de to siste singelen er fra debutalbumet Up’s and Downs, – har hun tidligere vært med på i det provoserende samarbeidet “Sug meg (Suck Me)” (2015) med fem andre kvinnelige hiphop-artister. I 2017 ga hun ut “Serious” (2017), med en sommervibe som markedsførte den første utgivelsen mot hennes nye musikalske retning inspirert av gospel, soul og filippinsk musikk. Hun er en kjent skikkelse i det norske hiphop-samfunnet og var med  i NRK-dokumentaren “Takin Ova – The History of  Norwegian Hiphop” (2017),  og et intervju i den norske boken “New Hiphop Heads” (2018) fra kjent musikk forfatter Øyvind Holen.

Karin spilte på Up-Roar  i Mai 2019 – rett etter Louam!

Luam blir nominert av Karin som kvinnelig, norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet i denne episoden!!

Ta en titt på Karin Melõn’s hjemmeside her!

Karin Melõn på youtube:

Dear Father:

Karin Melõn på Spotify:

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Lines Lune Landing

Cathrin besøker Line’s Lune Landing – singelslipp!

Cathrin besøker meg og Line's Lune Landing (ikke i radiOrakel's studio, men på en benk) ved Aker Brygge. Det er corona-tider og vi holder god avstand samtidig som vi kjenner den herlige lyden av rygge-alarm vibrere mot trommehinna. Kråke-hyl  og de nydelige tonene fra søppelbilene i byen trenger seg gjennom den friske klangen fra klokka i rådhuset. Oslo viser seg fra sin beste side denne tidlig vår-dagen i mars. Coronakrisen ligger […]

todayMarch 24, 2020

0%