Speisa Natt blir sommerens speisa program!

todayJune 30, 2021

Background

Speisa natt fant sted en bleik juni-natt for etpar-tre uker siden, og de 5 sendingene som ble sendt den natta er nå ute som podcast og sendes i reprise gjennom sommeren mens Speisa-Solveig ferierer og Speisa-Guse konser på Danza Bastant. Den heltemodige teknikeren denne speisa natta var Alf Håkon! Nedenfor kan du lese litt om hver av sendingene.

Her er Solveigs Speisa Musikk på medier, samt lenker til podcasten med mer: linktr.ee/Speisa

Nå har vi produsert 36 episoder om alt fra melodisk kontur, indisk klassisk musikk, musikk og hjernen, mikrotiming i rap-flows, låtskriving og komponering til rytmeindusert bevegelse, musikalske referanser i boka Heroin Chic, the break routine i EDM, arbeid med kor, slaviske sanger, kroppen som instrument, og etisk musikkarbeid, DIY-musikk og filmmusikk. Søk opp Solveigs Speisa Musikk der du lytter til podcast, og følg med hver tirsdag (evt søndag) gjennom sommeren og til høsten for flere interessante samtaler!

Så altså, gjør deg klar for en speisa sommer med Solveigs Speisa Musikk!

Agnes Hvizdalek – om vokalteknikker og å lage (vokal)musikk

Agnes Hvizdalek. Foto: Lisi Charwat

Agnes Hvizdalek er en eksperimentell stemmekunstner og skapende musiker, og bruker stemmen på måter du aldri har hørt før. I denne episoden viser hun fram noen speisa vokalteknikker hun har perfeksjonert og snakker om det ikke-binære forholdet mellom improvisasjon og komposisjon, om stemme og stemmehelse, og om hvordan hun arbeider som komponist. Agnes går sine egne veier, og det er virkelig inspirerende å få dette innblikket i hennes tankegang. Du får også høre hvordan stemmen hennes kan brukes i sampling – hun har nemlig alle lydene som skal til for å lage fengende dansemusikk – fra bass til hihat!

Reprise: 6. juli kl 18 og 11. juli kl 11.

Musikk i sendinga:

Oil and Salmon (spilte vi denne?) – Agnes Hvizdalek, Guro Moe, Håvard Skaset, Utku Tavil

Agnes-sampler – Demi Broxa med Jakob Schneidewind

Backstage – Agnes Hvizdalek

What if – Agnes Hvizdalek og The Currentes Borealis

Silhouette – Demi Broxa

Gjest: Agnes Hvizdalek

Programleder: Solveig Sørbø

Tekniker: Alf Håkon

Fotograf: Lisi Charwat

Først sendt på radiOrakel under nattsendinga Speisa Natt 11.-12. juni 2021

 • cover play_arrow

  Speisa Natt blir sommerens speisa program! Solveigs Speisa Musikk

Anana – om musikkproduksjon

Anana (Anniken Jess Iversen). Foto: Kristine Helliesen

Anana / Anniken Jess Iversen er musikkprodusent og artist. I denne episoden snakker vi om musikk hun liker og om hvordan hun lager sin dypvannspop, fra visuell skisse med en klar formening om struktur og farger (hun har synestesi), via beat (som ved et bestemt tilfelle startet som plantebasert musique concrète), til melodi (den er for henne er det viktigste), og tilslutt metikuløs detaljskruing. Musikken er et byggverk og Anniken elsker å finjustere til hun er helt fornøyd med alle de små detaljene som skaper stemningen. Dette er en veldig fin og innholdsrik samtale (spekket med musikkeksempler) med en ekstremt dyktig musikkprodusent og låtsmed, som for anledningen (nattsending) var litt overtrøtt og hyper, noe som skapte en vanvittig fin energi. Nyt og lær!

Reprise: 13. juli kl 18 og 18. juli kl 11.

Musikk i sendinga:

High Hopes – Anana

Hurdling – Anana

Vague – Anana

The Good War – Kimbra (sitert)

Goliath – The Mars Volta (sitert)

Suspirium – Thom Yorke (sitert)

sad day – FKA twigs (sitert)

Arisen My Senses – Björk og Arca (sitert)

Stilen – Lars Vaular (sitert)

Sex på nynorsk – Ingvild Schade og Anniken Jess Iversen (opprinnelig gitt ut via “Ferdig snakka”, en lydsingelplattform av Fanfare.)

Selfish Fish on Land – Anana

 • cover play_arrow

  Speisa Natt blir sommerens speisa program! Solveigs Speisa Musikk

Tine Schenk – om spillmusikk og musikkrettigheter

Tine Schenck. Foto: privat

Tine Schenck er spillmusikkomponist og jurist. Hun har også drevet med praktisk arkeologi (fun fact!), men det fikk vi ikke tid til å snakke om. I denne samtalen forteller Tine om hvordan hun arbeider som komponist i den stadig voksende indiespillbransjen, og hvordan det fungerer med avlevering av audio samt musikkrettigheter (royalties) vs buy-out. Vi lytter til noen av Tines kreasjoner og snakker om produksjonsmusikk, TONO, NCB, sampling, musikkens rolle i spill, hvordan hun tenker når hun lager denne musikken som jo skal gi så mye følelse og stemning og som dessuten skal kunne høres på i timesvis. Tine hadde migrene så gjennomførte samtalen hjemmefra i stummende mørke midt på denne speisa natten.

Reprise: 20. juli kl 18 og 25. juli kl 11.

Musikk i sendinga:

Les songes de Lise – Tine Schenck

Samklang – Tine Schenck

Solétude – Tine Schenck

 • cover play_arrow

  Speisa Natt blir sommerens speisa program! Solveigs Speisa Musikk

Kristoffer Lislegaard – om elektronisk musikk, flow og syntese

Kristoffer Lislegaard

Kristoffer Lislegaard jobber med elektronisk musikk – gjerne multimodalt – med prosjekter som Sgrow, Øy og i eget navn. Under Speisa Natt snakket han om ulike måter å spille elektronisk musikk på, hvordan han kobler sammen elektronikk, jobber fysisk med utstyret og oppnår en flow. Kristoffer snakker om syntese og vi får til og med en demonstrasjon av hva granulærsyntese vil si på en av de mange egenprogrammerte synthene hans. Resultatet er både lættis og saktralt. Lættis fordi han rett og slett sier programnavnet, og sakralt fordi det høres mektig og opphøyd ut når han velger en liten bit av et ord og skrur på knottene sine med den stålkontrollen han har. Vi får høre mørk elektronika av Sgrow, improvisert ambient av Kristoffer Lislegaard og eksperimentell steppdans-indusert musikk av Øy.

Reprise: 27. juli kl 18 og 1. august kl 11.

 • cover play_arrow

  Speisa Natt blir sommerens speisa program! Solveigs Speisa Musikk

Stiv Heks – om tingenes musikk

Stiv Heks (Einar Goksøyr Åsen)

Stiv Heks / Einar Goksøyr Åsen er en musiker som er veldig glad i leker og ting. Ting og leker. Ting. Leker. Han frekventerer på loppisene rundt omkring på leting etter enkle elektroniske lydkretser, lekekeyboard eller plastfigurer til sin samling. Disse tingene har nemlig en musikk som Stiv Heks kan trylle fram ved hjelp av litt kretsbøying og tape-manipulasjon som  koker og fordreier og sikkert også foredler lyden. I denne episoden lærer vi om hvordan Stiv Heks snubler seg frem til en leken leketøysmusikk ved å tukle til ting og bygge opp et musikalsk forløp utfra tingene og tilfeldighetenes spill i tilværelsen. Det lyder sjarmerende og ganske uforutsigbart. Kanskje tingene har sjel?

Musikk i sendinga:
Stiv Heks – Den Nye Kappelanen
Stiv Heks – Ego Utarming
Stiv Heks – Start Fremskutt Skole
Stiv Heks – Verdens Undergang Salg
Stiv Heks – Krabbekatt (Se På Den)
Stiv Heks – Gjenglemte Gjenstander Fra Eremitthytten
Stiv Heks – Grei Kafe Som Psykomotorisk Verksted
Stiv Heks – Flytsonen

Reprise: 3. august kl 18 og 8. august kl 11.

 • cover play_arrow

  Speisa Natt blir sommerens speisa program! Solveigs Speisa Musikk

 

Written by: Solveigs Speisa Musikk

Previous post

Kjetil Jerve har gjestet Solveigs Speisa Musikk – reprise på søndag kl 11!

Kjetil Jerve er pianist, improvisatør, produsent, labelsjef for Dugnad Rec og trillingpappa. I denne sendinga snakker vi om at han slipper publikum inn i hodet sitt når han spiller konsert, om hvordan det å få trillinger har påvirket ham som musiker, om kreativitet, lokal musikk, dugnadsbasert labelvirksomhet og hvordan musikken i de ulike prosjektene hans har blitt til. To av låtene er ikke utgitt ennå - stas med speisa premiere! Musikk i sendinga: Kjetil Jerve - Espen Stian Balducci and Kjetil Jerve - […]

todayJune 30, 2021

0%