Lines Lune Landing

Rikke Normann med ny EP!

todayAugust 23, 2022

Background

Rikke Normann med ny EP!

The art of being home alone

Rikke Normann (Foto: Mina Wang-Andersen)
Rikke Normann (Foto: Mina Wang-Andersen)

Da Rikke Normann slapp albumet «the art of letting go» i 2021 trodde hun at hun hadde skrevet ferdig og lukket kapitler i sitt eget liv, samtidig som hun hadde laget et albumet fullt av relaterbare, trøstende og gøyale låter for de rundt seg. Etter å ha jobbet seg sakte, men sikkert, gjennom de ti siste månedene innså hun at låtene er mer aktuelle enn noen sinne. EP’en «the art of being home alone» slapp 19. august.

I vår gikk Rikke Normann i studio for å spille inn akustiske versjoner av låter fra femte-albumet «the art of letting go». For å få et så ærlig bilde av musikken som mulig ga hun seg selv tre takes per låt, og de skulle bearbeides minimalt i etterkant. Og sånn ble det. Resultatet ble en EP på fire låter som er nakne, såre og som gir deg følelsen av at du blir betrodd en dyp hemmelig av en nær venn. Samtidig får Rikkes lekenhet, melodiske teft og fantastiske vokal virkelig skinne. For Rikke selv er dette formatet det som står henne nærmest.

Jeg har alltid vært litt «obsessed» med låtskriving. Helt siden jeg var liten har jeg vært mer fan av sanger enn jeg har vært av artister, fra alle sjangre. Og det er definitivt den klassiske singer/songwriter-stilen med akustiske instrumenter som fanger meg mest. Med et godt grunnlag kan du kle opp en låt i nesten alle farger og former. Det gjorde jeg på det forrige albumet. På denne EP’en hører du selve ryggmargen – eller kanskje til og med hjertet, i musikken.

– Rikke Normann

Du kan lytte til hele den nye EP’en her på Spotify

Rikke Normann

Samtidig som hun jobbet med låtene gikk hun gjennom et vondt brudd som snudde opp/ned på alt i livet hennes. Plutselig føltes låtene på EP’en ferske ut. «i will try» gikk fra å handle om å være forelsket i noen som ikke var forelsket i deg tilbake, til å handle om at man selv ikke klarte å gjengjelde noen andres kjærlighet. «i dunno love», som opprinnelig handlet om hvordan hun så vennene sine date via og sms’er, hadde blitt høyaktuell for henne selv.

Det er veldig merkelig hvordan musikk i utgangspunktet kan bety helt forskjellige ting for forskjellig mennesker, selv om det er det jeg alltid håper på at den skal gjøre. Men at min egen musikk plutselig skal få en annen mening for meg, det hadde jeg ikke trodd.

– Rikke Normann

Rikke Normann

I tillegg til de fire akustiske låtene på «the art of being home alone», får publikum to deilig remikser av låtene «unfollow» og «melted snow». Begge to er preget av 80-tallssynth, men mens den ene er lett og boblende, er den andre tung. I disse Stranger Things-tider er remiksene et perfekt soundtrack til sensommeren.

I 2021 forelsket lyttere over hele verden seg i Rikke Normanns sprudlende, fargerike, men samtidig melankolske og granskende, femte album «the art of letting go». I kjent Rikke-stil skal hun nå la lytterne å få høre deler av albumet i helt annen drakt – nemlig nakent og ærlig. Som oppfølger til både «the art of letting go», men også det nedstrippede albumet «home alone», kommer «the art of being home alone».

Om Rikke Normann

Rikke Normann er kjent for å alltid stå opp for de som ikke har det så bra, og skriver ærlige låter med mye sjel som treffer lytteren midt i hjertet. De sårbare tekstene er ofte pakket inn i fengende og lekne melodier som svinger mellom indiepop og soul. Rikke har lenge vært en av Norges mest ettertraktede vokalister og korister. Hun har turnert Norge og Europa med blant andre Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Madcon, Markus & Martinius og Amanda Tenfjord. I 2017 ble hun også håndplukket til å synge med John Legend på Nobels Fredspris-utdelingen. I 2019 og 2020 har hun spilt over 100 stue-, hage- og bakgårds-konserter helt alene, og fått et utrolig lojalt og lydhørt publikum. På en konsert med Rikke sitter alle følelsene utenpå kroppen og hun skaper en atmosfære hvor det er fritt frem å både gråte og danse.

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Foto av artist Selma French på radiOrakek

Lines Lune Landing

Selma French med albumslipp | Lines Lune Landing

Selma French debuterer med sin første solo-plate! Selma French ble nominert av artisten Hilja til kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet! Gratulerer med nominasjonen! Selma nominerer selv en kvinnelig, Norsk artist natt til søndag - så det er bare å skru på apparatet fra 01:00. Selma French på Blitz-taket solo-debut Selma French Sanger, felespiller, gitarist og låtskriver. Lanserte 19- august albumet 'Changes Like The Weather in The Mountains' som […]

todayAugust 20, 2022

0%