Uncategorized

Anmeldelse: DIMMU BORGIR x INFERNO METAL FESTIVAL 2024

todayApril 5, 2024

Background

Et av Norges mest kjente symfoniske black metal band, Dimmu Borgir, var selve hjertet av Infernofestivalen.
Publikum eksploderte i jubel da bandet trådte ut på scenen, og introen til “Raabjørn Speiler Draugheimens Skodde” bygde seg sakte opp. Da de første tonene brøt gjennom natten, ble publikums sjeler fanget i et inferno av lyd og lidenskap. Hvert riff og hvert trommeslag, var et løfte om noe større. Dimmu Borgir fortsatte med “Spellbound (By the Devil)” fra det klassiske albumet “Enthrone Darkness Triumphant”, med vakre, hjemsøkte og orkestrale keys, og blasting trommespill. Stilfullt smeltet de det svarte med det symfoniske.
Publikum viste kjærlighet og respekt idet de gamle medlemmene kom ut. Sammen med bandet spilte de den mer melodiske sangen “The Insight and the Catharsis”, som definitivt var min favoritt under konserten.Dimmu Borgir skapte en atmosfære av mystikk og magi, og der satanisme, anti-kristendommen og døden var gjentagende og utforskede tematikker. Røyk og lys projiserte skygger på scenen, og vi befant oss i en annen verden. Gitaristene leverte riff fra helvete, og scenen var teatralsk, med geitehoder og flammer, som skapte en unik stemning. Bandet hadde en utrolig god kontakt med publikum, der hvert øyeblikk var en seremoni, en hyllest til det uforklarlige.Dimmu Borgir – du får 5 av 5. Takk for en uforglemmelig kveld og fantastisk reise gjennom deres musikalske arv.

-Anna Bjørk

Foto: Anniken Eidem

Written by: Hanne Rye Hanssen, Ansvarlig Redaktør radiOrakel

Previous post

Uncategorized

Anmeldelse: JO QUAIL x INFERNO METAL FESTIVAL 2024

Jo Quail er en London-basert cellist og komponist. Hun har  blant annet  samarbeidet med det norske bandet Enslaved. Jo Quail entrer en scene som er  røykfylt og badet i sterkt blått lys. Det er kun hun som er på scenen, og hun har med  seg celloen og mange pedaler som brukes gjennom konserten. Det vi hører er rytmer, og Jo Quail som tidvis bruker celloen som rytmeinstrument, spiller på strengene […]

todayApril 2, 2024

0%