Ugress

By Mari Jerstad

Background

Vi lever i en verden der stadig flere naturområder ødelegges. Det som omtales som ugress har vært brukt som nyttevekster og medisiner i årtusener. Hvilken forskjell ville det gjort om flere visste om dette?
Ugress er et snakkeprogram som sendes på søndager kl 10.00 og i reprise på onsdager kl 17.00. Det har vært på lufta siden november 2017.
Mari Jerstad er programleder. Hun snakker, intervjuer plantekjennere, spiller opptak av te seremoni og forteller urte eventyr. Mari har en bachelorgrad i urtemedisin (University of Lincoln, England), hun har praktisert urtemedisin i Oslo. Hun er også økologisk agronom, og fagkontakt for fytoterapi i Norsk Naturterapeutenes Hovedorganisasjon. Hun er over gjennomsnitt interessert i urtemedisin.”Ugress i felt” er en programserie der Mari intervjuer plantekjennere fra hele Norge. Den er støttet av Medietilsynet. Når ugress program ikke handler om en spesiell medisinsk plante, kan det handle om hva som helst relatert til urtemedisin. Eksempler på dette er et intervju med en Samisk mat-entusiast; intervju med elever på kunstskolen i Karasjok om flere medisinplanter; intervju med overlege om de første kvinnelige legene; og intervju med doktorgradskandidat om forskning på Kinesisk urtemedisin. Tidligere program dedikert til en plante inkluderer:· Ask· Brennesle· Hestehov· Løvetann· Marikåpe· Mjødurt· Peppermynte· Pil· Ryllik· Storborre· Vendelrot For å høre podcast online av et utvalg sendinger gå til nettsiden til Mari Jerstad


0%