Min Mystiske Venninne

Min Mystiske Venninne

Background

20.09.2021 har vi premiere på en ny serie: Min Mystiske Venninne av Gabrielle Graatrud!

«Min mystiske venninne – og alt som forsvant da jeg var 12 år» 

Idé, intervjuer, klipp og lyddesign er ved Gabrielle Solaké Graatrud.
Hva skjedde egentlig da venninna mi Natasha forsvant fra vår klasse på Mortensrud barneskole?
Jeg har alltid lurt på dette, særlig fordi jeg alltid har trodd at det delvis var min feil at hun og moren dro.
30 år senere forsøker jeg å finne ut av denne mystiske forsvinningen som skjedde en gang mellom 1990-1992 – lenge før internett og digitale arkiver.Men på grunn av flere uforutsette hendelser ble det som skulle være en undersøkende dokumentarserie, etter hvert mer som en undrende, selvopplevd oppvekstroman i lydformat. Radioserien tar for seg alt fra utenforskap, til rasisme og utradisjonell barndom, til minner og hvordan vi velger å tolke hendelser i eget liv – samt sykdom og plutselig død.Hvem var egentlig min mystiske venninne? Hvorfor har den korte tida jeg hang med Natasha alltid preget meg? Klarer vi å stole på hverandre nå, 30 år senere?

Tusen takk til Stiftelsen Fritt Ord og Medietilsynet for støtte til å lage denne serien!

Jeg kunne heller ikke klart dette uten gode råd og innspill fra barndomsvenner Julia Mårstad Kramer og Andrea Rivrud Wielunski, samt kollega Kjersti Flugstad Eriksen – heller ikke uten tekniske råd og veiledning fra Line Bliksås, Bim Totland og Andreas Foldberg på radiOrakel. En stor takk rettes også tidligere radiOrakel-redaktør Heid Jerstad for å ha tro på ideen, eksredaktør Trine Krigsvoll Haagensen for å gi meg troa på prosjektet når det føltes havarert, og til nåværende redaktør Hanne Rye Hanssen for endelig å få dette på lufta.

Moren til hovedpersonen i serien er klar over at dokumentarserien er produsert, og har stilt med informasjon, men ønsker ikke å bidra utover det.

Episoder0%