play_arrow

S.O.S Amazonas

Del 2. Å leve med Hydro

todayMay 10, 2021

Background
  • cover play_arrow

    Del 2. Å leve med Hydro admin


I denne episoden får vi høre mer fra kvinnene som står i front for hvert sitt territorium og i kampen mot forurensingen fra gruvevirksomheten til Hydro. Midiam Ribeiro   og Sandra Amourim snakker om deres konflikt med Hydro, men også hvordan man kjemper med håp og mot for fremtiden. Det er ikke enkelt å stå opp mot et megaselskap som Hydro Alunorte, men Sandra og Midiam syntes det er verdt det. I denne episoden kan man høre hvordan det er å være en kjempende kvinne for naturen og mot kapitalen.

Norge gir milliarder til verning av regnskog, men tjener langt mer på aksjeutbytte fra virksomhet som er med på å ødelegge regnskogen

Les mer om saken fra NRK her >>

Denne repportasjen fra NRK (2019) –  går i dybden på Norges to ansikter i Brazils regnskog >>

Se hele serien ‘Et lite Stykke Regnskog’ // NRK Brennpunkt her >>

Februar 2019, Hydro: “Denne helgen er det ett år siden et kraftig regnvær førte til oversvømmelse i regionen Barcarena i det nordlige Brasil, også ved det Hydro-eide aluminaraffineriet Alunorte. Vi vil gjerne benytte anledningen til å forklare hva som har skjedd siden dette hendte, blant annet hva vi som selskap har gjort, og gi en oppdatering på hva brasilianske myndigheter har gjort”

Les hele artikkelen her:  Ett år siden oversvømmelsen i Barcarena i Brasil – hva har skjedd, og hva er det som gjenstår? 
– Norsk Hydro har opptrådt uetisk og uansvarlig /- Bistandsaktuelt >>

 

Fotnote: Intervjuene er oversatt fra portugisisk til norsk.
Stemmen til Sandra Amourim er fortalt av Larissa Avelar, og stemmen til Midiam Ribeiro er fortalt av Deise Nunes. Stor takk til begge!

Illustrasjon: Astrid Fadnes


S.O.S Amazonas

0%