Musikk

Rikke Normann slipper singel fra kommende EP | ‘Unfollow’ 20. mai

todayMay 19, 2022

Background

'unfollow' — on Ed Seiler upright piano 20. mai

Få med deg låta ‘unfollow’ i løpet av timen på Lines Lune Landing på radiOrakel FM 99.3! (17:00 – 18:00)

Den andre singelen fra Rikke Normanns kommende EP heter «unfollow» og er en påminnelse på hvor vondt det kan være å alltid sammenligne seg med andre og aldri føle seg bra nok. Låta blir utgitt som en dobbelsingel med både originalen og den akustiske versjonen «unfollow – on Ed Seiler upright piano»

 I 2021, 20. mai –  forelsket lyttere over hele verden seg i Rikke Normanns sprudlende, fargerike, men samtidig melankolske og granskende, femte album «the art of letting go». I kjent Rikke-stil skal hun nå la lytterne få høre deler av albumet i helt annen drakt – nemlig nakent og ærlig.

Som oppfølger til både «the art of letting go», men også det nedstrippede albumet «home alone», kommer «the art of being home alone» etter sommeren 2022.

Mens originalen til «unfollow» ikke er redd for å ta plass med den melankolske bassen og et messende refreng, er den akustiske versjonen lavmælt og sår. Rikke synger om en ting de aller fleste kan kjenne seg igjen i – nemlig det å ikke føle seg god nok. Låta ble skrevet som en reaksjon til presset hun følte på hver gang hun sammenlignet seg med andre. Det er noe de aller fleste gjør, bevisst eller ubevisst, og for Rikke ble det ekstra tydelig hvor lett det er i sosiale medier. Når man ser bilde etter bilde av andres tilsynelatende perfekte liv blir man blind på hvor mange lag med filtre som ligger oppå, hvor mye de er redigerte eller alle de ti-talls bildene som ikke ble postet

— Da jeg innså hvor utrolig usunt det var å hele tiden hige etter andres liv, skjønte jeg at jeg måtte ta grep. Første steg var å avfølge Instagram-kontoene som fikk meg til å føle meg dårlig, og ha fokus på de som faktisk gjorde meg inspirert. Det høres veldig lett ut, Rikke Normann, men det satt langt inne å innrømme for meg selv at jeg ikke hadde helt kontroll over hvordan jeg tok innover meg det jeg så i sosiale medier.

Deretter kunne jeg begynne å gjøre det samme ellers i livet – luke ut det som ikke hadde positiv innvirkning og ta kontroll over egen input, sier Rikke om låta.

Den akustiske versjonen av «unfollow» er, som resten av EP’en, i stor grad first takes, og er såvidt bearbeidet i etterkant. Dette gjør låta intim og litt ekstra vond, som en venn som betror deg en lei hemmelighet.

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Uncategorized

DECOLONIZE IT – tilbake på radiOrakel!

Decolonize It er en radioserie som fremhever folkelige kamper med fokus på rasisme, klasse, kjønn, seksualitet, geografi og historie. Undertrykking og diskriminering som vi ser i dag er strukturell og ofte en konsekvens av kolonisering. Men hva betyr kolonisering, og hva betyr avkolonisering? Uttrykkene har fått et nytt innpass i Norge de siste årene, og derfor er denne serien et verktøy for å forstå avkoloniseringskampene i en norsk kontekst. Serien […]

todayMay 9, 2022

0%