Lines Lune Landing

Tone Scott-Dahl utgir debutsingel

todayJanuary 28, 2022

Background
Foto: Line Scibstad

Your Saloon’ er artist og låtskriver Tone Scott-Dahls debutsingel. Låta handler om uventede opplevelser og eventyr, følelsen av fellesskap og om frihetsfølelsen man får når man følger veien dit den tar deg.

Tone Scott-Dahl har sunget siden hun kunne snakke, spilt piano siden hun kunne nå opp til tangentene og startet å gjøre musikkinnspillinger på gamle kassettspillere og båndopptakere i 10 års-alderen. Nå begynner hun å bli klar for å utgi debutalbumet sitt, men først får publikum bli kjent med henne via låta «Your Saloon».

Your Saloon» ble skrevet i Bijela, en liten montenegrinsk kystby. Jeg vandret rundt og utforsket byens smale sidegater, og plutselig kom jeg over et lite, opplyst lokale hvor jeg gikk inn. Jeg forstod ikke språket, men følte meg likevel inkludert i samtalen og den gode stemningen som fylte rommet

– sier hun om hva som inspirerte henne til å skrive låta.

«Your Saloon» er med på Tones kommende album «Moments». Innspillingen er gjort i Propeller Music Divison med Mike Hartung som medprodusent og Morgan Nicolaysen som har gjort masteren. Hun hadde med seg musikerne Øyvind Nypan (gitar), Ivar Loe Bjørnstad (trommer), Per Harald Ottesen (bass) og Helge Wahl Flatland (keys).

Om Tone Scott-Dahl

Sanger og låtskriver Tone Scott-Dahl er oppvokst i Ålesund, og bor nå i Oslo. Synging, pianospilling og låtskriving har alltid vært en viktig del av livet hennes. Hun har studert både rytmisk sang og klassisk piano ved Universitetet i Agder, og hun har opptrådt på klubber og festivaler med mange forskjellige band og egne prosjekter. Hun har alltid elsket å utforske mange musikksjangere, og har spilt med både pop-, jazz- og rockeband. Tone har blant annet opptrådt på Moldejazz, Jazzkaar, Riga Jazzfestival, Trebåtfestivalen i Risør, Kraftfestivalen, jazzklubber i hele Sør-Norge, TV og radio, og har samarbeidet med mellom andre Øyvind Nypan (Petter Wettre, Fredrika Stahl), Ivar Loe Bjørnstad (Hedvig Mollestad Trio), Ole Andre Farstad (Abbath), Sindre Hotvedt (Anneli Drecker), Per Harald Ottesen (The Tronosonic Experience), Kenneth Ekornes, Helge Wahl Flatland og Bernt Moen (Red Kite, A-ha )

[separator type=”thin”]

Your Saloon – Tone Scott-Dahl

℗ 2022 Heartwood Recordings

[separator type=”thin”]

Livestream

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Kultur

Ugress – Bokanmeldelse: Wild Apothecary

Norsk: Ugress bokomtale av Wild Apothecary : Reclaiming Plant Medicine for All skrevet av Amaia Dadachanji med Claudia Manchanda. Få med deg denne praten om boka som handler om urter til støtte for sorg, endring og alle stadier av livet - i tillegg til å totalt knuse stillheten om kolonialiseringen av medisinsk historie/urtemedisinen. English: Ugress is out with a book review of Wild Apothecary : Reclaiming Plant Medicine for All […]

todayJanuary 27, 2022

0%