Lines Lune Landing

Sliteneliten besøker Lines Lune Landing 29/9 (17:00)

todaySeptember 28, 2023

Background

Sliteneliten besøker Lines Lune Landing 29/9 kl. 17:00

Jeg fikk besøk av nesten hele bandet; Sliteneliten – fem av damene tok turen og det var god stemning i studio! Bandet slapp albumet Me kan’kje sei nei te da som e bedre’ nylig og dere får høre hele albumet i løpe av sendingen. Del 1 nå fredag 29/9 og del 2 søndag 1/10 kl. 12:00. Fredag 13. okt. får du hele intervjuet på nattsending fra kl. 23:00.

Strøm direkte herfra >>

Gjester:

Silje Strøm (Tverrfløyte)

Inga Haugdahl Solberg (Fele)

Ylva Gulpinar (Gitar)

Synneva Gjelland (Gitar)

Maria Refsland (Bass)

Thea Marie Kvam (Trommer) hadde ikke mulighet til å bli med fordi hun er i Canada og vi håper hun får blitt med neste gang det er mulighet!

 Albumet ble sluppet på Plateselskapet No.13

Sliteneliten er et politisk telegram pyntet med tverrfløyte (Silje Strøm), fele (Inga Haugdahl Solberg), gitarer (Ylva Gulpinar, Synneva Gjelland), trommer (Thea Marie Kvam) og bass (Maria Refsland). Medlemmene kommer fra bygd og by, men også en folkemusiker fra Oslo har sneket seg med.

Sliteneliten er fortellingen om unge radikale som prøver å følge drømmer mens de har to og tre jobber, samtidig som frivilligheten skal dyrkes og man ender opp med merkelapper som «kulturelite» og «feministelite» mens man sitter der i en alder av tjuefem med en årslønn på 200 000 og en angstdiagnose levert i posten fra DPS.

I en søken etter hvor de skal rette langfingern sin skrangler de seg frem med en akkurat passe melodiøs viserock og synger ut på Vossamål mot prestasjonsjag, ubrukelige politikere, rikfolk og annet pakk.

Se her:

Korleis kan ein endre verda? Nokre måtar å få det til på kan vere å putte oppdrettsfisk i alle fjordane i eit land og betale minimalt med skatt, sikre seg ein plass på invitasjonslista til fine middagar/strategimøte med statsrådar og andre med mykje pengar, eller kjøpe eit sosialt medium. Ingen av desse alternativa er (diverre?) innanfor rekkjevidda til nokon av dei seks damene som speler i bandet Sliteneliten. Kva gjer ein då?

Ein kan til dømes rigge opp trommesettet, stemme gitarane, bassen, tverrfløyta og fela, reinske stemmen, og gaule ut på det venaste vossamål om korleis vi heller burde samlast, alle vi som ikkje er aksjemilliardærar eller er fødde inn i maktposisjonar, og saman endre alt til noko betre. Med poppete kraftballadar, folkete visesongar med 70-talsschwung, rockete rockelåtar og med tekstar så tettpakka av meining at vokalisten nesten rappar, byr Sliteneliten opp til dans på vollen og allsong om å krevje sekstimers arbeidsdag, ete dei rike, gje bønder ordentlege vilkår, knuse kapitalen, og om å skape ei betre verd med fridom, hus og dus for alle, ikkje berre for dei få.

Så då gjorde me det!

Sjekk ut albumet her

Sliteneliten bakre rekke (minus Thea på trommer) besøkte radiOrakel - bilde fra taket til Blitz
play_arrow

Verdens eldste kvinneradio

Programmer 1:01 am trending_flat 1:01 am
Onsdag 4:00 pm trending_flat 5:00 pm
Fredag 5:00 pm trending_flat 6:00 pm
Søndag 12:00 pm trending_flat 1:00 pm

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Artistfoto i trapp Bergill foto Line Bliksås

Lines Lune Landing

Bergill med debut-skive ‘Si Noe’ – Intervju Nattsending fredag 15. sept.!

Bergill med fersk debut-skive 'Si noe' Bergill var hos meg i studio første gang sammen med Live Foyn Friis tidligere i år. Nå har hun sluppet sitt debut-album hos Foyn Records -  (25.08.2023) og søndag 10.09.23 fra kl. 12:00 – får du del 1 av intervjuet. Vi skal spille alle låtene fra albumet ’Si noe’, i tillegg til at par låter fra kvinnelige, Norske artister som fortjener mer oppmerksomhet! Allerede […]

todaySeptember 9, 2023

0%