Lines Lune Landing

Rikke Normann utgir akustisk versjon av publikumsfavoritten ‘melted snow’

todayMarch 4, 2022

Background
(Foto: Isak Jensen)

Den første singelen til Rikke Normann, «Melted Snow», er tilgjengelig fra i dag, 4. Mars. Hør den akustiske versjonen mot slutten av Lines Lune Landing fra 17:00! Du får et gjenhør fra mitt intervju med Rikke Normann (2020) og det blir del 1 i dag, del 2 på søndag og del 3 førstkommende onsdag.

I tillegg får du hele intervjuet fra 2021 i en jafs, med ekstra låter – fra kl. 23:00 i kveld, nattsending 4. mars. Nesten 3 hele timer med Rikke! 

I 2021 forelsket lyttere over hele verden seg i Rikke Normanns sprudlende, fargerike, men samtidig melankolske og granskende, femte album «the art of letting go». I kjent Rikke-stil skal hun nå la lytterne få høre deler av albumet i helt annen drakt – nemlig nakent og ærlig. Som oppfølger til både «the art of letting go», men også det nedstrippede albumet «Home Alone», kommer «the art of being home alone» etter sommeren 2022.

Da «the art of letting go» ble sluppet I 2021 var det, naturligvis, noen låter som ikke fikk skinne på egenhand. «melted snow» er en av disse. Låta ble til på grunn av et helt spesielt segment av RuPaul’s Drag Race. I hver sesong får deltagerne i showet muligheten til å prate til sitt yngre jeg og forsikre seg selv om at ting kommer til å gå bra, selv om det kanskje føles håpløst ut. På tross av at man skal gjennom mye vondt, får man lov til å være seg selv til slutt. Dette resonnerte veldig hos Rikke. — Jeg mener det burde være en menneskerett å få være seg selv. Vi burde feire individualitet, annerledeshet og snakke høyere om det at vi alle føler oss malplassert eller rare innimellom. Uansett hva normen er, sier Rikke om låta. 

«Melted Snow», som opprinnelig er gøyal og underfundig, har nå fått en akustisk versjon som gjenspeiler de såre aspektene ved låta. Rikke briljerer fortsatt med sin teft for nydelige melodier og de små detaljene som gjør musikken hennes virkelig spesiell, men på den nye versjonen er hun ærligere enn noensinne. Musikken er, som på resten av EP’en, i stor grad first takes, og er såvidt bearbeidet i etterkant.

[separator type=”thin”]

Livestream

[separator type=”thin”]

Om Rikke Normann 

Rikke Normann er kjent for å alltid stå opp for de som ikke har det så bra, og skriver ærlige låter med mye sjel som treffer lytteren midt i hjertet. De sårbare tekstene er ofte pakket inn i fengende og lekne melodier som svinger mellom indie-pop og soul.

Rikke har lenge vært en av Norges mest ettertraktede vokalister og korister. Hun har turnert Norge og Europa med blant andre Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Madcon, Markus & Martinius og Amanda Tenfjord. I 2017 ble hun også håndplukket til å synge med John Legend på Nobels Fredspris-utdelingen. I 2019 og 2020 har hun spilt over 100 stue-, hage- og bakgårds-konserter helt alene, og fått et utrolig lojalt og lydhørt publikum. På en konsert med Rikke sitter alle følelsene utenpå kroppen og hun skaper en atmosfære hvor det er fritt frem å både gråte og danse.

[separator type=”thin”]

Her kan du høre begge versjonene av låta ‘Melted Snow’!

Toppspor fra Rikke Normann på Spotify

Rikke Normann live-videoer fra Youtube

 

 

 

 

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Kultur

SPILLELISTE 2022 MARS #1

A-LISTA: Embla and the Karidotters - Why Fall Asleep, When You Can Fall In Love Madi Diaz, Courtney Marie Andrews - New Person, Old Place Naima Bock - Every Morning Nothing Personal - Still Aging Blomst - Gull kehlani - little story Bendik - Noen går først Moonica Mac - Faller Benedicte Maurseth, Stein Urheim, Jørgen Træen - Hàrr Lea Kampmann - Í Ævir Oselie - Without You Emily Wells […]

todayMarch 1, 2022

0%