Lines Lune Landing

Intervju med Ragnhild Sarsten, det lukter plateslipp!

todayJune 4, 2019

Pressebilder/cover: Guri Dahl (Waterways)

 

Alt flyter…

Mennesket som art begynte sin utvikling i vann som en amøbe i havet, før vi krabbet opp på land og menneskekroppen vår består av halvparten vann. Før vi er født ligger vi og flyter i fostervannet i magen til vår mor og som nyfødt er vi av åtte tideler vann. Jordkloden sin overflate er tre fjerdedeler vann og vann er et av de viktigste elementene for alt liv på jorden. Vann har vært menneskets transportvei siden steinalderen, og dets betydning er uvurderlig i alle kulturer og tidsepoker og er menneskets eldste ferdselsåre. Rent vann er den viktigste naturressursen i verden og den minker. Halvparten av jordas befolkning bor i områder som er utsatt for vannmangel og klimaendringene skaper tørke og flom.                   Vann er liv.

                  Vi er vann.

 Alt flyter.Tsarsten and The Freudian Slippers

Ragnhild Sarsten besøker Line Bliksås i studio i anledning plateslipp! Det blir hyggelig samtale og bra musikk. Du kan høre intervjuet og låtene allerede i morgen Onsdag mellom 14:00 og 15:00. (Det er to dager før slipp det!)

Albumet har slippdato Fredag 7 juni og feires med slippkonsert på Gamla i morgen, Onsdag 5 Juni og billetter får du tak i her>>

Albumet Waterways er Tsarsten and the Freudian Slippers musikalske dypdykk i vann. Albumet består av 10 låter som er orkestrert fra det store formatet med strykere og blåsere til det lille formatet med kun piano og vokal og er bandets andre album. Tematisk beskriver tekstene klodens tristesse over global oppvarming, avmakten og frustrasjonen man føler ved manglende miljøvern og ved verdens utbredte korrupsjon og forskjellsbehandlingen av jordens sin befolkning.

Tsarsten and the Freudian Slippers dunker til med en eventyrlig konsert i de nyoppussede lokalene på Gamla Konsertscene. I tillegg til bandet vil følgende musikere delta på slippkonserten: Karl Strømme på trompet, Audun Øksendal på trombone, Michael Strütt på tenorsaksofon, Petter Juel Larsen på fagott, Anders Oftedal på barytonsaksofon, Line Grenheim på fiolin og Gøran Grini på tangenter.

Waterways har fått et unikt LP cover, en optisk illusjon, når man trekker ut innercoveret fra albumcoveret gir bevegelsen et bilde av bølger på forsiden av coveret.

Tsarsten and the Freudian Slippers har den ene foten godt plantet i populærmusikken og den andre plassert i kunstmusikkens uforutsigbare verden. Bandet har skapt et eget musikalsk univers med en miks av jazz, country, folkemusikk, kabaret, balkanmusikk, pop og rock. Dette gjør den sjangeroverskridende musikken til noe helt unikt, samtidig familiært og fengende! Musikken kan betegnes som populærmusikk satt i rammene av et orkester og med tekster som presenterer et bekymret og pessimistisk syn på verdenssamfunnets utvikling samt holdbarheten til planeten jorden.

Lysmester: Jan Harald JensenHey!

Listen up everybody!

There’s a party every day in this world!

O la la what a party it is!

We got weak leaders and lying cheaters, and lawyers who bend the law to the moon

Corrupt politicians and their very sorry bitches, and the ever watching man with the spoon

I f you don`t wanna go let us know 

Foto: Guri Dahl

 

Debutalbumet «Caravan Serai» omhandlet en reise på Silkeveien. Albumet fikk meget gode anmeldelser, Fredrik Wandrup (Dagbladet) kalte albumet.

Vasco da Gama  1469 – 1524

Da Vasco da Gama oppdaget sjøveien rundt Kapp det gode håp tok sjøveien over som ferdselsåre for Silkeveien. Waterways er en videreføring av tematikken fra debutplaten Caravan Serai til bandet som omhandlet en reise på Silkeveien.

Musikerne i Tsarsten and the Freudian Slippers som spiller på albumet er Cato Holmen på trommer og perkusjon, Bitten Forsudd på tuba og kor, Erlend Barratt-Due Solum på klarinett og bassklarinett og kor, Gøran Grini på tangenter, Siri Austeen på saxopet og kor og Ragnhild Sarsten på hovedvokal og på kontrabass, el-bass, gitar og piano.

I tillegg til bandet bidrar blant flere Freddy Holm på strengeinstrumenter, Hildegunn Øiseth og Pål Gunnar Fiksdal på trumpet, Trude Eick på Valthorn, Audun Øksendal og Nilas Granseth på trombone, Petter Juel-Larsen på fagott og kontrafagott, Beate Elstad på sopran-, alt- og tenorsaksofon, Anders Oftedal på bass-, barytonsaksofon og Line Grenheim på fiolin.

Guro Von Germeten, Marianna Røe og Marianne Jørgensen er med på kor på låten Mother Earth som slippes med albumet Fredag 7 Juni.

Musikken og tekstene på albumet Waterways er komponert og skrevet av Ragnhild Sarsten. Hun har også arrangert korarrangementene samt komponert orkesterarrangementene for blåsere og stryk. Albumet er produsert av Gøran Grini og Ragnhild Sarsten, spilt inn og mikset i Athletic Sound Studio med Kai Andersen og Dag Erik Johansen som studioteknikere. Gøran Grini har mikset albumet og Audun Strype har mastret.

 

Under kan du lytte til litt Tsarsten and The Freudian Slippers.

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Podkast

Grønnkål i Tana med Helge

Ingen planter på sin rette plass kan kalles Ugress, og en forventer kanskje ikke at grønnkål hører hjemme i Tana, Finnmark. Helge Sæverud deler litt om sin erfaring og sine synspunkt.  

todayMay 21, 2019

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%