Lines Lune Landing

Kjersti Bjørkmo og Hilde Susan Jægtnes på Line’s Lune Landing!

todayApril 10, 2020

 

Foto Line Bliksås
Forfattere og lyrikere Kjersti Bjørkmo (til venstre) og Hilde Susan Jægtnes på utsiden av Blitzhuset da de besøkte radiOrakel og Lines Lune Landing

I dag får du Bøker & Blues; ep. 2 i Line’s Lune Landing kl 17:00. I forrige episode snakket Christelle Ravneberget og meg selv med forfattere Morten Jørgensen og Raymond Eriksen. I dag er det damenes tur og vi har vært så heldige å få besøk av Kjersti Bjørkmo og Hilde Susan Jægtnes i vår ferske serie Bøker & Blues som sendes i Lines’s Lune Landing kl 17:00 på fredager med reprise onsdager kl 16:00. 

Vi snakker først med Kjersti Bjørkmo som høsten 2019 kom ut med sin andre diktsamling Hadde du bodd her hadde du vært hjemme nå. Her har hun brukt kommuneslagord som inspirasjon i diktene sine og vi får høre noen av historiene bak disse. Vet vi egentlig hva formålet med kommuneslagord skal være?

Jeg har Prøvd å bli venn med dyrene (Cappelen Damm 2014)  – heter hennes første bok og her er forlagets omtale:

Forlagets omtale:

“Kjersti Bjørkmos dikt preges av et stort lyrisk overskudd. Diktene har et overraskende og sterkt billedspråk, som utvider erkjennelsesrommet og gir en nostalgisk følelse av poetisk fryd. Jeg har prøvd å bli venn med dyrene er poesi-poesi på den gode måten, hvor bildene er uventede og vektige, morsomme og talende. Gardinene mumler som om vi var statuer Oldefar klarer ikke å holde munnen lukket. Underkjeven har blitt for tung og synker mot hjertet. For mange dager har krøpet inn i skjelettet. Han er skarp og gal ved vinduet og sier det er ingenting som ordner seg. I leilighetene over gaten ser vi at lamper tennes. Han sier De overgir seg altså én etter én”

Her får du intervjuet i podcastutgave (uten musikk)!  Men fortvil ikke, alle låtene vi har spilt disse fire fredagene har jeg samlet i en spilleliste på Spotify litt lenger ned på siden – Bøker & Blues ep. 2. 

Kjersti Bjørkmo (1971) ble ved en tilfeldighet født på Vestvågøy i Lofoten, men vokste opp i Tromsø. Hun har studert i Bergen og bor nå i Oslo.

Den anerkjente poeten Steinar Opstad har vært konsulent for samlingen hennes og sier blant annet:

Når forfatteren er på sitt beste går hun inn til margen av eksistensen

Hilde Susan Jægtnes kommer også innom for en hyggelig prat! Jægtnes er født 10.11.1973 og bor i Oslo. Hun ble født i Pennsylvania, USA , har norske foreldre og har siden bodd i Norge, Frankrike, Island, England, Florida, Sveits, Honduras og California. Hun er utdannet skuespiller og musiker ved Rose Bruford College i London, har en bachelorgrad i statsvitenskap og internasjonale relasjoner fra San Francisco State University og en mastergrad i film- og TV-manusskriving fra University of Southern California i Los Angeles. Jægtnes skriver prosa, lynprosa og poesi samt manus for film, TV og teater.

“Hun leker i underbevisshetens rike, drømmer, mareritt, barndom, brytningstid, rotløshet, seksualitet, kjønnsroller, det problematiske forholdet mellom natur og menneske.”(-fra Forfatterkatalogen.no)

BOKUTGIVELSER

FILMOGRAFI (manus)

Her kan du lese omtalen av Jægtnes fra Kammerpoetene!

 

Spillelisten til alle fire episodene med Hilde og Kjersti!

 

 

 

 

Bok-cover Hadde Du Bodd her hadde Du vært hjemme Nå

 

 

 

 

.

 

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Podkast

Boligskammen coronaversjon

Hva skjer med leietakerne under coronakrisen. Hvilke rettigheter har de, og hvordan ser pest og boligpolitikk ut i et historisk perspektiv? I denne sendinga kan du høre arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg, historiker Jardar Sørvoll, leder av Leieboerforeningen Lars Aasen og advokatfullmektig i Leieboerforeningen, Saman Sher fortelle om leietakere i krise. Dessuten får du høre Cathrine Bruun lese et nydelig dikt om hva et hjem er. Dette er en podversjon av programmet som ble sendt på RadiOrakel 1.april 2020

todayApril 5, 2020

0%