Lines Lune Landing

Jessica Kiil besøkte radiOrakel på Nattsending med Lines Lune Landing!

todayMarch 22, 2023

Background

Jessica Kiil besøkte Lines Lune Landing og nattsending!

Jessica Kiil tok turen til Lines Lune Landing for å snakke om livet, barnebøker, musikk og alt der i mellom.  I hele tre timer fikk du diverse musikk fra både Jessica Kiils mange solo-album og smakebit fra Masselys  som lånte bort sin demo av låta ‘Boullabaise’ til avspilling på Lines Lune Landing. (Takk for det til Masselys!)  Programmet blir lagt ut som podkast om litt også kommer sendingen i reprise en av fredagene fremover.

I tillegg har Jessica startet i et fantyastisk band som kaller seg ‘Masselys’. Bandet spilte på  Kafé Hærverk 21.01.23 og Jessica har delt denne videoen fra konserten på sin youtube-kanal som du kan sjekke ut under her.

Jessica Kiil skriver også barnebøker og har en fantastisk evne til å bruker metaforer og fargerike illustrasjoner – for å lære bort viktig konsepter som bærekraft, rasisme og utenforskap. I tillegg har hun gitt ut haugevis av album og synger nå i det fantastiske bandet Masselys. 

Princesse Nzigire er den første barneboken Jessica Kiil har gitt ut under eget forlag – Jekiforlag.com

Landsbyen Luhoko er en god landsby å bo i, eller kanskje vi burde si «det var» en god landsby. Nå sulter folk, en krig har herjet lenge og ødelagt nesten alt, folk har blitt irrasjonelle, elven har sluttet å renne, plantene har sluttet å gro – og bidronningen Marguerite, som pleide å gi honning i overflod, er forsvunnet. Nzigire, en ung jente fra landsbyen Luhoko, har mange talenter. Hun kan blant annet forstå og snakke med alt i naturen. Faren hennes liker å kalle henne «Prinsesse Nzigire».

Hvorfor forsvant biene og dronning Marguerite? Nzigire forstår det ikke helt, men ved litt nærmere omtanke –  kan hun kanskje finne ut av problemet likevel?  Hvem skal hjelpe henne og hvordan skal hun motivere alle innbyggerne i landsbyen Lukoho til å gjøre endringer for fremtiden?

Dette er den store oppgaven til prinsesse Nzigire.

Det er flere bøker på vei – og vi kan glede oss til neste som – heter Myggen og Elefanten. Boken handler om utenforskap og tilhørighet. 

Myggen og Elefanten - Jessica Kiil

Perle Noire - Frihet gjennom utdanning

Jessica Kiil driver også en organisasjon som heter Perle Noire – som er en norsk stiftelse som driver med hjelpearbeid i det fattige og belastetde landet Kongo. Stifteren, artisten Jessica Kiil, kommer fra byen Bukavu i Kongo. Humanitært arbeid har alltid vært en av hennes lidenskaper. Siden tenårene har hun vært bekymret for de andre tenåringene som måtte sove på gaten fordi de ikke hadde noe sted å bo, eller noen voksne som bydde seg om dem.

​Perle Noire kjemper mot prostitusjon av tenåringer og mødre i Bukavu. I løpet av tre år har PerleNoire reddet mer en 75 tenåringer fra prostitusjon gjennom deres sy-prosjekt.

I 2009 stiftet hun Perle Noire. “De sorte perlene” –  som hennes far kalte gatebarna i Kongo. Hun startet med å gi skolegang til 10 jenter og 10 gutter. I dag har Perle Noire 120 barn. Et av barna går i dag på universitetet. 

Ler mer om alt arbeidet Perle Noire gjør her på deres nettside:

https://www.perlenoire.no/

I 2023 har Jessica Kiil kommet hjem – og vi gleder oss til masse godsaker fra  Masselys fremover samt nye bøker som du må kjøpe til barn og barnebarn!

Sjekk ut noen av solo-albumene til Jessica Kiil her på Spotify og dra på konsert med Masselys hvis de dukker opp på en scene nær deg!

play_arrow

Verdens eldste kvinneradio

Programmer 1:01 am trending_flat 1:01 am
Onsdag 4:00 pm trending_flat 5:00 pm
Fredag 5:00 pm trending_flat 6:00 pm
Søndag 12:00 pm trending_flat 1:00 pm

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

0%