Lines Lune Landing

Ingvild Homme nominert til Kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet!

todayJanuary 20, 2022

Background

Du får hele intervjuet med Elly på radiOrakel FM 99,3 på nattsending, nå fredag 21. januar. Jeg spør mine gjester om de vil nominere en kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet — og Elly nominerte Ingvild Homme! I den anledning har jeg lagt inn ekstra mange låter fra hennes andre album — ‘Kom Nærmere‘ (2021). Jeg liker hele albumet og anbefaler alle å ta en lytt! Du kan for øvrig høre albumet i sin helhet på førstkommende søndag 23. januar kl. 12:00 på Lines Lune Landing. Nydelig musikk til søndagskaffen

[separator type=”thin”]

Elly (Foto: Guro Sommer Værland)
Sanger og låtskriver Elly nominerte Ingvild Homme til Kvinnelig, Norsk Artist som fortjener mer oppmerksomhet da jeg intervjuet henne i Lines Lune Landing rett før jul 2021

[separator type=”thin”]

Ingvild Homme (f. 1987) har røtter i Treungen og Bamble i Telemark, og er oppvokst i Skien. Hun har skrevet tekster og dikt hele livet, og framførte sin egen musikk for første gang for et publikum på Åsane Folkehøgskole i Bergen som 19-åring. Ingvild har studert utøvende musikk og musikkpedagogikk ved Musikkonservatoriet i Agder, og skjønnlitterær, skapende skriving ved forfatterstudiet i Bø.

Høsten 2018 slapp hun sin første plate, «Stemme lengter», og nettmagasinet GAFFA skrev at hun platedebuterte med sterke tekster rundt nærhet og avstand, det å lete, ikke finne.

Du kan lese hele artikkelen fra GAFFA her >>

Platen var ifølge musikkanmelder Ådne Evjen (musikknyheter.no og viser.no) fabelaktig produsert av Ingvild og Øyvind Røsrud Gundersen i Brageveien studio i Oslo. I anmeldelsen stod det videre at produksjonen var krystallklar og økonomisk, og at Ingvilds fortellerstemme inngir troverdighet. Les mer her >>
Et liknende skussmål hadde Ingvild allerede i ryggen fra visesanger Bjørn Eidsvåg, som året før hadde uttalt at musikken rørte ham, og at Ingvilds stemme oser troverdighet, sårbarhet og musikalsk kontroll. Eidsvåg hadde uttalt at låtene hennes var skjøre og vakre, og mente at dette skiller seg ut fra mengden og har en egen karakter og tydelig signatur. Ola Bremnes falt også for Ingvilds musikk, og har definert den som nydelig; visesang av fineste sort.

24. april 2021 kom det som ofte er omtalt som “den vanskelige andreplata” ut. Kom nærmere er et vise pop- album som viser Ingvild Hommes styrke som tekstforfatter og formidler. Hun tar steget videre fra førstealbumet og har utfordret seg selv i tematikk og utforming, noe som har resultert i et ærlig og nært album. Om utgivelsen skrev Tor Hammerø at Ingvild “har noe inderlig på hjertet”, og mente at hun “etablerer seg raskt som en artist, låtskriver og formidler av noe personlig som vi skal gi mye oppmerksomhet i åra som kommer. Det fortjener hun nemlig”.

Tor Hammerø skrev videre at “flotte stemmer som Marte Eberson, Thomas Gallatin, Pål Hausken, Bjørn Holm, Andreas Stensland Løwe og ikke minst Kjetil Steensnæs, som også står for den svært så smakfulle produksjonen, har bidratt til å løfte “Kom nærmere” til et vakkert og inderlig sted”.

Ingvild har co – produsert plata, som er spilt inn i FA-studio i Oslo 2020 med tekniker Christer Gracia Slaaen i studio. Øvrige medvirkende Lise Voldsdal (stryk), Sidsel Walstad (harpe) og Mads With (vokal). Kai Worley står for mix, og Morten Lund for mastring.

[separator type=”thin”]

Ingvild Homme på Spotify!

Ingvild Homme – Uansett (du er ikke usynlig)

Elly

 

Livestream

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

0%