Lines Lune Landing

Ingvild Hammer besøker Line’s Lune Landing!

todayMarch 4, 2024

Background

Ingvild Hammer Spesial | Line's Lune Landing 4. mars

Ingvild Hammer kommer på besøk i serien ‘prOrtrettet’ og Line’s Lune Landing. Det blir låter fra en lang karriere, masse rock, punk og fart! Det blir også splitter, nytt album; ‘Kan se stjerner’ – gratulerer! Det blir også nominasjon av Kvinnelig, Norsk artist/ band som fortjener mer oppmerksomhet – skru på radiOrakel FM 99.3. (Reprisen kommer på selveste Kvinnedagen – 8. Mars (09:00 – 11:00)

Norsk undergrunns førstedame, Oslo-rockens Melpomene, kunstneren og bohemen Ingvild Hammer slipper endelig ny musikk. Du kjenner henne kanskje som Suzy Dahl eller vokalist i superbandet The Gratitudes (The Good The Bad and The Zugly, Kosmik Boogie Tribe, Cockroach Clan).Ingvild Hammer er langt fra et ubeskrevet blad i norsk rock, og selv om hun beskriver seg selv som en som lever på siden av samfunnet, er hun definitiv i sentrum av sitt egne kunstneriske univers. 

Hammer har bidratt på over 70 innspillinger med band som DumDumBoys, Vidar Busk,  Backstreet Girls, samt hyllesten til Raga Rockers «Sannhet på boks». I tillegg har hun  bemerket seg som billedkunstner med sin helt egne fargerike stil. Du blir dratt inn i en  glødende intensitet av levd liv på «Kan se stjerner». «Min mørke side kommer ofte frem i musikken jeg skriver, selv om jeg kanskje fremstår som en glad person. Jeg er nok litt «små-schizo». 

 

Woman in front of badger wall graffiti art colours pink grey
Ingvild Hammer på Blitz-taket (Foto: Line Bliksås)

Tekstene handler om ensomhet, svik, sorg. Altså alle disse klassiske dystre temaene.»  Musikken er gneldrende, det er mørkt, det er lyst og det er en forførende dystopi over det  hele. Også dette albumet er spekket med kjente musikere som har samarbeidet med  Hammer i en årrekke. Gitar; Nikolai Grasaasen (Morten Abel, Mods) Bass; Egil Stemkens  (Hellbillies), Trommer; Henrik Maarud (CC Cowboys) og Keys; Mikael Lindqvist (DumDum Boys) Hege Lieng: kor.

Grafics pink alien purple sky cover art
'Kan se stjerner' - Ingvild Hammer cover art 2024

Innspilling er gjort både i Amper Tone i Oslo og i Snaxville Recordings. Innspilling er gjort av Tomas Pettersen (King Midas, Ulver) og Jørn Christensen (Mercury Motors, CC Cowboys, DePress) og det hele er produsert av Ingvild og Tomas Pettersen som også har mikset og mastret albumet. 

«Denne plata er som et stort puslespill. Tomas Pettersen har gjort en kjempejobb med å sette alle bitene sammen. Tomas en magiker når det kommer til å lage tyder og stemninger både som tekniker og produsent. Jeg er så takknemlig for å jobbe med disse superflinke folka.»

play_arrow

Verdens eldste kvinneradio

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Death by Cowboys band picture five people

Lines Lune Landing

Death by Cowboy besøker Lines Lune Landing

Death by Cowboy - et 'up and coming' Norsk band - besøker meg i Line's Lune Landing og serien 'prOrtrettet'. Nesten fulltallige (minus trommis), representert av hele fem bandmedlemmer - tok de turen med alle sine instrumenter, inkludert en kontra-bass, for å spille et par låter for oss i studio. Bandet har sluppet tre låter hittil som du får høre i tillegg og det er både blue-grass, ska og country-feel […]

todayFebruary 26, 2024

0%