Lines Lune Landing

Emilie Eie fra VALP nominerer Mona Krogh!

todayJuly 2, 2022

Background
Pressebilde rra artist Mona Krogh

Mona Krogh er en låtskriver og artist fra Sandnes som nå baserer seg i Oslo. Hennes kjærlighet for melodier utviklet seg fort til en nysgjerrighet for låtskriving og hun har siden satt søkelys på å dyrke sitt kreative uttrykk. Ektefølt, undrende og med inspirasjonskilder som Nick Drake, Sufjan Stevens og Big Thief, tar Mona deg med inn i et univers hvor magien ligger i det «u-perfekte». 

Sammen med produsent og nær venn, Jon Roaldsnes, slapp Krogh sin debut EP «I Was Gonna Live by the Ocean» i begynnelsen av Juni i år. Låtene befinner seg i et organisk landskap og legger et bredt fundament for hvilken retning musikken hennes kan gå videre.

Emile Eie fra blant annet bandet VALP – nominerte Mona Krogh til kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerkosmhet.

loss er emilie eie sin andre single som soloartist. Sammen med produsent Anne Lise Frøkedal (Frøkedal, Frøkedal & Familien, I was a King) har hun laget en sentimental og fengende sang om savn og tapt kjærlighet.  

  

emilie eie er en sanger, låtskriver og ukulelist fra Stavanger. Hun har bakgrunn fra jazzlinja ved Universitetet i Stavanger og står vanligvis på scenen med prosjekter som VALP, VOK ENS og Sincerely, Frank. Sjangermessig kan man trekke linjer til pop, rock, folk og indie og tekstene veksler mellom både norsk og engelsk. Som solo-artist tar hun med seg ukulelen og spiller egenskrevne låter med tekster om kjærlighet, politikk og søte hunder. 

 

loss fra Emilie Eie

Duolingo er andre singelen på debut-albumet til VALP som slapp 3. juni. Låten ble til under nedstenging tidlig i pandemien og er en sår, men håpefull skildring av lengsel. VALP spiller dansbar og fengende musikk med melankolske og ærlige tekster på Stavangerdialekt. Bandet har et sjangeroverskridende uttrykk og har sitt utspring fra jazzlinja i Stavanger.

Bandets låtskriver er Emilie Eie. Tekstene hennes er preget av kjærlighetssorg, mindreverdighetskomplekser, utfordringer rundt det å bli voksen og tanker om livet selv. Tematikken blir ofte presentert på en underfundig og særegen måte, med høy gjenkjennelsesfaktor. 

Bandet består av:

Emilie Eie – vokal/låtskriver
Kristian Enkerud Lien – gitar
Vetle Aakre Laupsa – bass
Stian Eismann – trommer

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Lines Lune Landing

Hele intervjuet med Tuvaband og nominasjon av bandet VEPS!

Tuvaband nominerte bandet VEPS til kvinnelig, Norsk band som fortjener mer oppmerksomhet Natt til søndag får du gjenhør av hele intervjuet med Tuvaband fra kl. 03:00. I siste del av intervjuet nominerer Tuva bandet VEPS til kvinnelig, Norsk band som fortjener mer oppmerksomhet!Om VEPS Veps består av fire 18 og 19 år gamle jenter fra Oslo, og ble nylig utropt til et av By:Larms mest spennende band av både NRK P3, Dagsavisen, Klassekampen og danske Bands Of Tomorrow. I […]

todayJuly 2, 2022

0%