Lines Lune Landing

Ellen Marie Løkslid med første EP på Norsk

todayMarch 13, 2023

Background
Foto: Guro Sommer

10. mars slapp Ellen Marie Løkslid EP’en «At du blir» - 5 låter om trygghetsbehov

Jeg snakket med Ellen Marie Løkslid på telefonen på selve slippdagen 10. mars! Ellen utgir sin første EP på Norsk og vi liker det! I tillegg ble hun nylig mamma – så det er mange grunner til feiring! 

Gjenhør fra intervjuet jeg hadde med Ellen Marie Løkslid  – får du førstkommende onsdag 15. mars mellom 16:00 og 17:00 på Lines Lune Landing | radiOrakel FM 99.3. Vi spiller selvfølgelig alle fem låtene! Strøm alle våre sendinger direkte fra våre nettsider eller fra radio-spilleren lengre ned i artikkelen.

EP’en «At du blir» er alle låter som beskriver noe om det å være trygghetssøkende. Etter en del timer hos psykolog, skjønte Ellen Marie at trygghet var noe hun særlig var på jakt etter

Ellen: Jeg spurte psykologen på et tidspunkt – hvorfor går jeg fortsatt her egentlig? Er det noe jeg ikke ser? Er jeg deprimert eller no uten å vite det?

…jeg opplever deg ikke deprimert, men veldig trygghetssøkende…

Ep Album cover Ellen Marie Løkslid

Det å søke trygghet, ble dernest et naturlig tema når det skulle skrives norske låter. Låtene i EP’en beskriver alle noe om det å søke trygghet – på en eller annen måte – enten om det er i en selv, eller gjennom sine nærmeste. Ellen Marie ble gjort særlig oppmerksom på temaet i et terapiforløp for flere år siden. I dag  jobber hun selv som psykolog – i tillegg til at hun er låtskriver og artist.

Tittelsporet «At du blir» beskriver mye bare i de tre ordene – det handler om både det å lete, og ha trygghet på samme tid. 

EPén ”At du blir” er Ellen Marie sin første fulle utgivelse på norsk. Låtene er skrevet i samarbeid med produsent og musiker David Aleksander Sjølie, tekstene er skrevet av Ellen Marie. Marius Trøan Hansen spiller trommer på utgivelsen, mens all annen instrumentering er gjort av David Aleksander Sjølie. Låtene har referanser fra bl.a. pop, rock og vise – og variasjonspalletten er tydelig i musikken – noe som er gjenkjennelig fra tidligere utgivelser fra Ellen Marie. 3. mars slippes singelen «Kanskje, min venn» som en liten «øyeåpner» for hele EP’en som kommer ut uken etter.

Om Ellen Marie Løkslid

Sanger og låtskriver Ellen Marie Løkslid utga høsten 2021 sitt tredje soloalbum «The Company of You». Ellen Marie er opprinnelig fra Hjartdal i Telemark. Hun har gjennom flere år hatt stor suksess med sine utgivelser, bl.a. skrev Nettavisen ved forrige albumutgivelse «Hun er noe så sjeldent som en langt framskreden historieforteller i et poplandskap som ikke er bortskjemt med slikt» (Tor Hammerø, 2021). Les hele saken her >>

Musikken hennes har blitt spilt på bl.a. NRK P13, NRK P1 Vestfold- og Telemark og NRK P2. Høsten 2022 kom singlene “Kompass” og “Her er du”. Nå er EPén ”At du blir” ute!

Nylige utgivelser er produsert av David Aleksander Sjølie. På tredje albumet var også Julie Falkevik Tungevåg med som produsent – kjenning fra Beat for Beat. Ellen Marie har tidligere samarbeidet med bl.a. Anders Engen, Bjørn Klakegg, Audun Erlien, låtskriver Jeffrey A. Wasserman og Knut Reiersrud. I 2007 fikk hun spille sammen med Jeremy Spencer – tidligere musiker i Fleetwood Mac, hvor en ny gjesteopptreden fulgte året etter på Suwalki Bluesfestival i Polen. Musikken hennes er alt fra pop, singer songwriter, blues, country og jazz. Hun har vært omtalt at kan minne om artister som Joni Mitchell. Andre referanser som har vært trukket frem er bl.a. svenske Amanda Bergman og Eva Cassidy.

Ellen Marie Løkslid kan du finne her:

Spotify
Tidal
Apple Music
Youtube (livevideoer m. mer)
Facebook
Instagram
Hjemmeside

play_arrow

Verdens eldste kvinneradio

Programmer 1:01 am trending_flat 1:01 am
Onsdag 4:00 pm trending_flat 5:00 pm
Fredag 5:00 pm trending_flat 6:00 pm
Søndag 12:00 pm trending_flat 1:00 pm

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Dokumentar

Kirken som tilfluktsrom: episode 4 mandag 20. mars 19:00

Episode 4: Sivil aksjon! Episode 4 sendes mandag 20. mars 19:00 på FM 99,3 og livestream. Reprise onsdag 22. mars 19:00 Les full beskrivelse og lytt til tidligere episoder her! Kirkeasyl tar stor plass i samfunnet i 1993, og skaper et engasjement som kan måle seg med miljøvernaksjonene i Mardøla og Alta. Prester i fullt seremonielt utstyr flytter gudstjenesten ut på gata, bærer bannere og synger We Shall Overcome. Etablissementet […]

todayMarch 13, 2023

0%