Lines Lune Landing

9. jan. kl. 12:00│Hilja besøker Lines Lune Landing!

todayJanuary 6, 2022

Background
(Foto: Foto: Vera Sonne)

Hilja (22) har vokst opp langs idylliske Akerselva i Oslo og bader der så ofte hun kan, som hun har gjort fra barns ben av. Men en hendelse fra 3. mars, 2011 skulle endre alt dette. I allefall for en veldig lang periode. I 2011 kunne vi høre i nyheten om Bellona, som anmeldte Vann- og avløpsetaten i Oslo. Årsaken var at mye død fisk ble funnet i Akerselva etter at 6000 liter klorvann hadde lekket ut noen dager før. 

Hele fire år skulle gå, før Akerselva endelig ble friskmeldt og 1. april 2015 kunne man ta frem fiskestangen — det var åpnet opp for fiske igjen! Hilja bader fortsatt i Akerselven, men hendelsen tilbake i 2011 satt sine spor. Det ferske albumet ‘Hvor Ble Regnet av?’ som ble sluppet i september 2021, er inspirert av blant annet vann og de pågående klimaendringene vi opplever i dag og hun har laget en aldeles nydelig skive!

Tips: Lytt til låtene i kronologisk rekkefølge fra start til slutt – slik som det er ment!

Hilja drømmer om at musikk skal være med å redde verden. Derfor skriver hun låter om frykt, handlekraft og håp, og om hvordan det oppleves å vokse opp i en verden i krise. Musikken kan karakteriseres som jazzinspirert vise-pop med nære, men hardtslående tekster.

I 2021 ble Hilja tildelt Norsk Viseforums Artiststipend

Hun ble valgt ut som en av over hundre søkere. Juryen omtalte musikken som “intens og personlig uten å bli pretensiøs eller påtrengende”. Hun hadde da nettopp sluppet sitt debutalbum, “Hvor Ble Regnet av?”, et konseptalbum om vann, klima og miljø.

Norsk Viseforums artiststipend skulle løfte fram en ny, norsk artist som signaliserer og utfordrer hvordan sanglyrikken er aktuell i 2020. Blant over hundre søknader valgte juryen til slutt ut Hilja Løvvik (21) – artistnavn Hilja.” Les hele saken hos Norsk Viseforum her! >>

I høst ble Hilja også med i et av Talent Norge sine satsningsprogrammer for rytmiske musikere, PopUp! Hilja er en av fem deltakere i Talent Norges nye PopUp-satsing, et ettårig program innen rytmisk musikk for ambisiøse 18- til 25-åringer som allerede holder høyt kunstnerisk nivå. PopUp kan være en utrolig fin mulighet til å bli kjent med nye folk, få nye impulser og inspirasjon. I PopUp får Hilja 8 timer med en mentor som hun velger sammen med Talent Norge. I tillegg er 35 000,- øremerket til karriereutviklende aktiviteter som studiotid eller livespilling en viktig del av programmet. Deltakerne skal nå sette opp en aktivitetsplan i samråd med prosjektleder Øystein Skar i Talent Norge, for både valg av mentor og bruk av de økonomiske midlene. Hilja får også tilgang til Talent Norges unike nettverk og fagsamlinger. (fra Talent Norge sine sider)

PopUp skal styrke programdeltakernes sjanser til å leve av egen musikk, og vår målsetning er å hjelpe ambisiøse band og enkeltaktører, uansett bosted og bakgrunn til å lykkes. Programmet er unikt i sitt slag i Norge

sier prosjektleder i Talent Norge, Øystein Skar. Du kan lese mer om satsingen her>>

 

Sjekk ut hjemmesiden: hiljamusikk.com, du finner henne også på Facebook og Instagram

[separator type=”thin”]

Du kan sjekke ut musikken til Hilja her på Spotify, og det siste albumet ‘Hvor Ble Regnet av?’, er vel verdt en lytt eller flere, mange flere!

 

Du finner oss alltid på FM 99,3 eller så kan du strømme oss direkte fra vår nettradio!

Livestream

[separator type=”thin”]

Sjekk ut noen av låtene til Hilja her i en spilleliste fra Youtube!

Hilja på SoundCloud!

 

Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Intervju

Ann-Cecilie Larsen om kjerneastrofysikk, løping og musikk

Ann-Cecilie Larsen er på en måte en spesielt speisa gjest siden hun forsker på space!!! I denne episoden snakker vi om musikk som har hjulpet henne tenke klart når hun skulle kna kjerneastrofysiske data eller "bare" løpe halvmaraton!   Musikk i denne episoden (trimmet pga rettigheter): Lose Yourself - Eminem (sitat) Hyper Music - Muse (sitat) Silver Bride - Amorphis (sitat) Under the Red Cloud - Amorphis (sitat) Amazonia - Gojira (sitat) […]

todayJanuary 2, 2022

0%