Intervju

«Island er ikke et feminist-Utopia!»

todaySeptember 7, 2018

10 unge kvinner viser fjes i det mannlig dominerende rapmiljøet. Ikke bare i hjemmelandet sitt, men nå også fram i Europa roper døttere til Reykjavik (Reykjavíkurdætur) opp til å styrke kvinner i den fremdeles nisjemusikkgenren som rap.

Reykjavíkurdætur på Øyafestivalen

Line og Janina møtte Anna Tara Andrésdóttir og Salka Valsdóttir i hiphop/rap-bandet Reykjavíkurdètur og vi snakket om feminisme på Island, musikken deres og hvordan det hele startet.

Alt begynnte med female rapnights i Reykjavik. Alle som hadde lyst til å prøve seg på rap kunne komme opp på scenen og kjøre på! For 5 år siden bestemte noen fra dette arrangementet å etablere en kvinnelig rapgruppe. Først bare for gøy, men snart med et ganske tydelig budskap: feminisme. Men det er ikke den gamle oppfatning av begrepet der alle menn hører til i helvete, hver medlem har sin egen oppfatning hva det betyr å være feminist.

Reykjavíkurdètur hadde det ikke lett. Det var mange og fortsatt finnes det mennesker som er ikke enig med at kvinner viser seg slik bandet viser seg: Som sterke kvinner som vet hva de vil. Anna Tara Andrésdóttir og Salka Valsdóttir, snakker om kritikk de fortsatt får som du ikke en gang hadde kommet på, feminismen var ikke nytt i går.

Hør på Reykjavíkurdètur som snakker fritt om hvordan de lager musikk, hva som egentlig foregår i den feministiske debatten på Island og få med deg bandets kommende planer!

OBS! Intervju er på engelsk.

  • play_arrow

    «Island er ikke et feminist-Utopia!» admin

https://www.youtube.com/watch?v=S8heMOWlm3g

https://www.youtube.com/watch?v=nPw8XU3x6dM

Written by: admin

0%