Kultur

RADIORAKEL-SPILLELISTE JANUAR #1

todayJanuary 1, 2021

A-LISTA:

1. Sliteneliten – Kapitalistknusaren (3.59)

Viser blir sjelden bedre enn når de blir fremført på vossamål av det feministiske folk-sekstetten Sliteneliten. Et band som gjør politiske tekster på en unik måte som sårt trenger i vår noe dystopiske samtid.

2. Dezron Douglas & Brandee Younger – The Creator Has a Master Plan (3.16)

Dezron Douglas på kontrabass og Brandee Younger på harpe. The Creator Has a Master Plan er ei lita tryllekunst av ei låt. De to musikerne annonserer akkordskiftende høyt mellom seg. Et gledesutbrudd kommer når en Natasha entrer rommet. Det låter som et øvingsopptak, men er samtidig så alt for perfekt.

3. Working Men’s Club – Valleys (6.30)

New wave-inspirert dance for fans av blant annet Manchester-bølgen fra 80-tallet. Working Men’s Club har rendyrket dette elskede retrouttrykket. Oppdatert dets garderobe med joggedresser fra Adidas.

4. Zedashe – Datvma Lkh’ini (2.19)

Det er flerstemt tradisjonell sang fra Georgia, og det er utrolig fengende. Med melodier en ikke skulle tro festet seg med en gang, sniker musikken deres seg overraskende raskt inn i hukommelsen.

5. Helena Deland – Truth Nugget (4.41)

Deland har en raffinert nisje innen indie-folk som er uhyggelig og mørk, samtidig som den er lavmælt. Hennes musikk skjærer av overflødige lag for å finne en indre kjerne av sannhet.

6. Juana Molina – Eras [LIVE] (5.08)

Vi playlister sjelden live-musikk her på radiOrakel. Argentinske Juana Molina har vært en favoritt av undertegnende i noen år nå, og hennes nye live-album ANRMAL er noe jeg kan anbefale. Spesielt etter dette året som har vært så fullstendig frarøvet av live-musikk!

7. Serlina – Gi meg et svar (3.06)

Denne utgavens definitivt mest popmelodiske låt. Melodien kombinert med nydelig bruk av det norske språket gjorde dette til en naturlig inklusjon.

8. Trondheim Voices – Chant of the Multipresence (6.04)

Nå begir vi oss virkelig inn i den obskur-fantastiske, og eksperiment-eklektiske delen av lista. Trondheim Voices er aktuelle med albumet Voices som er ute nå på plateselskapet Hubro. Albumet bruker menneskestemmen og mikrotonalitet på nyskapende vis. Virkelig forheksende!

9. Frøkedal – David (3.08)

Oldie but a goodie! Hvis dere ikke fikk med dere Frøkedal på Blå på tampen av året, det var det få som gjorde, kan du høre hennes fantastiske musikk hos oss!

10. Sara Wolff – You Like Talking About Yourself (3.35)

Mer norsk! Det er skeivt og ikke helt som det skal. Helt Perfekt!

11. RYBA – Stalker (3.13)

RYBA er en islandsk/polsk septett som leverer dramatisk og kald post-punk på gravalvorlig vis. Et obligatorisk lytt for tilhengere av den slags.

12. beabadoobee – How Was Your Day (4.20)

beabadoobee befinner seg vanligvis i et mer rocka grunge-aktig landskap. Den musikken hennes er definitivt verdt å sjekke ut. How Was Your Day er en intim og dyster smarttelefonen-satt-på-opptak-aktig ballade. Og det er nydelig låt.

13. Good Sad Happy Bad – Blessed (3.36)

Ødelagte vokal-loops er aldri feil. Indie-rockbandet Good Sad Happy Bad bruker det de med kunstnerisk presisjon. Eller anti-presisjon?

14. 9T Antiope – An End on Itself (6.24)

Den iranske duoen lager musikk som er til dels klassisk og til dels techno. Fullstendig samtidsmusikk? Denne godbiten er i allefall en ballade av uante dramatiske proporsjoner.

B-LISTA:

1. Alice Phoebe Lou – Skin Crawl (2.19)

Alice Phoebe Lou lager nydelig indie-folk med et feministisk budskap elementer av blues og jazz. Sjekk det ut!

2. Astronomies – Discoloured (3.20)

På den tyngre enden av skalaen har vi Astronomies med Discoloured. En, hva skal man si, skobeskuende låt?

3. Harrga – La Mer (5.13)

Ja, det er ikke #obskuar for ingenting. Harrga klarer å levere 5 av de mest stressende minuttene jeg har hørt på La Mer. Og hva kan jeg si. Jeg vil ha la mer.

4. Ashley Paul – Light Inside My Skin (3.14)

Duellerende blåsere og utfordrende melodier er du får når du sette på Ashley Paul. Tross dets harde ytre, er musikken hennes også underlig vakker. Men du må tåle en jazz-spasme i ny og ne!

5. Tæladylju – Malenas Minne (2.50)

Folkemusikkgruppa Tæladylju gir oss Malenas Minne. Vakker felemusikk jeg fast bestemt mener hører hjemme til på lydsporet til den fremtidige store norske kultfilmen.

6. Patricia Brennan – Sonnet (5.43)

Vi glemmer noen ganger å sette pris på musikeres tekniske prestasjoner. Patricia Brennan marimbaferdigheter og improvisasjonsferdigheter fortjener å bli beundret.

7. Repetitor – Džungla (2.13)

Rå punk fra serbiske Repetitor. Dog musikken ligner mye vi har ført, har produksjonen på deres nye plate virkelig muskler. Massivt og deilig!

8. SHJRUNKEN HEADS – Karnaval (4.15)

Sær rock fra et sært band med et sært navn som det er vanskelig å grave frem stort om på internettet. De må eksistere for jeg headbanger til musikken deres nå!

9. Little Dragon & Moses Sumney – The Other Lover (4.04)

Et av fjorårets beste artistsamarbeid?

10. Zueva – Strange (2.10)

Nok en eksperimentell folk-poper fra Norge. Melankolske soveromsvibber med delikat produksjon. Søvndyssende men langt fra kjedelig!

11. Boris & Merzbow – Away from You (7.35)

Ja, jeg måtte bare playliste Boris igjen. Jeg veit de har lange låter. Men, se Merzbow er med! Også et av fjorårets beste samarbeid. Men det er jo langt fra første gangen de samarbeider. Jeg tror de er smeltet sammen til et vesen nå? Fire hoder, muligens noen tentakler inne i bildet.

12. Nilüfer Yanya – Same Damn Luck (3.26)

Et av rockens stor håp inn i det nye tiåret. Denne låta er seriøst tilbakelent, da. Ferievibber, nesten.

13. The Left Outsides – Things Can Never Be the Same Again (4.51)

Ikke kall det et comeback, men ekteparet i The Left Outsides er tilbake. Hvis det fantes noe som het gammelengelsk country tror jeg det hadde hørtes ut som dette.

14. Ana Roxanne – Camille (5.04)

Litt som Suicide bare chill. Ana Roxanne flekser både minimalisme og trommemaskin.

Written by: admin

Previous post

Musikk

Elly slipper låta ‘Oh Time’ 30. desember!

Den 30. desember slipper Elly låta ”Oh Time” – en låt om eksistensielle veikryss og valg. Låta, og den kommende plata, sender solide nikk til HAIM, Amanda Bergman og Joni Mitchell. Du hører låta her på radiOrakel FM 99,3 den 30. desember mellom 13:00 og 14:00 en gang!

todayDecember 28, 2020

0%