Leken og korka indie fra Chicago. Albumet Fantasize Your Ghost har vært ute i noen måneder, men så sin første fysiske utgivelse i slutten av juli. Anbefales på det varmeste!
2. Jessie Ware – Spotlight (5.31)
Det skal også danses i den utgaven av radiOrakels bimånedlige spilleliste. Britiske Jessie Ware er nemlig tilbake med ekstravagant disco. Spotlight er åpningsporet fra hennes nye LP What’s Your Pleasure?.
3. Mammút – Sun and Me (3.26)
Islandske Mammút har en sjangerutrykk som aldri har vært helt lett og sette fingeren på. Det går fra å være industrielt og hardt i det ene øyeblikket, til å være storslagent og melodiøst i det andre. Spennende fra et land med stolte tradisjoner innenfor alternative!
4. FAUZIA – Untitled 001 (3.40)
Samleplata HAUS of ALTR 10 bringer oss fremtidens svarte artister innen elektronisk musikk. Blant disse finner vi den eminente DJ-en og produsenten FAUZIA.
5. Lianne La Havas – Courage (3.38)
Lianne La Havas er også aktuell med nytt album. Det er selvtitulert på tross av at soul-sangeren allerede har tre studioalbum i beltet fra tidligere. Kanskje for å understreke at dette er en mer personlig samling med sanger? Eller kanskje dette er hennes beste kunstneriske prestasjon som hun ønsker å huskes for?
6. Beyoncé – Black Parade (4.41)
Når Queen Bey taler, tier du. Som en feiring av svart kultur og svart aktivisme, kunne ikke låta kommet til oss i en mer trengende tid!
7. Skarbø Skulekorps – 1-555-3327 (4.43)
Dette er ikke skulekorpset du husker fra fjorårets 17.mai-feiring. Absurde tekster over psykedeliske slide-gitarer og synkoperte saksofonstøt. Ja, takk! Dette bandet er ikke nødvendigvis for korpsnerder, men det er definitivt for musikknerder, da de musikalske referansene de slenger rundt seg krysser epokegrenser og sjangergrenser.
8. Frode Haltli – Quarantine Quilt (5.22)
I likhet med Skarbø skulekorps befinner Frode Haltli seg på norske labelet Hubro. Ugla som pryder platecoveret kan ikke sies å være annet enn et kvalitetsstempel. Denne singelen er et barn av korona-tida, og spilt inn over nettet med musikere spredd over land og strand. Låta i seg selv har Haltlis signatur avantfolk-sound.
9. H.E.R. – I Can’t Breathe (4.47)
Hjerteskjærende, men essensiell. I Can’t Breathe er en protestsang med en utrolig innsikt. Gabriella Wilson er visere enn alderen skulle tilsi. Talesang-partiet i midten av sangen sier så mye om strukturell rasisme, hvit skyldfølelse og politivold som ikke kunne kommet fra noen andre enn noen som har kjent på disse tingene personlig.
10. Ela Minus – they told us it was hard, but they were wrong… (5.05)
Mer techno! Colombianske Ela Minus bringer en punk-edge fra sine dager som trommeslager i hardcore-band. Denne edgen gjør at singelen they told us it was hard, but they were wrong… stikker ut som noe helt unikt.
11. Haim – Up from a Dream (3.17)
Pust inn dypt, og så sakte ut igjen. Søstrene Haim beroliger i bekymringsverdige tider. Sangen handler om å våkne opp til en virkelighet som en egentlig ikke ønsker å møte. En følelse som det er lett å kjenne seg igjen i!
12. Guerilla Toss – Human Girl (3.19)
Kassie Carlson og resten av Guerilla Toss tråkker som kjent ikke på bremsen, hverken musikalsk eller på utgivelsesfronten. Human Girl er en retrofuturistisk dancepunk-banger. Vår tids Grateful Dead? Deres jamming er utenomjordisk i hvert fall.
13. Noname – Song 33 (1.09)
Noname har talt! Livsviktig poesi presentert i et presist og kortfattet format.
14. Emel Mathlouthi – Everywhere We Looked Was Burning (4.36)
Tunisiske Emel Mathlouthi holder ikke tilbake når hun beskriver det apokalyptiske helvetet vi befinner oss i. Hun blir ofte kalt “den tunisiske revolusjonens stemme”. Denne melodramatiske dommedagsballaden er nok et eksempel på at det navnet er fortjent.
B-LISTA
1. Boris – Genesis og Anti-Gone (9.25)
Evig produktive, evig utforskende og fullstendig kompromissløse Boris er tilbake med et nytt album. Det er i doom- og dronesjangeren som mange av deres beste albumene også er, så dette virker lovende. De to første sporene går fra et blytungt droneteppe inn i aggressiv hardcore. Metal blir ikke stort bedre enn dette!
2. Arca – Mequetrefe (2.20)
Arca har virkelig vært en gjenganger på listene våres i det siste. Hun har bare hatt for mange essensielle spor i det siste til å ignorere! Thumbnailen på vidoen under kan være ganske beskrivende for hva du kan forvente med Mequetrefe. Som mosaikk eller et knust speil som blir limt sammen igjen, passer låtas forskjellige deler sammen med hverandre, på et særdeles upassende og skeivt hvis. Herlig og eventyrlig!
3. Jessie Ware – Remember Where You Are (5.34)
Avslutningssporet Remember Where You Are sammen med åpningssporet Spotlight svøper Jessie Wares nye album What’s Your Pleasure? inn i en funky og sensuell stemning. Wares er musikk er samtidig classy som fy. En får lyst til å lene seg tilbake på sesjelongen med en tørr cocktail.
4. Fenne Lily – Alapathy (3.15)
Fra musikkbyen Bristol kommer Fenne Lily med drivende garasjegrooves. Sjangeren hennes er vel egentlig indiefolk, men hun har sluppet løs en liten rocker med Alapathy.
5. L.A. Witch – Gen-Z (4.08)
L.A. Witch er også noen damer med trommestikkene bestemt plassert på tom-tomene. De har vært i gamet siden 2011 og setter virkelig ting på plass med denne sløye garasjerock-låta.
6. Anna of the North – Lovers (Home Made) (3.25)
Fra hard rock til myk pop. Ingenting er sterkt nok til å ta knekken på musikken. Ikke engang en pandemi! For Anna of the North er en av mange som fortsetter musikkproduksjonen hjemmefra. Lovers er en drømmende ballade av beste sort.
7. OHMME – 3 2 4 3 (4.05)
Nok en låt OHMME. 3 2 4 3 viser bandet fra sin skeiveste side. Skeive takter, og skeiv panorering.
8. Amal – PSYCHOPASS (4.55)
Nok en låt fra samlelata HOA010. Det er lite info og oppdrive om artisten Amal, annet enn at de er inkludert på denne samleplata, og at de lager dritfet techno. Bidrar definitivt til de enigmatiske vibbene!
9. Kakke & DeMonica – Tiffany [remix] (3.27)
Kakke & Demonica er ute med nok en singel. Tiffany er en skikkelig livsglad rocker som kulminerer i et sykt fett klimaks på slutten. Et altfor lite anerkjent rockeprosjekt fra norsk undergrund.
10. Phoebe Bridgers – Garden Song (3.39)
Det er bare å finne frem skjelletpyjamasen! Phoebe Bridgers er ute med ny musikk. Det er intime og såre vibrasjoner. Ikke helt ulikt legenden Elliot Smith bringer hun en ektefølt sårhet til hennes sanger som gjør de verdt å lytte til igjen og igjen.
11. Lianne La Havas – Weird Fishes (5.54)
Det er ikke mange mestrer Radioheads musikk, men La Havas gjør et lovlig godt forsøk. Ved å fremheve de jazza elementene i Weird Fishes gjør hun den til sin egen. Et must både for Radiohead fans og soul fans!
12. Becky and the Birds – Pass Me By (3.14)
Sukkersøt musikk kan ofte bli så søt at en blir fristet til å spytte den ut. Svenske Becky and the Birds balanserer helt på kanten av hvor himmelaktig det går an å gjøre musikk uten at det blir corny, ved bruk av fantastiske detaljer som fengsler oppmerksomheten vår.
13. Building Instrument – Mangelen min (4.56)
Helt til slutt har vi Mangelen min av Building Instrument fra Norge. De spiller en slags folkemusikk, men den har noe ubestemmelig over seg. Det låter som folkemusikk fra et samfunn som har svinnet hen med tiden. Det er ikke bare elementer tatt fra ulike tradisjoner, men heller et sammensmeltning av østlig og vestlig som skaper noe helt nytt.
Saraland får besøk av Luciana Rey aka Dj.Little Miss Lucifer mandag 03.08 kl 17.00/(R)Onsdag 05.08 kl 14.00!!!. Vi snakker om musikk, raving vs clubbing, turntableism, mat, natur mm. Det er bare å glede seg til en time med prat og rillespill av gamle 90 talls minner fra den spede begynnelse av Luci's electro interesse og evolusjon som en av de råeste og kuleste Dj's i Oslo fram til i dag. Luci er kjent for mange som HS-dama. Etter å ha […]