Kultur

Arctic Pride // 15.11-20.11

todayNovember 14, 2021

Background

I år er radiOrakel med som med-arrangør på en av postene på årets Arctic Pride!

Arctic Pride har som formål å årlig arrangere festival i Tromsø med formål å skape en trygg og inkluderende møteplass for alle som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Gjennom festivalen skal man bidra til koblinger og kunnskap som fremmer et samfunn der alle åpent kan leve ut sin identitet, kjærlighet, seksualitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert og/eller trakassert.

Festivalen skal fremme inkluderende holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av skeive uansett kulturell bakgrunn og i et internasjonalt menneskerettighetsperspektiv. Festivalen skal i sitt arbeid søke å ha fokus på felles arktiske spørsmål knyttet til kjønns- og seksualitetsmangfold for de arktiske urbefolkningene og de andre innbyggerne i nordområdene.

radiOrakel bidrar i år på eventet Live-recording: Indigenizing queerness, onsdag 17.november i Árdna på Universitetet i Tromsø.

Live-recording: Indigenizing queerness

Program
16.15: Introduction by Ninthu Paramalingam (radiOrakel)
, Human Geographer and producer of the radioseries “Decolonize it”
16.25 Presentation from Torjer Andreas Olsen, researcher and professor at Center for Sami studies (SESAM)
16.40: Tuula Sharma Vassvik will mediate the conversation about indigenizing queerness with Elisabeth Stubberud from Garmeres and activist and poet Timimie Gassko Märak. As well as anyone wanting to contribute from the audience.
17.20: Break with drinks and snacks
17.35: Performance by Timimie Märak

 

Arctic Pride arrangeres årlig i november, i år fra 15.11-20.11.

 

Written by: Hanne Rye Hanssen, Ansvarlig Redaktør radiOrakel

Previous post

0%