aktivisme

Himmelblå Juni2023

todayJune 1, 2023

Background

Vårsommeren er her, med flomfare og skogbrannfare rundt om i vårt lille land med store komplekser. Oslofjorden blir penetrert av verdens største krigsskip, og Norge blar opp nesten 200 millioner kr for NATOs “uformelle” VIPtoppledermøte, slik at vi kan innbille oss at vi er mer enn bare en spillebrikke i storpolitisk maktspill. Sjarmerende soldater og snille politibetjenter, med bikkjer og hester som aldri har gitt samtykke til å delta i menneskenes opplegg, er viktige for å opprettholde image. Militærhelikopterne som sirkler i formasjon over Oslo er sikkert spennende actionfilmdetalj, dersom man ikke har erfaringer som gjør at man blir retraumatisert av dem. Statens voldsmonopol hadde visst ikke kapasitet til å beskytte queerpride-paraden ifjor etter en manns hatefulle terrorangrep, så skeive ble forventa å holde seg hjemme og kjenne på frykten hver for seg. Og hvorfor skal vi egentlig føle oss betrygget og beskyttet, når vi veit at Forsvaret ikke er en trygg arena for kvinnelige soldater? Menneskeheten- absurde, selvdestruktive greier. Vi bruker rekordmye ressurser på å krige, mens vi egentlig burde bruke alle krefter på å reversere skadene vi gjør på den ene jordkloden vi har, før det er for seint.

Og det er tid for Norge å lytte til fortiede historier om tvangsfornorskningspolitikkens konsekvenser, vi får se hvordan det blir med sannhet & forsoning.

Hvis hodet ditt koker av alt dette, ta på deg gode hodetelefoner og vandre en tur i skogen, med kvalitetsmusikk rett i øregangene.

Viktig melding- lytt til radio! Himmelblå mandager kl.13-14, og torsdager kl.17-18 (Oslo tid)

Written by: Himmelblå

Previous post

Uncategorized

GRL PWR 2023 x radiOrakel // spilleliste

Helga 21.-22. april anbefaler me alle å ta turen til Fredrikstad for å få med seg festivalen GRL PWR! Dei har fokus på kvinner i musikken, og artistene på programmet i år er virkelig verdt å få med seg! Årets artister er: No. 4, Klossmajor, han Gaiden, Of All Things, Pikekyss og Hudkreft. Sjekk ut spelelista, så snakkes me i Fredrikstad!

todayApril 16, 2023

0%