Kultur

radiOrakel sørger over tapet av Rita Westvik

todayJuly 12, 2024

Background

Rita Westvik, grunnleggeren av radiOrakel og vår første redaktør, gikk bort etter kort tids sykdom, onsdag 11. juli. Våre tanker går til hennes familie og etterlatte.

Rita var for mange kjent som en nyskapende NrK-profil gjennom flere år, politisk rådgiver og aktivist, men hos oss i radiOrakel, vil hun alltid stå igjen som bautaen som var med på å danne verdens første (og nå eldste) feministiske kvinneradio.

Uten Ritas fantastiske energi og pågangsmot, hadde nok radiOrakel aldri sett dagens lys. Hun er en av hovedgrunnene til at vi har kunnet drive nyskapende, feministisk kvinneradio, i ikke mindre enn 42 år. Mange kjente og kjære journalister og mediepersonligheter kan takke Rita for sin start hos oss, og sitt videre virke og arbeid. Arven etter Rita vil for alltid stå igjen i norsk mediehverdag, og vi kan ikke utrykke hvor takknemlige vi er for det arbeidet hun har gjort, ikke bare for oss, men for en mer inkluderende og allsidig diskurs i den norske offentligheten.

Rita vil bli sårt savnet, og hennes humor, nyskaping og journalistiske integritet vil alltid bli husket hos oss i radiOrakel.

Som et lite minneord, kan alle som ønsker, skru på radiOrakel i kveld klokken 23.00 (eller lytte på nett), for et gjenhør med Ritas intervju i forbindelse med vårt 25-årsjubileum.

Vi vil takke henne for alt hun har gjort, og hennes minne vil alltid leve videre i radiOrakel.

Med sorg og takknemlighet, fra alle oss i radiOrakel.

– Ansvarlig redaktør, Hanne Rye Hanssen

Written by: Hanne Rye Hanssen, Ansvarlig Redaktør radiOrakel

Previous post

Uncategorized

ØKONOMISK RAPPORT OG OPPDATERING <3

Kjære venner, medlemmer, allierte, følgere, og alle andre flotte mennesker! Etter noen hektiske måneder har vi i skrivende stund klart å samle inn over 150.000,- kroner! Da vi satt i april og så på et underskudd på over 180.000,- hadde vi ingen anelse om hvordan dette kom til å gå. Men i månedene siden har det rent inn med støttemeldinger, lovord, kjærlighet og gode vibber fra folk over det ganske […]

todayJuly 3, 2024

0%