Lines Lune Landing

Rikke Normann besøker Lines Lune Landing – slipper sitt 5. album 19. mars!

todayMarch 18, 2021

Foto: Isak Jenssen

Med sitt nye album tar Rikke Normann endelig kontroll – over livet, traumer og den kreative prosessen. «The Art of Letting Go» er en ny start, og kommer 19. mars

Den alltid så produktive Rikke Normann har tidligere utgitt fire album, og det femte kommer nå i mars. Hun har allerede delt tre singler – den magiske balladen «Redefine Yourself», Adam Douglas,-duetten «Don’t You Worry» og den lekne «I Dunno Love». Lyttere fra hele verden har forelsket seg i låtene, og flere av singlene har fått radiotid på norsk, tysk og fransk radio.

[button content=”LIVESTREAM FM 99,3 HER” color=”teal” text=”white” url=”https://radiorakel.no/livestream/” openin=”_blank”]


«The Art of Letting Go» er bygget opp av 11 ærlige, personlig og hjerteskjærende sanger. Rikke synger om alt fra Tinder-dating, til ønsket om å bekymre seg mindre i hverdagen, til overgrep og det å redefinere seg selv – starte på nytt.


— Jeg trodde jeg skrev en plate bygget på observasjoner av venner og andre  menneskers opplevelser, hva de gikk igjennom, men når jeg satt der og hørte  på det endelige resultatet skjønte jeg at det faktisk handlet like mye om meg selv og  forandringene i mitt liv

– sier Rikke om albumet.

Som den dyktige låtskriveren hun er, er det Rikke som er kreditert på alle låtene. I tillegg har hun produsert albumet i samarbeid med lydtekniker og samboer Stian Sagholen. «The Art of Letting Go» ble spilt inn på en liten laftet tømmerhytte i Gudbrandsdalen, og det skinner gjennom at dette er et av Rikkes absolutte yndlingssteder.

Å være med på å produsere dette albumet har vært en utrolig viktig del av den kreative prosessen. The Art of Letting Go» føles mer som meg enn noe annet jeg har utgitt, sier hun.

Albumets fokuslåt, «In The Greys», ble skrevet etter at det de siste årene ble utgitt flere dokumentarer om seksuelle overgrep mot mindreårige. Da dukket et av hennes egne traumer opp igjen. Som 16-åring opplevde hun å bli groomet av en mann som var dobbelt så gammel som henne. På «In The Greys» synger hun om hvor sårbar, skamfull og skyldig hun følte seg i mange år, men hun høres selvsikker ut.

I stedet for å gi inn til de negative følelsene, brukte hun dem til å prosessere traumet, og i låta konfronterer hun mannen som utnyttet henne. Som flere andre låter på albumet, høres «In The Greys» nesten glad ut, med et lekent sound og Rikkes sassy stemme, men det seriøse bakteppet blør gjennom i tekstene. Denne plata er til alle som er usikre, bekymringsfulle, som står midt i store endringer eller som trenger å gi slipp på ting. Denne plata er til alle «Ludvig’er» der ute.

Om Rikke Normann

Mens hun skrev «Don’t You Worry» innså hun fort at låta burde være en duett. Hun spurte derfor den amerikanske soul-sangeren Adam Douglas, som hun har kjent og jobbet med i flere år, om han ville synge på den. Adam sa ja på et blunk, tilførte et mannlig perspektiv på låta og krydret den med nydelige harmonier. I tillegg la han på et bluesy gitar track som ga låta enda mer glimt i øyet, og en nesten flørtete lekenhet.

Rikke Normann har lenge vært en av Norges mest ettertraktede vokalist og korister. Hun har turner med store navn som Bernhoft, Sivert Høyem, Madcon, Markus & Martinius og Amanda Tenfjord, for å nevne noen. I 2017 ble hun håndplukket til å synge med John Legend på Nobels Fredspris- utdelingen.

Rikke Normann er kjent for å alltid stå opp for de som ikke har det så bra, og skriver ærlige låter med mye sjel som vanligvis treffer lytteren midt i hjertet. De sårbare tekstene er ofte pakket inn i fengende og lekne melodier som svinger mellom indie-pop og soul. Rikke har lenge vært en av Norges mest ettertraktede vokalister og korister. Hun har turnert Norge og Europa med blant andre Jarle Bernhof, Sivert Høyem , Madcon, Markus & Martinius og Amanda Tenfjord. I 2017 ble hun også håndplukket til å synge med John LegendNobels Fredspris-utdelingen. I 2019 og 2020 har hun spilt over 100 stue-, hage- og bakgårds-konserter helt alene, og fått et utrolig lojalt og lydhørt publikum. På en konsert med Rikke sitter alle følelsene utenpå kroppen og hun skaper en atmosfære hvor det er fritt frem å både gråte og danse.


‘Jeg Lover Deg’ – er oversatt til Norsk fra hennes opprinnelige engelske versjon! Med SiNoRi. Følg dem på Instagram her >>


Written by: Lines Lune Landing

Previous post

Intervju

Show and tell med multikunstner Jenny Berger Myhre

Multikunstner Jenny Berger Myhre speisa med Solveig og Ingmar i studio på tirsdag. Det blir reprise på søndag. Jenny fortalte om hvordan hun jobber med flere kunstformer, samarbeidet med Jenny Hval, hvordan lydkunsten hennes blir til, og hun viste fram musikk av folk hun samarbeider med. Du får høre digg musikk av Jenny selv, Espen Reinertsen, Delish, Mona Sigler, Stiv Heks, Håvard Volden, Vivian Wang, og Jenny Hval. Gjest: Jenny Berger Myhre Vert: Solveig Sørbø Tekniker: Ingmar Bob Nielsen  

todayMarch 18, 2021

0%