Om oss

Ledelsen ved radiOrakel :

radiOrakels trofaste kontorrotter holder til på loftet på Blitzhuset. De mest ivrige er tilstede daglig og slår gjerne av en prat om du stikker innom.
Marianne Aksnes er redaktør og ser til at rottene holder seg på riktig frekvens, og oppfører seg slik som radiorotter hør og bør.
Tyra Midtgaard er daglig leder og gjør alt det sexy kontorarbeidet som å betale regninger, eleminere bananfluer og kjøpe dasspapir.
Cìia er musikkredaktør og passer på at musikken er like bra på 99,3 som den har vært de siste 33 åra. Ei skikkelig rockerotte med andre ord.
Mathias Engen er teknisk sjef og fikser kabler som har blitt gnagd på og passer på det tekniske utstyret.
Rita Paramalingam er hodet til redaksjonsrådet og passer i samarbeid med rådet på alle redaksjonene i radioen.

yoda

Ledelsen har også en maskot ved navn Yoda. Han sitter mest bare der, men er en god støttespiller når det kommer til å lytte med sine store ører.
Ønkser du å bli en deltagende rotte gjennom fremragende og gravende journalistikk er det bare å sende mail til redaktøren.
Du finner kontaktinfo til hele ledelsen her.

In radiOrakels office, you’ll amongst others find:

Marianne Aksnes, Editor in Chief. She keeps the shit together here.
Tyra Midtgaard, Daily leader. Pays bills and buys toilet paper.
Cìia, Music editor. Makes sure the music is within our profile and gathers new music for the programs.
Mathias Engen, Technical Chief. Makes sure the equipment is not on fire so that we can bring you the best radio in the world.
Rita Paramalingam is the head of our editorial board of awesomeness.

We are always on the lookout for new members, if you want to be a part of the radio you are welcome to mail the Editor in Chief for further information. You can find our contact information here

Om radiOrakel:

radiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. Musikkprofilen dekker det meste av hva som er tøft og fint, dvs alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country!

radiOrakel ble startet i 1982 da myndighetene åpnet for lokalradiodrift i Norge. På en kvinnekulturfestival samlet en gruppe kvinner inn penger til å starte opp verdens første kvinneradio. Og de lykkes; 16. Oktober 1982 ble radiOrakel grunnlagt. Rita Westvik var den første redaktøren.

Den første tiden holdt radioen til i Korsgata 5, men flyttet etter hvert sammen med AKKS (Aksjon Kvinne Kultur Senter) inn på loftet i Blitz-huset i Pilestredet. radiOrakels målsetning er å utdanne kvinner innen radiojournalistikk og lydteknikk, og vi skal til enhver tid ha minimum 2/3 kvinnelige medlemmer.

I praksis betyr dette at radiOrakel aktivt prioriterer og promoterer kvinner både som intervjuere og intervjuobjekter, og i tillegg til dette også har en musikkprofil som gjør at minst 50 % av all musikken som spilles er av/med kvinnelige artister/musikere. Per i dag er omkring 100 personer tilknyttet radiostasjonen, og i løpet av de 31 årene radiOrakel har eksistert, har rundt 1500 mennesker blitt utdannet i de ulike feltene innen radiokringkasting og mange av de fremstår som mediepersonligheter i dagens mediebilde.