‘Valget’ – vår nye serie om det å velge bort barn

Du hører dokumentarserien 'Valget' her på radiOrakel FM 99,3. Serien er laget av Heid Jerstad og sendes i 'Dokumentartimen' - mandager mellom 19:00 og 20:00 - og du får første episode i dag!

4. januar får du vår splitter nye serie om å velge bort barn – ‘Valget’. Er det et valg eller er  det andre ting som spiller inn? Noen kjenner på presset fra familie og venner mens andre er bekymret for fremtiden. Gjennom seks episoder skal vi bli kjent med ulike mennesker som velger bort barn og vi får høre deres tanker rundt dette sensitive tema.


LIVESTREAM

I episode 1. blir vi kjent med Inger, som var ung da p-pillen kom. Inger jobbet som sykepleier og taklet ikke fødeavdelingen. Som 68’er var det ikke aktuelt å få barn, og selv om venninnene falt fra så holdt hun på sitt. Oda forteller i episode 2. – om regnestykket, om alt som skal til for at det å få barn er riktig avgjørelse. Om hva man slipper uten barn, og om hva man må jobbe ekstra hardt for å få til.

Lenger ned i artikkelen finner du episodene som blir lagt ut etterhvert som de sendes!  Hør promo-klippet til serien her:

Jonas i episode 3.  –  opplever at det å bestemme seg for å få barn er en veldig stor avgjørelse å ta. Han velger det heller bort og er fornøyd med det.  I episode 4. møter vi Joanna, som jobber med barn hele dagen, men kjenner på at klimafremtiden ikke er så lys. I episode 5. forteller Haakon hvorfor han mener det bør være mer akseptert å velge bort det å ha barn. Han brenner for en bedre verden. Sara avslutter serien i episode 6. Sara opplevde det som en selvfølge at hun skulle bli mor da hun var yngre. Men så var det ikke slik livet ble.


Valget episode 01. ‘Inger’

 

Written By
More from Heid Jerstad

Vil du bli radiOrakel’s nye daglig leder?

radiOrakel, Norges eneste og verdens eldste feministradio, sender 144 timer hver uke...
Read More