Uhørte hørespill, frekke franskmenn og disco som ikke er disco

Supersonisk sommer ved programleder Jørund Høie Skaug graver i denne utgaven i arkiver, særlig i den eminente serien Make Do and Mend. Diverse godtfolk som Jarvis Cocker, David Holmes og Demdike Stare har lånt ut sine navn og sin gode smak (eller “kuratert” som det heter på fint) til obskuritetslabelen Finders Keepers for å støtte den britiske indiedistributøren PIAS, som fikk sitt stakkars lager brent ned i London-opptøyene. En god sak som børster støvet av mange godsaker. “Hello Mr Hitchcock” av Vampires of Dartmoore (1969) er en svært effektivt fortalt krim i miniformat. “La Collecte Des Coeurs” er et utdrag av det spinnville sci-fi hørespillet “Je suis vivant, mais j´ai peur” fra 1974, tonsatt av den frekke franskmannen Jacky Chalard. Som også dukker opp i sendingen med et uimotståelig kulturkræsj mellom discoen og krautrocken i “Super Man, Super Cool”. Sjekk ut vareprøver og abonnement på Make Do and Mend (hver CD kan også kjøpes enkeltvis, koster en slikk og ingenting).

Ytterligere arkivgraving ved DJ Steef, som har spesialisert seg på edits av dette og hint fra gode, gamle dager. Human League som filtrerer seg selv gjennom en dubkanon. Scott Walker i et mørkt hjørne av en 70-tallsklubb.
Moderne innslag blir det også plass til: som for eksempel blautkraut fra finske K-X-P. En frekk norsk-fransk debutant ved navn Vayu. Helnorske innslag ved 120 Days & Bjørn Torske (remixet av Todd Terje). Med mer. Sendingen får du som MP3 her (uten preik, kun mix), høyreklikk for å lagre når filen har lastet seg helt inn.

1. Hello Mr. Hitchcock – Vampires of Dartmoore
2. La Collecte Des Coeurs – Jacky Chalard
3. Just Let It Lay (DJ Steef edit) – DJ Steef
4. Mehu Moments – K-X-P
5. Nite Flights – Scott Walker
6. Things That Dreams Are Made Of  – League Unlimited Orchestra
7. Super Man, Super Cool – Jacky Chalard
8. Langt fra Afrika (Todd Terje remix) – Bjørn Torske
9. Fairlight – Com Truise
10. Rare as the Yeti – Kid Congo & the Pink Monkey Birds
11. Au lever du soleil – Vauy
12. Dahle Disco – 120 Days

More from Supersonisk Sommer

Mørk august: Supersonisk sommer 13.08.

Selv i en mørk august skal kulturmarxister danse. Jørund Høie Skaug ordner...
Read More