Studentradioene i Norge

øverst fra venstre til høyre: Studentradioen i Narvik, Radio Revolt i Trondheim nederst fra venstre til høyre: Radio Vibb i Lillehammer, UNIKUM Studentradio Kristiansand, Radio Nova i Oslo

En måned reiste jeg Norge rund for å besøke noen av Norges studentradioer. Jeg var interessert i å finne ut hvordan de greier seg nå da Norge gikk over til DAB+. Hva er de største problemene de har og hvordan jobber studentradioene sammen. Jeg lurte på det beste alternativet for å sende program i 2018 – Podkaster, DAB+, nettstream eller fremdeles FM og om hvor mye gjør medlemme selv på radioen?

Jeg pratet med de ansvarlige redaktørene og medlemme til fem studentradioer.

I første episoden ville jeg finne ut hvordan studentradioene klarte overføring til DAB+ og snakket med Radio Nova i Oslo og Studentradio i Narvik. Podkaster som et alternativ for FM og DAB+ behandles i andre episoden i prat med Unikum Studentradio i Kristiansand og Radio Vibb i Lillehammer. I tredje episode kommer generalsekretæren til paraplyorganisasjonen Studentradione i Norge og Radio Revolt i Trondheim til orde.

Radiodokumentaren ble produsert i min tid som praktikant på RadiOrakel. Musikk ble komponert av Heikki Ketola og tittelbildet malet av Karl Luiz Erbach Obiol.

More from Janina Wildermuth

King Shway

På Onsdag hadde Zena besøk av Los Angeles rapperen King Shway! Han...
Read More