Studentradioene i Norge

øverst fra venstre til høyre: Studentradioen i Narvik, Radio Revolt i Trondheim nederst fra venstre til høyre: Radio Vibb i Lillehammer, UNIKUM Studentradio Kristiansand, Radio Nova i Oslo

En måned reiste jeg Norge rund for å besøke noen av Norges studentradioer. Jeg var interessert i å finne ut hvordan de greier seg nå da Norge gikk over til DAB+. Hva er de største problemene de har og hvordan jobber studentradioene sammen. Jeg lurte på det beste alternativet for å sende program i 2018 – Podkaster, DAB+, nettstream eller fremdeles FM og om hvor mye gjør medlemme selv på radioen?

Jeg pratet med de ansvarlige redaktørene og medlemme til fem studentradioer.

I første episoden ville jeg finne ut hvordan studentradioene klarte overføring til DAB+ og snakket med Radio Nova i Oslo og Studentradio i Narvik. Podkaster som et alternativ for FM og DAB+ behandles i andre episoden i prat med Unikum Studentradio i Kristiansand og Radio Vibb i Lillehammer. I tredje episode kommer generalsekretæren til paraplyorganisasjonen Studentradione i Norge og Radio Revolt i Trondheim til orde.

Radiodokumentaren ble produsert i min tid som praktikant på RadiOrakel. Musikk ble komponert av Heikki Ketola og tittelbildet malet av Karl Luiz Erbach Obiol.

More from Janina Wildermuth

«Island er ikke et feminist-Utopia!»

10 unge kvinner viser fjes i det mannlig dominerende rapmiljøet. Ikke bare...
Read More