RADIORAKEL SPILLELISTA SEPTEMBER # 1

 

1. Amy O  –  Lavender Night   1.44

Amy O startet som soloprosjektet til Amy Oelsner i 2004 og utviklet seg i løpet av årene til et fullt band. Nå er bandet klare med ny skive; Elastic, og fra den trekker vi frem låta Lavender Night.

2. Sauropod  –  By The Tree   2.50

Oslobandet er ute med ny single på Propeller Records!

3. Baby In Vain  –  Transcendent   3.59

Det er tungt, støyete og vakkert. Trioen Baby In Vain fra København er klare med sin første full-lengder selv om man skulle tro de var veteraner i sin sjanger. De startet nemlig å spille sammen I ung alder, 12 og 14 år gamle møttes gitaristene på et etter skoletid-musikkopplegg, og senere møtte de trommisen på en konsert. Skiva More Nothing kom ut 25. august og ble spilt inn av Rob Ellis som blant annet har samarbeidet mye med PJ Harvey.

4. Cina Polada  –  Gloom   3.13

Gloom er førstesingelen til det finske indiepop-bandet Cina Poladas selvtitulerte debut-EP, ute 29. september på Strangers Candy.

5. Sleep ∞ Over  –  Don’t Wanna Hide  3.43

Stefanie Franciotti er Sleep ∞ Over, artisten som gav oss det fantastiske albumet Forever samt flere drømmende, vakre og dystre låter i 2010-11 og nok kan sees som en del av den kortlevde sjangeren Witch House. Foruten singelen Rooftop i 2013 har det vært stille fra Franciotti helt til hun delte mixen wine~mouth i fjor med lovord om ny musikk. Nå har hun altså sluppet elåta Don’t Wanna Hide med et lydbilde mer r&b enn vi er vant til fra Sleep ∞ Over.

6. Alice Glass  –  Without Love   3.56

Alice Glass er tilbake med sin andre låt som soloartist; Without Love. Med seg har hun produsent Jupiter Keyes (fra HEALTH) som også produserte første singelen Stillbirth. Without Love er å finne på en 5-spors EP som tar for seg temaer rundt emosjonelt og psykologisk misbruk, noe Glass har snakket ut om etter tiden sin i Crystal Castles.

7.  Rochelle Jordan – How U Want It (prod. Machinedrum). 3.27

Produsent Machinedrum har startet labelet IAMSIAM for å gi ut alle låtene han har laget i samarbeid med andre artister. Blant disse er sanger og låtskriver Rochelle Jordan. Sammen har de laget låta How U Want It som er førstesingelen til nevnte label.

8. Maya Jane Coles – Weak  4.35

Maya Jane Coles kommer i disse dager ut med sin andre LP, Take Flight, oppfølgeren til Comfort fra 2013. I Weak viser hun fram en mer sårbar side. Låta er produsert i sitt signatur-lydbilde som hører til i housesjangeren. Den Londonbaserte produsenten gir ut skiva Take Flight på eget plateselskap; I/AM/ME.

9. Obongayjar – Endless 4.21

Steven Umoh er en London-basert artist fra Nigeria som går under artistnavnet Obongjayar. Han slapp nylig en video, regisert av Mathilda Finn, til låta Endless. Og er snart klar med EP’n Bassey.

10. Garbage – No Horses  5.23

Garbage har nå delt en video til låta deres No Horses som ble sluppet i sommer i forkant av deres turnee med Blondie. Vokalist Shirley Manson sier at hun skrev No Horses da hun kjørte gjennom Skottland og så hester på et jorde og spurte seg selv “Hva vil skje med disse hestene når de ikke lenger er arbeidsdyktige?” Utover det forstiller låta seg en fremtid der autoritetene ødelegger alt som ikke produserer store summer penger.

11. Samantha Urbani – Hints and Implications

Her impliserer Samantha Urbani at det finnes snadder på hennes nye EP, Policies and Power.

Urbani er halvt italiensk, kan minne om tidlig Madonna og har spilt I det skeive bandet Slink.

12. Jessie Reyez – Blue Ribbon

Vi fikk for første gang se Jessie Reyez på Øyafestivalen og ble sjarmert I senk av hennes rå og ærlige energi.

Jessie er sterk og svak, glad og sint, stor og liten. Hun er rett og slett seg sjæl, virker det som.

13. Jackie Shane – Any Other Way  2.33

Jackie Shane var en soulsanger og en pionerende transrettighetsaktivist på 60-tallet i Toronto. Hun gav ut bare et håndfull av singler men nå kommer altså en samler; Any Other Way. Godkjent av artisten selv, her finner du alle hennes singler samt høydepunkter fra hennes legendariske live opptak på the Sapphire Tavern. Samleren blir utgitt på Numero Group.

14. SPELLING – Phantom Farewell   3.05

I Oakland, California, finnes det en stor scene for støy/elektronisk/eksperimentell musikk laget av queers og hovedsaklig Queers Of Color. Med artister som SBSM, Las Sucias, Earthbound og populære klubbkonsepter som Club Chai (drevet av to skeive produsenter fra Midtøsten). Og så har vi SPELLING, beskrevet som loop-pedal alkemist av freak faith-folk. SPELLING kommer i disse dager ut med første skiva Pantheon of Me og du får en liten smakebit i form av låta Phantom Farewell. Vi gleder oss til å høre resten av skiva!

https://spellling.bandcamp.com/track/phantom-farewell

15. K Á R Y Y N – Moving Masses   2.17

Moving Masses er skrevet, innspilt og fremført av K Á R Y Y N , en syrisk-armensk-amerikansk elektronisk musiker. Låta ble skrevet til operaen Of Light som hun satt opp i Reykjavik sammen med Samantha Shay. Björk som så stykket, prisroste både operaen og K Á R Y Y N s musikk.

More from Musikkredaktør

radiOrakel spilleliste august 2014 #2

Jenny Hval & Susanna forener stemmebånd på plata Meshes of Voice. 1....
Read More