RadiOrakels Playlist – Juli 2010

CD 1

1. Bøyen Beng – Gjenganger (2:48)

Undergrunnens legendariske folkepønkere er ikke døde. Tvert i mot er de i gang med nytt album, og leverer en høyst livlig låt som smakebit.

2. Sia – Stop Trying (2:40)

Fargeklatten Sia er en australsk-britisk artist som er i full fart oppover. ”Stop Trying” er henta fra hennes flunkende nye album We Are Born.

3. Ajah – Work in progress (3:53)

”No blings og benz, no gangsters and guns, just rythm and rhyme and heart!” Slik beskriver den det alternative hip-hop-kollektivet Ajah seg. Med hovedbase i Manchester, blander de reggae, rock og hip hop med politiske tekster på både engelsk og bangla.

4. Love Is All – Bigger Bolder (2:55)

Love Is All er svensk indierock-band med stor dansefot-appell. Med saksofon og munnspill er ”Bigger Bolder” en skikkelig sommerlåt, henta fra albumet Two Thousand and Ten Injuries.

5. Koyote – Tragic Artist (4:01)

Koyote er Ellen Millars indre dyr – og artistnavn. Koyote spiller akustisk gitar og synger rett fram ærlige tekster. Tragic Artist er henta fra albumet Trojan Gift Horse.

6. Philco Fiction – Gone, Rythm Pond (4:54)

Oslobaserte Philco Fiction mener selv de er en blanding av Björk og Edith Piaf. De blander akustiske og elektroniske elementer med vokalist Turid Solbergs uttrykksfulle stemme.

7. Tegan and Sara – Turnpike Ghost (Steel Train Cover) (3:04)

Det kanadiske tvillingparet Tegan og Sara utgjør tidenes indie-pop-duo. De gir Steel Trains Turnpike Ghost nytt liv i denne catchy coverversjonen.

8. Janelle Monáe – Cold War (3:24)

Popverdenens tøffeste dame, Janelle Monáe, fortjener litt spilling av denne fengende låta. Henta fra hennes debutalbum The ArchAndroid.

9. Lucky Malice – ECL (2:10)

Lucky Malice er et reinspikka pønkeband fra Halden. Med en god dose sjarm og en svær porsjon trøkk leverer de opptempo pønkelåter som treffer deg akkurat der du trenger det. ECL er henta fra en nysluppen split EP som bandet har gitt ut sammen med Göttemia.

10. Rox – My Baby Left Me (3:33)

Rox er Storbritannias nye soul-håp. Den London-baserte artisten har nettopp sluppet plata Memoirs, og her er ”My baby left me” henta fra. En glad låt med trist tekst.

11. Best Coast – Our Deal (2:09)

Norgesaktuelle Best Coast gir ut sin første plate sånn cirka når du leser dette. Her er for øvrig en liten forsmak på hva du kan vente deg av garagepop-artisten. Our Deal er en lett sommerlåt med sterke girl group-referanser.

12. Die Kinkies – Summertimes (3:19)

Die Kinkies er et skranglete rockeband fra Västerås i Sverige. Bandet holder de lover i både navn og låt-tittel. ”Summertime” er en glad og sommerlig rockelåt, med frimodig tekst og allsang-refreng.

13. Warpaint – Beetles (3:25)

Warpaint er en kvintett som spiller nostalgisk og gitardrevet indie. Beetles er henta fra plata Exquisite Corpse.

14. Laura Marling – Alpha Shallows (3:42)

Laura Marling er en singer/songwriter fra Hampshire i England. Alpha Shallows er en dramatisk, folk-inspirert låt.

15. SiN – Moaners (3:07)

Tor Øverland Knutsen fra The Wombats og Marius D. Hagen fra Jaqueline har slått seg sammen til duoen SiN. Moaners er en poplåt med elektronisk tilsnitt, henta fra debutplata SiN.

CD 2

1. Valkyrien Allstars – Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer ( 1:54)

Splitter ny låt fra vår alles kjære folkehelter. Cover av det gamle, norske pønkebandet Kjøtt, og feletrioen gjør en bra jobb med låta. ”Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer” kler hardingfele og Tuva Syvertsens særegne vokal.

2. Children and Corpse Playing in the Streets – Chimney Pot (2:31)

Første smakebit fra elektroduoens kommende plate. En lovende låt som gjør at vi kan glede oss litt til høsten.

3. Duchess Says – Black Flag (4:00)

Duchess Says er et kandadisk indierock-band som blander elektroniske elementer med harde gitarriff. Black Flag er henta fra plata Anthologie des 3 Perchoirs, et tøft album med smygende Yeah Yeah Yeahs-konnotasjoner.

4. Wild Nothing – Summer Holiday (4:03)

Jack Tatum står bak enmanns-bandet Wild Nothing, som her leverer en svevende låt som får fram smaken av sol og saltvann i munnen. Henta fra plata Gemini.

5. The Suzan – Home (3:04)

De japanske jentene i The Suzan spiller farlig fengende musikk med skikkelig aksent og allsangvennlig refreng. RadiOrakels egen sommerlåt.

6. Tender Forever – Got to let go

Franske Melanie Valera er dama bak Tender Forever. Hun er nå bosatt i Oregon i USA, og leverer drømmende låter med nær vokal. ”Got to let go” er henta fra plata No Snare, som er gitt ut på K Records. Et kvalitetsstempel i seg selv.

7. Florence + The Machine (The XX Remix) – You’ve Got the Love (5:44)

The XX gjør en fin og lavmælt versjon av Florence og maskinens kjærlighetssang.

8. Elenette – Jag Hatar Män (4:02)

Karl Berglund og resten av Elenette har queerteori på bandprogrammet. De går til angrep på mannsrollen og får alle til å danse med denne søttitalls-flørten av en gladlåt.

9. Chicks on Speed – Love Bite (3:24)

Elektroclash-pionerene i Chicks on Speed gjør det igjen. I kjent stil blander de sin snakkete rap med skranglete koring i denne catchy låta.

10. Vicious Irene – Hysteria (3:29)

Vicious Irene er et rett-i-fleisen pønkeband med tøff vokal og d-beat. ”Hysteria” er henta fra EP’en Trash Your Future.

11. MNDR – I Go Away (3:36)

Amanda Warner står bak en-kvinnes-bandet MNDR. ”I go away” er en suggerende, minimalistisk elektrolåt om hjerte og smerte.

12. The Formidable Joy – Greyhound in the Slips (3:12)

Det er ikke ofte vi hører om band fra Wales. Men her, fra det tjukkeste britiske innlandet, kommer The Formidable Joy. En trio med karismatiske Ritzy Brian på vokal. ”Greyhound in the slips” er en progressiv låt med god driv og fengende melodi.

13. Crystal Castles – Black Panter (2:57)

Vi får ikke nok av elektroduoen fra Ontario i Kanada. ”Black Panter” er andre singel fra plata Crystal Castles.

14. Jenny and Johnny – Scissor Runner (2:57)

Kjæresteparet Jenny Lewis og Johnny Rice fra Los Angeles fant ut at de kunne gjøre mer enn å holde hender, og danna det sukkersøte bandet Jenny and Johnny. Scissor Runner er første smakebit fra plata som ventes til høsten.

15. The New Wine – I Had To Tell You (3:31)

The New Wine fra har ett mål med musikken sin: At folk skal danse. Bergensbandet innfrir med denne bevegelsesvennlige låta.

More from Musikkredaktør

RadiOrakel Spilleliste Mars 2015 #1

  1. Lucky Malice – Dissonans. 3.13 2. Whitey – Death A.M....
Read More

2 Comments

  • Hei!
    Liker godt å høre på radioen deres! I går (fredag 30.7) rundt seks-syv tiden hadde dere en sending med bra cover låter. Jeg har prøvd å finne frem til låtene i etterkant, men finner ikke noen spilleliste hos dere til den datoen. Kan dere hjelpe meg??
    beste hilsner
    Håkon

  • Hei du. Programmet du snakker om heter Abstinens. Du kan høre det og alle radiOrakels programmer på radionova.org 🙂
    Tror cover-tema beg ca 20 min uti sendinga 🙂 kos dem!

Comments are closed.