Bok om fantastiske rOr!

Boklansering: Farlig feminin! 30 år med FM-inisme på radiOrakel

radiOrakel fyller 30 år, og (noen av) historiene om verdens eldste kvinneradio er samlet mellom to permer i antologien Farlig feminin! 30 år med FM-inisme på radiOrakel. Boka utgis på Spartacus Forlag i begynnelsen av oktober.

LANSERINGSFEST torsdag 11. oktober på Last Train, fra ca kl. 19 og utover.
Diverse program, musikk, opplesinger og god drikke. Sett av dagen – mer info kommer.

OM BOKA
VERDENS FØRSTE KVINNERADIO kom på lufta i 1982. radiOrakel har siden den gang levert kompromissløs kjønnspolitisk radiojournalistikk. Kvinner har stått i sentrum både som intervjuere og som intervjuobjekter, men også gjennom musikken som spilles. Slik har radiostasjonen gjennom årene utgjort et viktig bidrag til en feminisering av norsk media og det offentlige ordskiftet – noen ganger på en så engasjerende måte at det nesten har gått på helsa løs. Med reklamejingler som «Hurperadioen – radioen for deg uten BH», kan man trygt si at radiOrakel har representert et alternativ på de norske lydbølgene. Og med tilholdssted på loftet i Blitzhuset, lages det stadig nye radiosendinger med attitude. Med denne jubileumsboken presenterer radiOrakel små (hverdags)glimt fra sin historie, og feirer tretti år med radio i feminismens tjeneste!

Med rundt 30 ulike tekster og bidragsytere presenterer boka mange ulike historier, og kan leses med flere ulike innfallsvinkler. Antologien er tematisk sortert, og vil by på spennende lesing enten man har de mediehistoriske, feministiske eller musikkinteresserte brillene på. Redaktører er Sigrid Krohn Eide, Tonje Finvold Lacher, Ingrid Lamark, Louna Lehto og Sigrun Sæbø Åland.

Written By
More from Admin

Musikkfest 2011: Pilestredet

radiOrakel og AKKS Oslo har igjen slått hodene sine sammen og booket...
Read More