RADIORAKEL-SPILLELISTE MARS #1

Kvinnedagen nærmer seg med stormskritt. Det er ingen hemmelighet at vi i radioen holder den høyt over alle andre merkedager. Det er derimot ikke noe 8.mars-tema på våres nyeste spilleliste. Eller det vil heller si, det er alltid 8.mars-tema på spillelistene våre. Nyt nok en spilleliste med de største talentene, og / eller minst anerkjente musikerne i vår samtid her på fm 99,3.

1. Dromedar – Dada Finale (3.37)
Listas overhoder denne gangen er perfomance-kunstnerne i Dromedar. De holder til i Hausmania i Oslo, og det lager psykedelisk, freakette, og til tider ubeskrivelig musikk. For deg som liker det som er artsy, men også party.

2. Amet – You Had Me (5.01)
Fra Kamerun med munnharpe og poesi. Tekstene er feministiske, og instrumentalene er unike og elektroakustiske. Virkelig en stemme å følge med på!

3. Solange – My Skin My Logo (2.55)
Rn’B-dronninga Solange slapp nytt album 01.mars uten mye forvarsel. Og When I Get Home skuffer ikke med sine ambisiøse konsepter, flytende kosmisk jazz, og temaer om afroamerikansk empowerment.

4. Silvana Imam – Helig Moder (3.26)
Silvanas nye album er endelig her! Og tittelkuttet er en spirituell opplevelse. Vi vil være som deg, Silvana <3

5. Heterofobia – Huele a muerte (2.37)
Mexicos Heterofobia har prestert å lage noe som både avskyelig og fengende. De bekrfter ovenfor alle tvilere at punk fra latinamerika er da shit.
Queremos ver el mundo arder by Heterofobia
6. Pom Poko – Crazy Every Night (3.26)
Jazzstudentene som ble punkere har sluppet sin debut kalt Birthday! Og det er der denne festlige og fengende sangen + videoen hører hjemme.

7. La Goony Chonga – Kuccfrito (2.52)
Den spansktalende rapperen har sluppet nok en dance hall-inspirert banger. Denne kommer nok til å rasere mang et diskotek.

8. Abjects – Never Give Up (4.10)
I en evig kamp mot hverdagen finner vi Abjects. Abjects har det også veldig gøy, og det merkes.

9. Girl in Red – I Wanna Be Your Girlfriend (3.25)
Det vet du er et husholdsnavn navn i Norge når Dagsrevyen rapporterer om deg. Og når du skriver vakre sanger om skeiv kjærlighet i tillegg, det kan ikke bli bedre!

10. Lexie Liu (2.17)
Det er ikke lenge siden Kinas Kommunistiske Parti forsøkte å forby rap som sjanger i landet. Likevel er det noen artister som velger å vise finger til det tåpelige påfunnet, og det er ikke annet enn inspirerende. Lexie Liu har i tillegg en rimelig fresh og futursistisk sound.

11. Anna Webber – Korē II (3.51)
Canadiske fløytist og saxofinist Anna Webber har et like sofistikert forhold til rytmer som en klassisk komponist fra 20nde århundre. Motivene er enkle, men rammeverket er herlig forskrudd!

12. Elohim – Buckets (3.00)
Sammen med Skrillex, har Elohim skapt noe som minner om dubstep, men ikke egentlig.Det er aggressivt, men på et utrolig smakfullt vis!

13. Public Service – O / Sabine (3.23)
Vi har alle lyst til å bare skrike så hardt som det lungene våres tillater noen ganger. Slik som Public Service. Forskjellen er antagelig at Public Service får det til å late jævlig kult!
I’m Gonna Kill That Man by Public Service
14. Anna von Hausswolff- Källens återuppståndelse (7.26)
Inne i mellom bruker vi denne lista til å promotere konserter vi mener du bør få med deg. Og Anna von Hausswolff på pumpeorgel i Sofienbergkirken 21. mars er definitivt en av de. Det kommer til å bli mektig gothisk og umåtelig vakkert.

Dead Magic by Anna von Hausswolff
15. Abdu Ali – Chastity (3.55)
Abdu Ali balanserer mellom emosjonell bekreftelse og selvopprettholdelse på denne futuristiske jammen. Du trodde kanskje ikke trap-rytmer og saksofon hadde kommet til å låte noe fett. Der tok du feil!

16. Sneaks – Hong Kong to Amsterdam (2.53)
En ode til reisen, og til å være spontan. Sneaks’ musikk er like vidtspennende som hennes referanser.

 

More from Henrik Engø Lesjø

RADIORAKEL-SPILLELISTE OKTOBER #1

A-lista: 1. Lydmor – LSD Heart (3.33) 2. Jenny Hval – Accident...
Read More