RadiOrakel Spilleliste Juni 2017 #1

 

1. Molly Nilsson – Let’s Talk About Privileges  4.04

RadiOrakel-favoritt Molly Nilsson tar opp et viktig og mye diskutert tema med låta Let’s Talk About Privileges som også er å finne på hennes nye album Imaginations. Albumet er utgitt på hennes eget label Dark Skies Associations 26. mai.

 

2. Girlpool – It Gets More Blue   3.38

Girlpool fra Los Angeles kom ut med sitt andre album, Powerplant,
den 12. mai.
Denne poppunk-plata er gitt ut på Anti- Records og er bandets første
med trommis.

 

3. Slowdrive  –  Star Roving   5.39

Det legendariske shoegaze-bandet Slowdive bestemte seg i 2014 for å begynne å spille sammen igjen, men var fast bestemt på at de måtte lage nytt materiale. Voilá, Star Roving; første singel og låt de gir ut på 22 år. Den er å finne på det nye selvtitulerte albumet Slowdrive som er ute nå.

 

 

4. Yaeji – Feel It Out 3.43

Yaeji, født Kathy Lee, er en artist basert i New York og Seoul, som det er verdt å holde ørene åpne for. Hun produserer deilig house og er kjent for samarbeid med Mall Grab og assosiert med teknofeminist-crewet Discwoman . Hennes selvtitulerte EP er ute nå på GODMODE.

 

 

5. Jlin – Carbon 7 (161)    4.38

Produsenten Jerrilynn Patton, kjent under navnet Jlin, slapp nylig albumet Black Origami som er oppfølgeren til 2015s Dark Energy. Jlin produserer, med en eksprimentell tilnærming, musikk kjent som Footwork. Dette er en musikksjanger som kommer fra en spesifikk scene i Chicago. Footwork er opprinnelig en hiphop-dans fra Chicago’s South Side hvor dansere har ‘dance-battles’ over harde beats.

Black Origami er ute på Planet MU og Hyperdub. Her er hva artisten selv har å si om albumtittelen;

“Composing music for me is like origami, only I’m replacing paper with sound. I chose to title the album Black Origami because like Dark Energy I still create from the beauty of darkness and blackness.”

 

 

6. Bad Gyal  – Jacaranda (Dubbel Dutch Prod.)   3.04

Spania har de siste årene hatt en eksplosjon av kvinnelige artister som lager en slags elektronisk klubbmusikk som er en blanding av trap, dancehall og reaggeton. En av de mest prominente artistene i denne scenen er Bad Gyal. På låta Jacaranda har hun fått med seg produsenten Dubbel Dutch med base i Los Angeles.

 

 

7. Ya Tosiba  –  Arif 3.42

Ya Tosiba er en elektronisk duo bestående av norsk-azerbaijanske Zuzu Zakaria på vokal (synger på sitt morsmål Azeri) og den finske skwee-produsenten Tatu Metsätähti aka Mesak. De er ute med ny skive 9.juni kalt Love Party.

 

8.  Louam  –  BabyBaby

Louam fra Ellingsrud i Oslo har gitt ut BabybabydaWorks records. 
Denne sommerlåta er en blanding av r’n’b, soul og funk og har blitt møtt med stor entusiasme.

 

9. Blondie feat. Laurie Anderson – Tonight

Tonight er den tredje singelen fra Blondies ellevte studioalbum
Pollinator som ble gitt ut 3. mai 2017.
Låta er et samarbeid med Laurie Anderson, og Charli XCX har vært med på
å skrive den.
Opplaget på 1000 sjutommere ble solgt fra Blondies “Pop up shop and
exhibition” som fant sted på Camden Market 29. april – 3. mai.

10. Nkisi – Kill

Belgisk-kongolesiske multimedia-artist og -produsent Nkisi kom nettopp med sin første offisielle utgivelse Kill EP. Vi gleder oss til å høre mer av Nkisi‘s eksperimentelle elektroniske beats blanda med mørk tekno og afrikanske rytmer.

 

11. Octo Octa   –   Where Are We Going?  6.09

House-produsenten Maya Bouldry-Morrison, kjent undet navnet Octo Octa, kom ut med LP-en Where Are We Going? på HNYTRX, et sub-label til Honey Soundsystem.
Maya har siden forrige skive, Between Two Selves, kommet ut som trans. Hun forklarer at Between Two Selves hadde et veldig subtilt queer-budskap da hun ikke var klar for å komme ut. På den nye utgivelsen, LP-en Where Are We Going?, er queerbudskapet tydligere. Det er viktig å nevne at sjangeren hun spiller, House, oppsto på skeive, afro-amerikanske og latino klubber i Chicago og er til den dag i dag viktig for queer mennesker verden over.

 

12. Lolina – Lolita   2.37

Lolina (Inga Copeland fra Hype Williams) har kommet tilbake med en tre spors-ep ved navn Lolita.

 

13. Johnny Jewel  –  Windswept   3.32

Portland’s Johnny Jewel fra labelet Italians Do It Better kom 1o. mai ut med skiva Windswept. Der finner vi låter orginalt skrevet til den tredje sesongen av Twin Peaks, samt samarbeid med Glass Candy, Desire, Symmetry og Chromatics. Mange fans har ventet lenge på en oppfølger til Chromatics fantastiske album Kill For Love fra 2012 og det gikk rykter om en oppfølger kalt Dear Tommy. Så ble det offentliggjort at Johnny etter en nær døden- opplevelse ødela over 15.000 kopier og 10.000 lp-er av den kommende skiva, men nå er igang med å spille den inn på nytt. I mellomtiden kan vi kose oss med denne fantastiske, atmosfæriske skiva Windswept. <3

 

 

14. Sigrid  –  Don’t Kill My Vibe

Sigrid er en sanger og låtskriver fra Ålesund. 20-åringen ble norges-kjent
da hennes låt, Sun, ble kåra til Ukas Urørt i 2013.
Nå har hun gitt ut låta Don’t kill my Vibe, og den er raskt blitt en
internasjonal suksess.

 

 

15. Oumou Sangaré  –  Kamelemba    3.46

Den maliske Wassoulou(en musikksjanger fra Vest-Afrika)-sangeren Oumou Sangaré er tilbake med sitt første album på 5 år; Mogoya.

 

16. Tony Allen –  Politely

18. mai ble Tony Allens  A Tribute To Art Blakey And The Jazz Messengers
sluppet på Blue Note Records.
Politely er en av låtene på denne fire spors-hyllesten til jazzlegenden
Art Blakey. 
Allen blir kalt grunnleggeren av afrobeat og har tidligere samarbeida med
blant andre Fela Kuti og Damon Albarn.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL SPILLELISTE OKTOBER #1

  1. BenReddik  –  Kolibrikamikaze    5.09 2. Lala Lala   –   Water ...
Read More