radiOrakel spilleliste juli 2014 #2

1. Allie X – Bitch: – Xhibit I

Kanadiske Allie X gikk viral da Katy Perry tvitra en av miksene hennes, uten at det forteller noe om musikken hun lager. «Bitch: Xhibit» er en overraskende og klebrig låt om hvordan det (muligens ikke er så fett) å være husmor.

2. HMSV ism. Julia Spada – Vår Nivå

Da Hjältar Mot Sin Vilja spilte inn EPen Känslor & Känsla, gjorde de som blant andre Mack Beats, Linda Pira og Silvana Imam før dem: ringte Julia Spada. Svensken, med fortid som sidekick, har så langt kun det engelskspråklige teasersporet «Reptile Mission» å vise til, men solokarrieren fortsetter med en singel over sommeren.

3. Haim ism. A$AP Ferg – My Song 5

Å gjette på at Alana, Danielle og Este Haim ville gå i studio med A$AP Ferg fra NY-kollektivet A$AP Mob, ville vært langt mer økonomisk fruktbart enn å sette kronene på Tyskland som VM-vinner. Men når Los Angeles møter Harlem og riff møter beats, låter det overraskende naturlig. Ta likevel lærdom av Madonna og la det stoppe her: dere vil neppe kle grills.

Fotnote: Åpenbart Slottsfjell-tips: oppsøk californiasøstrene, som improviserte og imponerte med intens spilleglede på Roskilde.

4. Marina P – I Wish I Was That Girl

Med en røst som utløser søkeordene “isn’t Amy Winehouse dead?” hos googlefantaster, mikser den franske hovedstadsbaserte sangeren soul og reggae på utsøkt vis. Singelen, med en tittel som vi velger å kaste tilbake mot Marina P etter endt lytting, ble nylig sluppet på 7”.

https://soundcloud.com/bum-dem-chaliz-r-s/marina-p-i-wish-i-were-that

5. Svankropp – Lifecries

Svankropp er en futuristisk kvartett med beina planta i Trondheim, Stockholm og Gøteborg. Svankropp vil selv at musikken deres skal høres ut som ren science fiction, og gir lytterne «en enveisbillett tilbake til framtida». Lifecries har et gjennomgående, suggerende tema, og er en insisterende låt om kjærlighet og opprør. Framtida er nå!

https://soundcloud.com/svankropp/lifecries

6. Tove Styrke – Even If I’m Loud It Doesn’t Mean I’m Talking To You

Med den breialt titulerte singelen har den 21-åringen allerede fått merkelappen comebackartist. For etter den selvtitulerte debuten i 2011, har svensken holdt pause. Tenkepausen har åpenbart vært til det beste, for 21-åringen låter raskere og skarpere enn noen gang.

7. Flowdan – Ambush

Londonlabelen Hyperdub fyller ti år, og feirer jubileet med skiva Hyperdub 10.1. I garasjen, blant navn som Burial, Flying Lotus, Darkstar, Kode9 og Jessy Lanza, lurer MCen Flowdan. Den hissige londoneren har hengt med i hele utviklingen av grimesjangeren fra samme by, og leverer linjer som en underfôra vakthund.

8. Purple Hill Witch – Astral Booze

Holy doom! “Norges nye doomfavoritter”, som trioen nylig ble kalt i Metal Hammer Norway, slapp nylig den selvtitulerte debutplata (for øvrig til den nette poengsum av 9,5/10 i samme magasin). Med en europaturné (gjett destinasjonene) bak seg, har hedmarksvokalist Kristian Ingvaldsen, oppvokst på Norges største økologiske gård, bassist Andreas Schafferer og trommis Øyvind Kvam, etablert seg som en velsmurt port inn til god, gammal doomrock. Jaggu leverer de visuelt også: sjekk ut Brødrene Løvehjerte-leflende «Karmanjaka» fra samme plate:

9. Cleo ism. Kristin Amparo, Broke ‘N Tipsy – Gå På Salong

Aldri har det vært fetere å gå på salong. For når Cleo og kompani bare får være i fred, snacka skit og fikse negler og hår, har de det åpenbart helt prima. Det kreative kvinnekollektivet Femtastic spytter jevnlig ut rappkjefta hitlåter som tar deg med inn i en verden hvor gutta holdes i bånd (1:35), og etterlater deg i beundring med et ønske om svensk gjenfødelse. Sjekk ut en mini-dokumentar om Femtastic Sound her.

10. Cassie Ramone – Hangin On

Mange gråt da Brooklynbandet Vivian Girls bestemte seg for å oppløses tidlig i år, men tørket straks tårene da det ble klart at gitarist og vokalist Cassie Ramone skulle holde koken videre for seg selv. Uttrykket hennes alene er mer slepent og ikke like støyete som med bandet, men likefullt en god trøst. «Hangin on» er første låt ut fra debutplata som kommer 26. august.

11. Billie Black – I Don’t Need Another Lover

19 år gamle Billie Black fra London later til å kunne bli en mørkere utgave av Jessie Ware, eller en lysere versjon av James Blake. Hun har lagd knuter på verdensveven med sine to låter, og mange venter på fortsettelsen, men når neste kapittel er hørbart er så langt uvisst.

12. Alvvays – Archie, Marry Me

Ingen spilleliste uten innertiere fra Canada, og særlig ikke Toronto. Henslengt pop med refreng som fester seg etter én spilling. «Archie, Marry Me» er første låt ut fra debutalbumet som slippes på Polyvinyl 22. juli.

13. Deers – Bamboo

Det er fristende å kalle Deers «en dritings duo fra Madrid», både når en hører demolåta og ser videoen deres. Fulle eller ikke, «Bamboo» er en deilig skeiv og skranglete låt. God sommer!

14. Slutface – Cruel

Urørtfunnet Slutface leverer tenåringsangt i form av dirt-pop fra Stavanger. Navnet skal i følge følge vokalist Haley Shea være være en kommentar til den ofte overseksualiserte framstillingen av kvinner i musikkindustrien.

16. MoE: Mocusa

Trioen MoE spiller dronete, eksperimentell støyrock fra hjertet av Oslo. Låta «Mocusa» slippes på bandets tredje album hos nytilknyttede Fysisk Format i september.

More from Musikkredaktør

Playlist september -09

Terry Poison – 24 Hours: Elektropopband frå Oslo/Paris/Tel Aviv. Dei er kjent...
Read More