radiorakel spilleliste juli 2014 #1

1. Anaye – Boom $snap Clap

MayDar og Beastie sier de er fra “dom djupa svenska skogarna”, men miksteipen deres forteller om to unge rappere som er konger av klubbene og dronninger av jungelen – i Stockholm. Med røtter langt fra skandinaviske skoger, blander Anaye patois og dancehall med Robyn og rap. Boom $nap clap er en av de mest euforiske låtene de står bak, med diskostemning miksa med obligatoriske pistolskudd.

Doesn’t matter / just as long as you’re bad

2. Earth girls – Unavailable 1.46

Trioen fra Chicago slipper debut-EP’en sin på den britiske labelen Drunken Sailor Records disse ukene. Her snakker vi rask garasjerock – hele kalaset er over på knappe åtte minutter! Men det er grådig gøy så lenge det varer: Uforutstigbar melodi, støyete gitar.

Rise and fall, got to go / we don’t have all night

Hør her

3. The Knife (Kat Knix remix) – Without you my life would be boring

20. juni begynte The Knife å slippe remikser av klassikere med minialbumet The Shaken Up versions. Låta Without you my life would be boring har fått ny drakt – og ny video. Det du ser er omtrent like forstyrrende som det du hører.

We’re laughing at future and cry ‘bout the past / I’m holding on forever but how long will it last

4. Lower – Daft persuasion

Postpønk-bandet Lower fra København ble signert av Matador (Fucked up, Savages, Iceage) da de skulle gi ut sitt debutalbum denne sommeren. Lower har vært kjent for å blande hardcore og nyveiv, de går nå i sistnevnt retning og kler det. Plata Seek warmer climes kom i andre halvdel av juni og er fin som få.

Strive for another life / Open your arms and let it inside

5. Silja Sol – Tid

Silja Sol skrev sin første låt en regntung dag i Bergen for sju år sida. I oktober slipper hun sitt debutalbum med sin selvoppfunne “dyngispop”. Sol har gått fra engelsk til norsk, blitt klar i uttrykket og rett fram i tekstene. Låta «Tid» har denne sommeren fått egen musikkvideo, med like dryppende beskjed i tekst som på bilde.

Sengen din er varm / hjertet mitt er kaldt / vi var på stjålen tid / det er over

6. White lung – Snake jaw

White lung fra Vancouver, Canada spiller kompromissløs, feminist pønkrock. Bandet har holdt på lenge i undergrunnen, men begynner å bli internasjonalt lagt merke til. Noe av skylda har kanskje Courtney Love da hun krevde at White lung skulle få et større publikum og mer innflytelse. Uansett hvor bandet er på vei, har de gitt ut en hard plate i gata til The Gits og Rites of Spring – verdt å få med seg.

Love me, I play hard / Either way, it’s just the start

7. FKA Twigs – two weeks

Londonbaserte (formarly known as) Twigs er den eneste av artistene på denne spillelista som har fått merkelappen «parental advisory – explicit content». Låta er første singel ut det etterlengtede debutalbumet LP1 som slippes i august, og musikkvideoen er sånn passe lite beskjeden.

Feel your body closing, I can rip it open / Suck me up, I’m healing with the shit you’re dealing / smoke on your skin to get those pretty eyes rolling

8. Melkeveien – Peter Pan death wish

Kristian Møller Johansen, bedre kjent som Melkeveien, slipper sitt debutalbum i disse dager på skweee-forkjemperne i dødpop http://dødpop.no. Ikke hørt om skweee, sier du? Hør RadiOrakels innføring her. Eller bare hør på Peter Pan Death Wish.

9. A sunny day in glasgow – In Love With Useless (The Timeless Geometry in the Tradition of Passing)

Indiebandet A Sunny day in Glasgow er ikke fra Skottland, men fra USA og Australia, og deres fjerde album har blitt spilt uten at bandet har vært samlet én eneste gang. Låtene har blitt til gjennom konferansesamtaler og Skype-opptak, men det er vanskelig å høre i plata. Videoen, som ble sluppet forrige uke, har også god bakkekontakt.

Move to the beat / sink to the streets / you know / it’s in your blood

10. Grimes ism. Blood Diamonds – Go

Flunkende ny låt fra produsent og tusenkunstner Grimes, i samarbeid med videospillentusiast Blood Diamonds. Låta var opprinnelig skrevet til Rihanna, men hun takka nei. Synd for henne! Go er rå.

They don’t stay / it might all be delusion but I couldn’t say

11. Syster sol – Drama (Jamtech remix)

Sveriges største stemme på poppa reggae, Syster Sol, slapp denne oden til antidrama for en knapp uke sida. Dancehall-kollektivet Jamtech har hyperaktivert låta og lagt på en haug med bass.

Känt mig vilse inn i slutet på varje scen / Men jag hittar alltid hem igen gång efter en

12. The Beaches – Hey I love you

Kvartetten fra Toronto spiller optimistisk nyveiv som funker bra som juli-spor. Låta her henta fra EP’en Heights, som er ute på bandets eget label Done with dolls.

13. Urbanoia – Drep for fred
Oslobasert hardcoreband med rot i Stavanger – ikke fullt så optimistisk! Drep for fred slippes snart på sjutommer hos D-takt & Råpunk og Solar funeral. Urbanoia avslutter Europaturné på Blitz 20. juli.

En jævla massakre, dag etter dag / De dreper for fred, det ender fatalt

Hør her

14. Jenny Lewis – Just one of the guys

Tidligere vokalist i indiebandet Rilo Kiley, Jenny Lewis, slipper et nytt soloalbum i slutten av juli. Plata heter “the Voyager” og er produsert av blant andre av Beck. Om du synes det er vanskelig å få meg deg teksten på produksjonene nå til dags, fortvil ikke. Videoen til “just one of the guys” er så tydelig at du kan synge karaoke.

I’m not gonna pray for you! / I’m not gonna pay for you! / That’s not what ladies do!

15. MT Hammed – Skabaluba

Skankerne i MT Hammed må være bandet med lengst fartstid og mest Oslokred på denne lista. De er 11 folk i orkesteret, og har to vokalister, blåserekke, orgel, og perkusjon. Gamlebyens eget skaband gir ut et ny låt i sommer, spilt inn hos Jæger studio.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL SPILLELISTE JUNI #1

1. Priests  –  Suck (Extended Mix)   6.24 SUCK – EXTENDED MIX &...
Read More