RADIORAKEL SPILLELISTE JULI #1

 

1. Kedr Livianskiy  –  Ariadna   5.30

Kedr Livianskiys nyeste singel Ariadna er tittelkuttet fra hennes kommende album som kommer ut 8. september på 2MR Records. Låta er oppkalt etter den greske gudinnen, Ariadne, og her tar Kedr Livianskiy deg med til et drømmende, romantisk og mystisk landskap. Selv sier Kedr at hun finner mye inspirasjon i omgivelsene sine og nabolaget, i dette tilfelle utkanten av Moskva hvor naturen og industrien møtes.

2.  Cowgirl Clue  –  Utopia   3.27

Ashley Calhoun, kjent under artistnavnet Cowgirl Clue (tidligere Wu-Wu), gir ut låta Utopia. Den handler om å være tro til deg selv og at du kan være akkurat hvem du vil. Låta er en del av singel-serien Cyber Singles Club som gis ut på Burger Records.  Det slippes en singel hver mandag i 20 uker, og de er tilgjengelige for gratis nedlastning.

3.  Thaiboy Digital  –  Magic   3.13

Thaiboy Digital er tilbake for å utøve mer tåkemagi!
Vi forbinder rapperen med svenske crew som Drain Gang og Sad Boys, som han har holdt kontakten med til tross for at han for to år siden ble deportert fra Sverige som var hans hjemland i ti år.
Låta Magic er et samarbeid mellom Thaiboy Digital og produsenten Yung Gud fra Sad Boys,  den finnes på albumet S.O.S som er en forkortelse for Suicide or Sacrifice, utgitt 23. juni.

4.  Maliibu Miitch – 4 Am   3.00

I videoen 4 AM finner vi South Bronx-rapper Maliibu Miitch med sin girl gang i undergrunnsbanen i New York. Maliibu er en up-and-coming rapper vi gleder oss til å høre mer fra fremover!

5. Kim Boekbinder  –  H.B.I.C.   3.54

I slutten av juni fikk vi endelig høre Kim Boekbinders nye singel H.B.I.C., hvor hun tilbakekrever makten over ordet “bitch”.
Kim Boekbinder er en kanadisk musiker bosatt i New York, som har brukt “fundraising” til å finansiere begge sine albumutgivelser samt et hjemmestudio.
Tidligere har hun jobbet med David J fra Bauhaus og i 2012 deltok hun på Tiger Lillies album The Rime of the Ancient Mariner med sitt lekepiano på flere sanger. I 2014 begynte hun å gi ut “Ephemeral songs” på sin bandcampprofil. Dette innebar at hun la ut låtene og de var tilgjengelige i kun et par uker før de ble fjerna.
Vi venter spent på hele albumet!

6. KOKOKO!  –  Tokoliana    4.24

KOKOKO! er et ekperimentelt musikk-kollektiv fra Ngwaka, en ghetto i Kinshasa, Kongo. Når vi sier eksperimentelt refererer vi ikke bare til deres dansbare, nyskapende musikk, men like mye til at de bygger instrumentene deres selv fra skrap og elektronisk avfall. På låta Tokoliana, fra EPen med samme navn ute 30. juni på Ici Records, har de samarbeidet med den franske produsenten Débruit.

Skjekk ute denne videon fra gruppa om hvor de kommer fra og hvordan de lager musikken sin. WOW!!! :

7. Kondi Band – Titi Dem Too Service   5.21

DJ/Produsent Chief Boima fra USA, kom over en av låtene til Sierra Leonske Sorie Kondi på nettet. Musikken til Kondi-spilleren falt i smak og DJ-en som selv har røtter fra samme land, laget en remix av låta Without money no family.
Slik startet samarbeidet mellom de to, Kondi reiste over til USA, og i mai 2016 ga de ut EPen Belle Wahallah. 2. juni ga de ut sitt første album, Salone, hvor vi finner låta Titi Dem Too Service.

8. Helena Hauff + Morah  – The Royal Game   5.51

The Royal Game er en tekno-låt produsert og innspilt i Athen i et samarbeid mellom artistene Helena Hauff og Morah. Låta kommer til å bli utgitt på samleskiva Light Of Conciousness, på Phormix Records tidlig september.

9. Noga Erez  –  Off The Radar   3.07

Mange har råda israelske Noga Erez til å ikke snakke om den politiske situasjonen i hjemlandet. Disse rådene har Erez til slutt valgt å ikke høre på. I låta Shoot While You Dance,  angriper hun den israelske stat og beskylder den for å utvikle seg til å bli mer ekstrem, religiøs og nasjonalistisk. I andre låter blir temaer som seksuelle overgrep trukket frem i lyset.
Hun blir oppfatta av mange som modig, men selv mener artisten at det rett og slett er nødvendig å ta opp disse temaene.
Hun har fulgt i CocoRosies fotspor og signert på selskapet City Slang fra Berlin. Der ga hun ut sitt første album Off The Radar, 2. juni.

10. Gaby Hernandez  –  Messy Love   4.10

Gaby Hernandezs fra California ga ut sitt tredje album Spirit Reflection i juni.
Denne LPen er lag på lag av ulike instrumenter, elektroniske lyder, vokalharmonier og tradisjonell perkusjon. Et samarbeid mellom Hernandez og mange forskjellige musikere, blant annet Kelis og jazzstjernen Kamasi Washington. 

11. TOPS  –  Further   3.33

TOPS kommer fra Montreal og deler ny musikk med følgende video, i form av låta Further, som er å finne på skiva Sugar At The Gate.

12. SZA  –  Drew Barrymore   3.51

Drew Barrymore er andre singelen fra r&b sangeren SZAs kritikerroste debut album CTRL.

13.  Algiers  –  Walk Like A Panther .3.11

Bandet Algiers fra USA beveger seg mellom mange forskjellige sjangre, men vi lander på  eksperimentell postpunk for å beskrive hva det er de holder på med.
Deres andre album, The Underside of Power, har høsta positiv kritikk fra hele verden, og vi likte best førstesporet Walk Like a Panther som vi har valgt å inkludere på månedens spilleliste.
Albumet er produsert av Portisheads Adrian Utley og ble sluppet 23. juni på Matador Records.

14. Chelsea Wolfe  –   16 Psyche   4.19

16 Psyche er førstesingel ut fra gothfolk-artisten Chelsea Wolfes kommende album; Hiss Spun. Navnet kommer fra den sekstende astroiden som rom-soneden Psyche (oppkalt etter den greske gudinnen) oppdaga og er på vei til å utforske. 16 Psyche er en mystisk og uvanlig  astroide som ser ut til å bestå av solid metal som jern og nikkel.  På denne låta dukker Chelseas lydbilde dypere inn i metal. Vi gleder oss til resten av albumet som kommer ut 22. september på Sargent House.

15. SassyBlack  –  Wild   2.09

SassyBlack er Catherine Harris-White, en sanger og produsent som blander soul, r’n’b og jazz i et futuristisk lydbilde. Hun holder til i Seattle, Washington, og er kjent fra duoen THEE SATISFACTION. 23. juni kom hun ut med sitt andre soloalbum, New Jack Swing, på eget plateselskap; Space Theory Records.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL SPILLELISTE DESEMBER # 1

  1. Dark Times  –  Blazing   2.44 2.  The Go! Team  – ...
Read More