RADIORAKEL-SPILLELISTE JANUAR # 2

Forskrudde pop-hooks og IDM-beats står på menyen. For en ny utgave av radiOrakels offisielle spilleliste er her. Denne gangen er fokuset på elektronisk musikk fra forskjellige deler av verden. Men frykt ikke det blir også et og annet innslag av hip-hop, folkemusikk og rock. Link til (nesten hele) listen på Spotify finner du på bunnen av artikkelen.

1. Sir Babygirl – Flirting with Her (3.48)
Renessansekvinne og generell dyrker av alt som rart og moro, Sir Babygirl er bubblegum-pop som er delvis 2000-talls nostalgia, og delvis artsy queer-futurisme. Albumet er ute 15. februar, og teaser-singles som “Flirting with Her” lover svært godt.

2. Noname – Song 31 (3.07)
Noname lagde et av fjorårets beste rap-album, “Room 25”. Nå på nyåret har vi fått en liten perle av en singel ut av det blå. Det er chill neo-soul, med tankestrømmende bars om å være ekte.

3. Amira Kheir – Amwaj (5.40)
Ofte betegnet som “divaen fra den sudanske ørken”, Amira Kheir blander tradisjonelt og moderne i sin egne variant av øst-afrikansk folkemusikk. Hennes album “Mystic Dance” er tilgjengelig for strømming nå.

4. Aleksi Perälä – UK74R1823010 (5.16)
 IDM-nomaden fra Lahtu i Finland, Aleksi Perälä er en ekstremt produktiv mann. Han lager transcendental elektronika som strider mot konvensjonell musikkteori. Starlight-serien som han begynte å gi ut november 2018, er inspirert av rural-Canada hvor han holdt til under innspillingen.

5. Izabell – Ka du vil (3.42)
Izabells samarbeid med kollektivet “STVG Kartell” er skremmende aggressivt. En sound som skiller seg ut i mengden av pop-rap du hører mye av på andre radiokanaler. Attityden og gutsen hun viser på låta er forfriskende i hvilket som helst klima.

6. Katiny Slezki – Хэйт хэйт (3.04)
Det er få steder hvor det gir mer mening å være punk enn i Russland akkurat nå. Katiny Slezki har forstått det, og hennes lydbilde låter som en sonisk øreblødning. La oss bare håpe hun ikke blir arrestert av myndighetene slik som henne landsmenn i bandet “Ic3peak”.


7. Lara Sarkissian – The Waves Recountal (3.13)
Sarkissian er aktuell med en ny EP ved navn “Disruption”. Hun tar i bruk sin armenske bakgrunn til det fulle slik vi hører på dette kuttet.

8. Martha Hagen – Awoken (5.00)
Fløytist og sanger Martha Hagen er ikke stort eldre enn 20. Men hennes stemme og lyrikk bærer både stor modenhet og visdom.

9. Dua Saleh – Warm Pants (5.14)
Dua Salehs lager eksperimentell r&b full av lengsel og desperasjon. Hennes EP “Noor”, arabisk for lys, er noe av det som har stått sterkest ut i 2019s første måned.

10. Nkisi – V (6.07)
Produsent og aktivist Nkisi lager banebrytende beats. Musikken har ingen ord, men er både sterkt politisk og spirituell på samme tid.

11. Mall Girl – Slay Girl (3.05)
Et oslo-band du må se opp for i 2019. Det er rytmisk intrikat og melodisk, sprundlende og sjelfullt.

12. Laura Les – Hell Yeah Brother (4.42)
Den Chicago-baserte produsenten har med seg et fotballag av features på denne sommer-jamen. En tilsynlatende ufarlig autotune-crooner av en låt, som brått endrer seg å gjør om klubben til et David Lynch-aktig mareritt.

13. Barda – Estival (5.26)
Argentinske Barda avrunder spillelisten på sitt minimalistiske og dansbare vis. Elektronisk musikk som ikke skammer seg over sine latinamerikanske røtter.

14. Skada – Hvor (1.32)
Rockebandet Skada snek seg også med i denne utgaven av vår bi-månedlige liste. Låta “Hvor” finnes ikke på nettet for øyeblikket så du må tune in på fm 99,3 for å få med seg denne energiklatten. Og som alle trofaste radiOrakel-lyttere vet,så besøkte bandet nylig Ciaa og Line i rockeprogrammet Obey Propaganda.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL SPILLELISTE JUNI #1

1. Priests  –  Suck (Extended Mix)   6.24 SUCK – EXTENDED MIX &...
Read More