RADIORAKEL-SPILLELISTE JANUAR #1

Et nytt år er over oss, og januar 1#-lista er her. Januar er som vanlig en litt stille måned for utgivelser. Men radiOrakels offisielle spilleliste skuffer ikke. Vi skal redde deg ut av nyttårshangoveren og leverer som vanlig en salig blanding musikk fra undergrunnen. Noe nytt og noe gammelt, av ulike sjangere og fra forskjellige verdensdeler. Link til fullstendig spilleliste finner du nederst i artikkelen.

1. Ida Kudo – Gold (3.27)
Dansk-japanske Ida Kudo er aktuell med en EP med elektropop utført i musikalsk finesse. En sjanger som står sterkt her i skandinavia, og Kudo har et godt og unikt grep om den.

2. Cardi B – Money (3.03)
Cardi B har hatt et utrolig bra år i 2018. Og hun avsluttet det på en høydare, ved å slippe video til låta “Money”. Hvor hun twerker, ammer og spiller piano naken. Sykt gøy låt!

3. Lizzo – Boys (2.52)
Få låter har vært så groovy i 2018 som Lizzos “Boys”. Og det er få som kan objektvisere gutter som hun. En sann humørbombe!

4. KOKOKO! – L.O.V.E. (2.55)
Fanebærere i kongolesisk elektroakustisk musikk. Ny EP kom 7. desember.

5. Razika – Aldri (3.36)
Razika har annonsert at 2019 blir deres siste år før de legger opp. Vi takker for mange år med drømmende, romantisk indie rock. Vi samles alle får å ta farvel på Rockefeller 18. januar.

6. Karin Krog – Lazy Afternoon (4.38)
En av Norges største jazzstemmer. Denne frijazz-perlen er like fortryllende i dag som i 1968.

7. Yaeji – Raingurl (3.57)
Perfekt for dansing i stua. Og for annen generell innesitting vi alle kommer til å gjennomføre i disse kalde januarukene.

8. Algiers – The Underside of Power (4.12)
En revolusjonær kraft. Både musikalsk og lyrisk. Algiers er en dyrisk hybrid mellom gospel og post punk som du kan få med deg på John Dee 19. januar!

9. Natlia Lafourcade, Los Macorinos – Danza de Gardenias (4.23)
Lafourcade  og Los Macorinos’ samlinger latinamerikanske folklåter slapp ut for snart et år siden nå. Lyrisk og sensuelt på en og samme tid.

10. Ionnalee – Gone Iamiwhoami-remix (3.32)
Ionna Lee og hennes alter ego Iamiwhoami møter hverandre ansikt til ansikt på denne remixen av låta “Gone”. Mørk stemningsfull elektronika, med en god dose eksperimentering.

11. Hen Ogledd – Sky Burial (4.48)
Den nordengelske folkkvartetten Hen Ogledd består av erfarne musikere som blant annet Sally Pilkington og Richard Dawson. De er aktuelle med sitt debutalbum, en samling sanger som låter futuristiske og hundre år gamle på en og samme tid.

12. Karyyn – Binary (4.36)
Syrisk-amerikanske Karyyn tar fullstendig av med sine vokal samples på denne låta. Vakkert på en ganske forskrudd og skremmende måte.

13. Starstruck (3.24)
Britiske indie-nykommere er aktuelle med ny låt og video. Den burde vært sensurert for upassende innhold. Og det burde vi alle også bli.

14. Lil Truls, Pen gutt – Iglo (2.07)
En vinterlåt fra to av Norges søteste rappere. Ad libs om langrenn har aldri hørtes bedre ut.

15. Ibeyi, Mala Rodriguez – Me Voy Trooko remix (3.55)
Den fransk-cubanske duoen Ibeyi, og den spanske rapperen Mala Rodriguez møter produsent Trooko i denne autotune-infiserte reaggeton-bangeren. Januar 1#-listas mest dansbare innslag.

16. Alvvays – Forget About Life (2.42)
Avslutter lista med et stykke introvert drømmepop fra Alvvays. En låt om å kunne glemme seg selv og sitt liv en gang i blant i dette virvaret vi kaller en hverdag.

More from Musikkredaktør

RadiOrakel Spilleliste April 2015 #1

1. Bounce Patrol – Easter Bunny Bop!. 2.37   2. Childbirth –...
Read More