RADIORAKEL-SPILLELISTE FEBRUAR #2

For en spennende tid vi lever i! I alle fall for musikk. Resten av tilværelsen kan jo for mange være ganske shit med konflikter og politisk uro. Men på den lyse siden så blir dagene lengre og musikkåret 2019 har begynt å sparke i gang skikkelig. I denne utgaven av radiOrakels offisielle spilleliste får vi som vanlig eklektisk undergrunnsmusikk fra hele verden. Der har du noe du kan stole på!

1. Blomst – Mine hender brenner (2.11)
Først ut har vi Blomst. Eller skal vi si Blomst IL. De slipper album vært øyeblikk, på selveste 8.mars.

2. Boy Harsher – LA (5.35)
Boy Harsher er også tilbake med nytt album, og de leverer som vanlig mørk og dansbar elektropop. Låta, LA har også fått tildelt denne fete og kunstneriske videoen du kan se under.

3. Kælan Mikla – Draumadis (3.39)
Islandske Kælan Mikla er også ute med video, og de gjester også Blå 2.mars. Vær der eller vær en firkant!

4. Eric Copeland – High Score Zed (4.24)
Animal Collective og Avey Tares langvarige samarbeidspartner er ute med noe ganske vill techno! Album kommer 29. mars.

5. doNormaal – Revenge (2.13)
I tid hvor skillet mellom materialistisk og samfunnsaktuell hip hop enda skarpere enn tidligere, befinner doNormaal seg definitivt i den siste kategorien. “Revengeer en kort låt, men vil uten tvil gjøre et inntrykk.

6. Neneh Cherry – Natural Skin Deep (4.41)
Den banebrytende, svenske rapperen som forsvant i femten år, slapp nettopp en ganske tankevekkende video for “Natural Skin Deep” fra hennes siste album “Broken Politics”. Hennes lydbilde og budskap føles på ingen måte passé.

7. Cherushii & Maria Minerva – This Must Be the Place (7.07)
Cherushii, aka Chelsea Faith Dolan gikk bort i den tragiske Ghostship-brannen i Oakland, 2016. Men hun rakk og spille inn et samarbeidsprosjekt med Maria Minerva som er ute 15. mars.

8. Träden – Hoppas du förstår (6.10)
De gamle hippiene i Träden slapp ny skive i fjor, og de gjestet nettopp et av Oslos hippeste scener på Kafé Hærverk. Det er ikke 1969 lengre, men denne låta får oss til å føle at dette blir winter of love.

9. Zo Abalone – Rewind (3.26)
Den Manchester-baserte Rn’B-artisten har gått under radaren for de fleste, men hennes nyeste singel “Rewind” gir ubeskrivelige vibber. Det har en DYI-feel, men er likevel umåtelig godt produsert.

10. Suzy Analogue – Never Normalize (4.38)
I krysningspunktet mellom hip hop og eksperimentell elektronika befinner Suzy Analogue seg. “Never Normalize” lener seg tydelig mot techno-siden, med en god oppbygning og melodi.

11. Deathcrush – Ego (3.14)
Enda en sterk norsk gruppe som slipper album 8.mars. Om referansen til Mayhem er bevisst, det er uvisst. De fronter iallefall en rimelig brutal og fet form for hip hop.

12. Nivhek – Walking in a Spiral Towards the House (8.37)
Liz Harris aka Grouper, er nå iført ny hatt. Hatten heter Nivhek og den er som et ambient spøkelse. Til å få frysninger av!

13. Rackett – FU (2.16)
Og til slutt må vi få lov å gjøre slik som australske Rackett. Tilfredsstille oss selv, og si “FU” til verden.

More from Henrik Engø Lesjø

RADIORAKEL-SPILLELISTE OKTOBER #2

A-lista 1. Hey Gloria – En kåt sekund (5.07) Trondheimsbandet Hey Gloria...
Read More