RADIORAKEL-SPILLELISTE FEBRUAR #1

Ny spilleliste, nye muligheter! I denne utgaven av radiOrakels offisielle spilleliste virker mulighetene til å være endeløse. Om det så skal være synth-vals live fra fjøset, skrekk-kortfilm eller et metall-rave i skogen. Det eklektiske og postmoderne, det er jo det vi elsker aller mest her på fm 99,3. Nederst finner du link til (mesteparten av) spillelisten på Spotify.

1. Lafawndah – Daddy (3.39)
Grandios elektropop med emosjonell intensitet er bare første penselstrek i Lafawndahs dype musikalske uttrykk. Denne rykende ferske låta kommer også med den gledelige annonseringen av hennes debutalbum, “Ancestor Boy”, som er ute 22. mars.

2. Sharon van Etten – You Shadow (3.35)
Som du sikkert kan forstå utfra albumcoveret, så har Sharon van Etten blitt mamma siden vi sist vi hørte fra henne. Og som livsendrende hendelser ofte gjør, inspirerte det strålende musikk som kan oppleves på hennes siste fullengder “Remind Me Tomorrow”.

3. Spelling – Under the Sun (5.55)
Spelling er en av de feteste elektronika-artistene du ikke har hørt om. Vel, elektronika er vel å forenkle det. Synth-pop? Post-barokk-noe? Bare hør på det… Det er sykt bra!

4. Misty Coast – Little Sister (3.35)
Misty Coast referer altså til den norske vestkyst. De er tåkete på et drømmepop- og shoegaze-aktig vis. Deres nyeste album, “Melodaze”, er ute nå!

5. Powder – New Tribe (8.37)
Det er ikke ofte 8-minutter lange techno-spor blir stemplet med musikk-magasinet Pitchforks gjeve “Best New Music”, men japanske Powder fikk det nylig. Det er suggererende, dansbart, og vi kan ikke få nok av det!

6. Dark on Tuesdays – Dark Lane (5.06)
Oslo-bandet Dark on Thuesdays nyeste single er delvis trip-hop, delvis filmmusikk til et indre noir-mysterium, og delvis krautrock. Et band viss musikk har godt upåmerket hen alt for lenge!

7. Nakhane – New Brighton (3.19)
Den sør-afrikanske glampop-artisten, og vår elskede Anohni har slått sine kreftene sammen for en gigant av en pop-låt. Det er sjelden pop-musikk er så vital og viktig, samtidig som den er uforskammet catchy. Musikkvideoen er også forheksende. Noe som er en prestasjon med tanke på at Nakhane er eneste skuespiller.

8. Bedroom Witch – Grieving Spell (4.02)
Bedroom Witch lager musikk for folk som vil ha sin trance… bokstavelig! Ikke se videoen om du har lett for å få mareritt!

9. Nilüfer Yanya – In Your Head (3.28)
En av de av de mer uimotståelige stemmene som har kommet ut fra Storbritannia i det siste. Debutalbumet er ute 22.mars!

10. Doplhin Midwives – Junglespell (5.22)
Dolphin Midwives alias; Sage Fischer er en cutting edge artist fra Portland. Hun er harpist, sanger og ikke minst elektronisk eventyrer. Du kan høre mer på hennes nye album “Liminal Garden”.

11. Biru Baby – Insomnia (3.28)
Damene i Biru Baby er tilbake med sin unike kombinasjon av industriell rock og techno. Deres nye album, “Ancient Call”, har blitt dubbet “Baby Metal på syre.” Så det er vært å få med seg med andre ord!

12. Outer Limit Lotus – Night Scene (5.21)
Outer Limit Lotus gir rock et nytt skudd av den utilfredsheten og skrekkslagenheten som ofte er savnet hos andre artister. Det er lumsk, men også vakkert på et melankolsk vis.

13. Color Dolor – Anyway the Wind Blows (3.30)
Finske Color Dolor er noe følge med på i tiden fremover. En triphop-duo, og et kjølig nordisk vindkast. Til å få frysninger av!

More from Henrik Engø Lesjø

RADIORAKEL-SPILLELISTE APRIL #2

To for en! Det er en veldig god deal! De siste par...
Read More