RADIORAKEL SPILLELISTE AUGUST #1

 

1. Miss Eaves  –  Thunder Thighs   2.52

Miss Eaves gir deg kroppspositiv, feministisk rap fra New York med låta Thunder Thighs som er å finne på hennes nye album Feminasty (ute 4.august).

2. Leikeli47  –  Miss Me   2.43

Blandinga av en rockestjerne og en jente fra ghettoen trenger som kjent ikke å hustle lenger, i fjor fikk hun penger! Denne måneden er maskerte Leikeli47 tilbake med to nye biter av brennhett materiale; Attitude og Miss Me. Sistnevnte har vi valgt å inkludere på månedens spilleliste!

3. Songhoy Blues ft. Elfkid  –  Mali Nord   4.00

Songhoy Blues og Grime-artisten Elf Kid har laget låta Mali Nord sammen. Bandet sier at med låta vil de snakke om et tema som står begge artistene nær; flyktninger og immigrasjon, og sette lys på alle mennesker som mister livet sitt på flukt. Låta er å finne på deres album Résistance.

4. Charli XCX  –  Boys  2.43

Charli XCX slapp nylig en selv-regissert video til låta Boys. I videoen har hun snudd det mannlige blikket og kjønnsrollene vi vanligvis ser i musikkvideoer på hodet. Helt uten å putte mennene i videoen i den trange, stereotypiske kjønnsrolleboksen.

5. Cornelius  –  In A Dream   4.14

Den japanske eksperimentelle elektroniske artisten Cornelius er klar med albumet Mellow Waves, siste skiva var hele 11 år siden.

6. Mura Masa ft. Christine & The Queens  –  Second 2 None  4.09

Mura Masa ft. Christine & The Queens : Den elektroniske produsenten Mura Masa fra Guernsey er klar med sitt debut-album. På albumets andre singel Second 2 None har han fått med seg den franske artisten Christine & The Queens på vokal.

7. Monoswezi  –  Loko U Muka   5.04

Dette bandet blir kalt afrikansk-skandinavisk (det var dette spennende ordet som først fanga radiOrakels øyes oppmerksomhet!) og er sammensatt av folk fra Mozambique, Zimbabwe, Sverige og Norge. Disse menneskene har spilt sammen siden 2010 og blander afrikanske rytmer med kaldere jazz. I forbindelse med utgivelsen av det nye albumet A Je, presenterer vi låta Loko U Muka, og den får du nok også høre på releasekonserten deres på Cosmopolite 15. september!

8. EMA  –  Down And Out   3.37

EMA er klar med sitt tredje studioalbum; Exile In The Outer Ring. En av de første låtene hun har delt fra nevnte album, Down & Out, har et viktig budskap om at du er fortsatt en verdig person selv om du ikke har spenn.

9. Jlin & Zora Jones  –  Black Matter   3.42

De visonære footwork-produsentene Jlin og Zora Jones har teamet opp og laget låta Dark Matter. Med tung bass og samples tar de inspirasjon fra klubb-musikk og dubstep, og resultatet er mer dansbart enn det vi tidligere har hørt fra Jlin. Låta er en hit! Den er å finne på Visceral Minds 2, en compilation fra labelet og kunstkollektivet Fractal Fantasy. Zora Jones spiller i byen under KOSO club Øyanatt på Revolver 12. august.

10. Mhysa  –   Strobe   2.29

MHYSA beskriver seg selv som en queer, svart diva og undergrunnspopstjerne for cyber-motstandsbevegelsen. Hun er ute med sitt første album som er å finne til gratis nedlastning på artistens bandcamp-side. Hun håper med dette albumet å vise lytteren sine ønsker, drømmer og inspirasjon og ikke minst kjærlighet til svarte kvinner og femmes.

11. Jay Boogie – Featherweight   3.27

Jay Boogie er en queer femme rapper fra Brooklyn og Den Dominikanske Republikk. Han droppa nettopp en ny mixtape; Jesus Loves Me Too med et budskap om selvkjærlighet.

12. 6lack  –  That Far  3.06

Ricardo Valdez Valentine , kjent under artistnavnet 6lack, er fra Atlanta, Georgia, og en kan høre byens kjente trap-sound i musikken blandet med r’n’b a la The Weeknd (som han har turnert med) og Drake. 6lack har som mange kontemporære rappere funnet sitt publikum gjennom soundcloud. Han kom nylig ut med singelen That Far og vi gleder oss til å høre mer deilig r&b trap fra 6lack fremover!

 

13. Kelela  –  LMK   3.20

Kelela deler det første kuttet fra sitt etterlengtende debutalbum Take Me Apart som kommer ut 6. oktober. Kelela er en avant-garde r&b artist, og med seg på laget har hun Arca som har produsert låta LMK. Dette er lyden av den eksperimentelle elektroniske undergrunnen med pop og R&B-innflytelse fra queers i USA i 2017.

 

14. Lina Tullgren  –  Asktell  2.57

Lina Tullgren ble nettopp signert til Captured Tracks og i september kan vi vente oss hennes debut LP Won. I fjor gav hun ut EPn Wishlist, spilt inn solo i en leilighet. På Won har hun fått med seg et helt band, og uttrykket holder seg intimt og personlig. Hør første singel Asktell her:

15. Secret Shame  –   Crystal Kind   4.36

Secret Shame er et post-punk goth band fra Ashville, North Carolina og kom ut med sin første EP 14.juli på Error Records.

16. DoNormaal   –   Ego Slave (prod. Luna God)   3.49

Seattle-rapper DoNormaal kom nylig ut med en oppfølger til den fantastiske skiva Jump or Die med Third Daughter. En queer, selvstendig rapper som trekker inspirasjon fra grunge, trap og Soundcloud-hiphop og samtidig ikke høres ut som noen annen rapper der ute. Av hele det 19-spors albumet har vi valgt ut Ego Slave (prod. Luna God) , og låta Fraught (prod. Brakebill) er å finne på b-lista.

 

B-LISTA:

1. Yoko Ono  –   Woman Power
2. Waxahatchee  –  Never Been Wrong
3. Gal Costa  –  Relance
4. Nkisi  –  Ruin (Sami Baha Remix)
5. Young M.A.  –  Same Set
6. Quay Dash  –  Bossed Up (prod. SOPHIE)
7. Cardi B  –  Bodek Yellow (Boston Chery Remix)
8. Strange Hellos  –  Is It Me?
9. Naomi Punk  –  Cardboard
10. Fuse  –  Fuse
11. Fuse  –  Poison
12. Natural Velvet  –  Kristina
13. Kendrick Lamar ft. Rihanna  –  Loyalty
14. Missy Elliot ft. Da Brat  –  Sock It 2 Me
15. DoNormaal  –  Fraught (prod. Brakebill)
16. Susanne Sundfør ft. John Grant  –  Moutaineers
17. Mhysa  –  Siren Song

More from Musikkredaktør

radiOrakel September playlist #2

Virginia Wing / Jesse Ruins / Cleo, Syster Sol, Kristin Amparo, Embee...
Read More