RADIORAKEL PLAYLIST SEPTEMBER 2012 #1

Hør (nesten) hele lista i Spotify her

1. Beautiful People – So This Is Suicide (3:59)

Det har gått elleve år siden ungdomsskolekompisene Jonas, Arne, Kjetil og Ådne startet Beatiful People i hjembyen Kristiansund. Da bandet fikk platekontrakt med Vice Records i statene røk bandnavnet til fordel for Sex Beat. Grunnen? Navnet var allerede tatt i bruk av badetøyprodusenten Beautiful People Swimwear og et Marilyn Manson-coverband. Mange husker nok gruppa best som 120 Days, bandets tredje navn. 8. september takker de for seg, men slagere som denne vil leve videre på mang et dansegulv.

2. Lukestar – Cold Numbers (3:41)

Atten år og et halvt liv etter at vokalist Truls Heggero og gitarist Yngve Hilmo møttes i skolegården over en Drillo-is i slutten av sjetteklasse, la også Lukestar falsetten på hylla siste sommerdag. Og det med tre album, en slump EPer og over hundre konserter bak seg. For ikke å glemme Spellemannen for plata Lake Toba, hvor denne låta er hentet fra. Takk, Lukestar. Vi setter vår lit til ryktene om at Truls snart er å se r&b-drakt.

3. Azure Ray – Red Balloon (3:55)

Har du mistet kontakten med bestevennen din fra ungdomsskolen? Vel, det har ikke Maria Taylor og Orenda Fink, som møttes femten år gamle i hjembyen Birmingham, Alabama. På femteskiva As Above So Below har drømmepopduoen gått elektronisk, med inspirasjon fra James Blake, Nicolas Jaar og Apparat. Og det med stort hell, uten å miste den menneskelige varmen.

4. Yeasayer – Reagan’s Skeleton (5:05)

Sliter du med å riste av deg skuffelsen og komme videre i livet etter brooklynbandets tredjeskive Fragrant World? Vel, det gjelder å se lyspunktene. Sett av fem minutter til Reagan’s Skeleton, som tar deg med til en mørk klubb i det velkjente indielandskapet. Føler du deg bedre nå? Yeasayer besøker Rockefeller 20. september.

5. Angelica’s Elegy – When You’re Asleep (5:07)

Midtnorske Riot Factory fabrikerer mye godsaker i disse dager. Og disse multinstrumentale karene er intet dårlig tidsfordriv i ventetiden før Bendiks platedebut Drømmen Gjør Meg Ingenting (5. oktober). Nylig utgitte Cognitive Dissonance EP slipper ikke unna Deerhunter og Beach House i referanseboka, men låter like fullt særegent. Eller indie/lo-fi/shoegaze med klangfulle vokalharmonier, for deg som har bruk for sjangerknagger. Men aller viktigst: Angelica’s Elegy beviser at enkelte folkehøgskoleband faktisk bør holde sammen når morgensamlingene er over.

6. AlunaGeorge – Your Drums, Your Love (3:38)

Enkelte nettmøter er bedre enn andre. Som møtet mellom Aluna Francis og George Reids, vokal og elektronikk. Vårslippet You Know You Like It skilte seg ut i hipsterjungelen på labelen Tri Angle, og denne singelen følger opp. Synes du fortsatt låta mangler noe? Remiks den, da vel.

7. Mungolian Jetset feat. Unni Wilhelmsen – Revolving Door (remake) (5:38)

Skulle du også ønske at Unni Wilhelmsen var mer dansbar? Vel, Knut Sævik og Paul «Strangefruit» Nyhus har tatt ansvar. Og det med en svevende, lett episk, elektronisk versjon av singelen fra 2010-skiva 7. Du finner mer på Mungodelics, gitt ut på Smalltown Supersound.

8. LoveLoveLove – Esthetic Love (4:54)

At en sammensmeltning av fine folk fra Aristillus, Dråpe og Receptionist ville låte fint, lå i kortene. Dette er esset i kortstokken, hentet fra EPen Your Heart Stops With The Beat. Drømmende, men ytterst bevisst post rock/shoegaze verdt å holde seg våken for.

9. Årabrot – The Honour of Silence (Death in June cover) (4:36)

Forventet du virkelig en oppfølger i samme spor som Solar Anus? Vel, da kjenner du ikke disse karene godt nok. Haugesundsgjengen, oppkalt etter en søppelfylling i hjembyen, er vanskelige å bli kloke på: for hver utgivelse har noiserockerne opponert like mye mot seg selv som mot samfunnet rundt seg. Tolvtommeren Mæsscr gjør deg ikke mye klokere. Med hjelp fra vokalist Kjetil Nernes’ samboer Karin Park (fløyte), Magnus Nymo (gong) og Emil Nikolaisen (produsent, gitar, støy) har de laget en mikstur bestående av coverlåter, som denne, og nytt materiale. Rart, mørkt og ubehagelig.

10. Thus:Owls – White Night (5:14)

Om det i det hele tatt er mulig å sette fingeren på et skandinavisk lydbilde, er det lett å peke på det svensk/kanadiske ekteparet Erika og Simon Angell. Kjølig orkestrert, melankolsk, ømt og velprodusert. Andreskiva Harbours slippes i begynnelsen av 2013.

11. Rebekka Karijord – Multicolored Hummingbird (3:27)

Med mangfoldighet, talent og hardt arbeid kan du oppnå mye. Musikk til mer enn 30 filmer, teaterstykker og danseoppsetninger, roller i filmer som Reprise, eget produksjons- og plateselskap og to soloskiver, for eksempel. At stockholmsbaserte Rebekka har delt studio med en viss Ane under innspillingen av We Become Ourselves skinner igjennom, men tar ikke fra henne et sjeldent stemmebånd, komplimentert av eksperimentell, dynamisk instrumentering gjennom orgel, gutte- og mannskor. Plata slippes 14. september, og er første del av et dobbelalbumkonsept om maskulinitet kontra femininitet.

12. CCTV – Hide (3:30)

Ny Pow Pow-plate? Fett! Kødda. Men med unntak av det energiske indie-sporet Elevation, tar CCTVs debutplate deg med på, ja nettopp, en elektronisk romferd i lett gjenkjennelig Pow Pow-stil. Selv ikke frontmann Shaun Curtis’ vokal hjelper – denne plata tilhører backingbandet. Hope & Destroyer er uansett et etterlengtet steg vekk fra Manchester-rocken som tok haugesundbandet til Urørt-finalen i 2010. Bittersøtt for CCTV, gøy for oss. Plata slippes på Fysisk Format 14. september.

13. Jessie Ware – Sweet Talk (3:37)
Med et av vår tids mest kraftfulle soulstemmebånd, r&b, hiphop, elektronika og en skvett divaframtoning, har den britiske Jessie markert territorium denne høsten. Er du svak for nevnte sjangermiks og sensuell, bittersøt kjærlighet, er debutplata Devotion en potensiell bestevenn.

14. El Perro Del Mar – Walk On By (4:01)

Gøteborgsjenta Sarah Assbring er verken den første til å kombinere kjølige, dansbare beats med myk vokal eller til å gå til anskaffelse av bolleklipp. Derimot mestrer hun det å låte både lokkende og advarende på samme tid – kanskje er det best å rusle videre forbi. 12. november slipper hun sitt femte album, Pale Fire.

15. Elise Vatsvaag – Safe Play (MICH remix) (4:05)

MICH har lagt sine lekne, elektroniske fingre på siddisen Elise Vatsvaags strøkent orkestrerte poplåt om flørting. Resultatet er en dansbar røver. (Original-)låta er en del av låtsamlinga This Is Not My Music, som slippes låt for låt hver måned gjennom hele 2012.

Hør (nesten) hele lista i Spotify her

More from Musikkredaktør

Playlist desember – 09

Florence + the Machine – You’ve Got the Love (2:49):Florence +...
Read More