radiOrakel playlist september #1

Makthaverskan / Levitations / The Bags / The Atomic Tanlines / Ragana / Daisy World / Chicaloyoh / Itz Tiffany / Le1f / M.I.A. / Soft Metals / Future Primitive / Courtney Barnett / Sathima Bea Benjamin / Against Me!

1. Makthaverskan – Something More  3.15

Makthaverskan er et band fra Göteborg og blir ofte omtalt som byens det beste liveband om dagen. De har kommet med to fullengdere og er nylig aktuelle med en 7″ Something More og en kommende konsert på Mono 12. september. Makthaverskan beskriver selv musikken sin som dødspop og trekker inspirerasjon fra deres tristesse, Göteborg indierock legendene Broder Daniel og Joy Division.

2. Levitations – B-sides 2.30

B-sides er en ny låt fra Berlin riot-grrl bandet Levtations, låta er fra den kommende 7″ Parters In Crime. Levitations lager punk musikk som oppfordrerer deg til å ekstatisk danse med dine venner eller alene i soverommet ditt.

3. The Bags – Babylonian Gorgon  2.31

I vår serie med kvinnelig fronta punk and fra 70- + 80-tallet presenterer vi : The Bags. The Bags var en viktig del av punk scenen i LA fra midten av 70-tallet og flere av medlemmene er stadig en del av punk scenen i dag. The Bags var kjent for sine intense liveshows, og de startet med å spille med papirbagger på hodet for å være anonyme. Det var mange kvinner + queers aktive i førstegenerasjons punkscenen i LA med band som 45.grave, Christian Mistress, Castration Squad og The Bags.

Vokalisten Alice bag har startet en egen blog , Women of LA Punk,  for å dokumentere alle kvinnene som var aktive i punkscenen både forann og bak scenen. Alice Bag er også aktuel med biografen Violence Girl hvor hun tar opp temaer som å være kvinne og være chicana(mexicaner oppvokst i USA) i punkscenen og også om det å være punkmor og bli eldre i en punkscene, i tillegg til å fortelle historier om første generasjon punk scene i USA.

Video fra 2012 hvor Alice Bag fremførerer Babylonian Gorgon:

 

4. The Atomic Tanlines – Dirty Queer Rocknroll  1.50

The Atomic Tanlines er er queer punk band fra Denton, texas. De lager energisk punk rock og er kjent for punk-in.yr-face holdningerer og kaotiske konserter som også bryter ned veggen mellom bandet og publikum. Du finner musikken deres gratis på bandcamp.

tomictaaa

 

5. Ragana – Curved Grass  4.55

Ragana betyr heks og de kommer fra Olympia , WA som er en regnfull by omringet av mystisk regnskog. Ragana spiller black metal/doom som fangerer akkurat den essensen av heksete Olympia. Tidligere i år kom de med albumet Unbecoming.

 

6. Daisy World – Journey of Self Discovery Through The West  3.14

Daisy World er et punk band fra Oakland , California. Som alltid er Oakland fylt av kvins og queers i band og jeg var heldig å komme over dette bandet i en kjeller i Olympia. De har flere låter til gratis nedlastning på deres soundcloud.

 

7. Chicaloyoh – Gloves and Tie  4.23

Chicaloyoh er den musikalske inkarnasjonen til Alice Dourlen som holder til i Normandie, Frankrike. Hin har nylig utgitt sin første full-lengder, Folie Sacrée. Albumet er innspilt dypt inne i skogen i Alice sitt eget studio i Chaudelande. Ute 15. september på Shelter Press Records.

8. Itz Tiffany – Dance (Neke Neke) 3.56

Tiffany Owusu , bedre kjent  gjennom artistnavnet Itz Tiffany, er en afro-pop artist fra Ghana. Tiffany kom med sin første singel i 2006 og har siden samarbeidet med mange kjente Ghanesiske artister som Fuse, Castro og Sarkodie. Hin kom nylig ut med en video til låta Dance(Neke Neke) som du kan se her:

 

9. Le1f – Damn Son 3.47

Avant garde NYC rapper Le1f er snart klar med sin andre mixteip i år etter den fantastiske Fly Zone. Første smakebit er Damn Son, produsert av Shy Guy og er å finne på Tree House mixtape som er ute 10.september på Camp & Street.

 

10. M.I.A. – UNBREAK My Mixtape 4.26

M.I.A. med UNBREAK my mixtape er enda en smakebit fra den kommende Matangi , ute 15. november. Hadde det ikke vært for M.I.A.s bruk av sosiale media måtte vi nok vente lengre for denne utgivelsen da plateselskapet ikke vil gi hin en utgivelsedato, og med det svarte M.I.A. ved å twittre at hin ville leake hele albumet og lage en ny til de var klare hvis de kke ga en dato. Det er fint å se at gjennom sosiale media kan artistene ta tilbake mye makt over sin egen musikk(!) fra de store plateselskapene. UNBREAK my mixtape er en fin kjærlighetsbalade med sampling fra Blur og Karen Dalton.

 

11. Soft Metals – Lenses 3.51

Soft Metals er et av flere band fra vestkysten USA som i en slags 80-talls bølge lager drontete, mørk minimalsynth pop. Soft Metals er Patricia Hall og Ian Hicks fra Los Angeles som har for innspillingen av sitt nyeste album relokerte til Portland og Echo Park.Der bygde de sitt eget studio da de ikke ville lage og spille inn musikk i et profesjonelt studio.  Dere får tittel sporet fra skiva Lenses her, ute på Captured Tracks.

 

12.  Future Primitive – Kaspar Hauser 4.07

Future Primitive er et hardcore post-punk band fra Philedelphia. Bandet består av Leora Colby på vokals + Calum Mackenzie på bass + Graham Diguiseppi på trommer +  Jaime Herrera på gitar. De er et relativt nytt band og du finner musikken deres på bandcamp.

 

13. Courtney Barnett – Avant Gardener 5.12

Melbourne artisten Courtney Barnett forteller på sin nye låt Avant Gardener en historie flere av oss kan kjenne oss igjen i(hvertfall meg)  ; historien om en arbeidsløs person som sent en mandag morgen drar seg ut av senga for å prøve seg på hagearbeid og med det får et panikkanfall for å så bli plukket opp av en ambulanse. Slacker anthem 2013. The paramedic thinks I’m clever coz I play guitar, I think she’s clever coz she stops people dying. Dobbel EPn A Sea Of Split Peas er ute snart på Milk Records.

 

14. Sathima Bea Benjamin – Africa 8.08

Sathima Bea Benjamin var en Sør-Afrikansk vokalist og komponist oppvokst i Cape Town. Sathima gav ut Sør-Afrikas første jazz LP sammen med ektemannen Abdullah Ibrahim i 1959 med My Songs For You. På grunn av voksende rasisme og apartheid i Sør-Afrika dro Sathima og Abdullah til Europa, der møtte hin og samarbeidet flere jazzlegender som Dexter Gordon, John Coltrane, Thelonius Munk og ikke minst Duke Ellington. Duke kom til å bli en viktig støttespiller for Sathima og fikset platekontrakter for hin og støttet hin gjennom hele hins karriere. Desverre døde Sathima 20.august, 76 år gammel. Vi vil alltid huske hin som en fremtredende vokalist og inkluderer den vakre låta Africa på playlista for det. RIP.

 

15. Against Me! – True Trans Soul Rebel  3.15

For et år siden kom Against Me! frontperson Laura Jane Grace ut som transkjønnet , siden den tid har to bandmedlemmer sluttet og bandet jobber md en plate kalt Gender Dysphoria Blues sammen med produsent Butch Vig. I mellomtiden har Laura spilt inn en solo folk-punk 7″ True Trans for kommende solo-turne (Against Me! startet som Lauras solo-prosjekt). True Trans Soul Rebel er en vakker og veldig ekte låt. <3

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST MAI 2013 #2

1. Pandreas – Rås 5:41 Landets mest smakfulle jusstudent leverer igjen. Mulig...
Read More