RADIORAKEL PLAYLIST OKTOBER 2012 #1

Hør (nesten) hele playlista i Spotify her

1. EaggerStunn feat. Geolo G – Kugledans (4:34)

Misjon ”danske rim til folket” fortsetter. Av den enkle grunn at ingen språk, muligens med fransk som unntak, flyter bedre. Etter å ha battlet hverandre i den danske undergrunnen gjennom flere år, har Eagger/Eaggerman og Stunn Gunn forent sine reggeakrefter på plata Armagedion. Singelen Kugledans er en langfinger til de som stenger festen ned (les: politiet), og har jaggu har solgt til gull i Danmark.

wuup wuup / det er lyden af politien / wuup wuup / ja, det er lyden af de svin.

2. Specktors & Silas – Slædemusik (3:50)

Specktors oppsto i 2008 som en sjangerbastard av alt den danske guttegjengen likte: black metal, ekstrem goa techno og hiphop. Debutplata Shanksville fra 2009 låter som en mørk, psykedelisk fest stappet med hypre partybeats (ref. Broerne Brænder). Nå er trioen Bruce Wanr, JonasForFanden og Sluzh tilbake med et mer rendyrket hiphop-uttrykk. Sommerbangeren Lågsus og Slædemusik, deres nyeste singel, lover godt for andreplata Kadavermarch.

3. King Krule – Octopus (3:32)

94-modell. Artistnavn hentet fra Super Nintendo-spillet Donkey Kong Country. Bak artistnavnene Zoo Kid, DJ JD Sports og King Krule står Archy Marshall. Fra London, selvsagt. En guttunge, erkebritisk og rødhåret sådan. Under navnet King Krule lager vidundergutten mørk, slørete hiphop med elektroniske beats, og aller viktigst: lykkes i å spre den utenfor soverommet. Denne dobbelsingelen (A-siden Rock Bottom er også verdt en lytt) tyder på at mer er i vente, men mens du venter: sjekk ut den selvtitulerte femsporsdebuten.

4. Bendik – Kjenner Ingenting (4:53)

Blant flere norske musikalske grunner til å glede seg over kjølige høstdager med vind og regn, hvor du med god samvittighet kan holde deg innendørs i platespillerens selskap, finner vi Bendiks debutplate Drømmen Gjør Meg Ingenting. Og uten å røpe noe: Silje Halstensens bergensvokal og gitar, Erlend Elvesveens synth og Eivind Helgerøds trommer skuffer ikke. Debutplata er ute på Riot Factory nå.

5. J. Cole & Major Lazer – Get Free ColeWorld (4:07)

Jermaine Lamarr Cole, førstemann til å bli signert på selveste Jay Zs label Roc Nation, har tatt på seg den vriene oppgaven med å besudle Major Lazer og Amber Coffmans (Dirty Projectors) høstsingelslipp Get Free. Han gjør det på en ypperlig måte, ved å skru opp tempo og tilføre selvsentrerte rim.

6. Sandra Kolstad feat. Lucy Swann – Titanic II (Oh How We Waited For This Moment) (4:27)

Kun et år etter debuten Crux står jaggu Norges cooleste dame klar med oppfølgeren (Nothing Lasts) Forever. Popsangeren Lucy Swann, teknoduoen Bloksberg og rapperen Son Of Light tilfører plata enda mer coolness, og bidrar sammen med hjelpende miksehender fra produsentkollektivet Souldrop til et lystigere, men elektronisk tyngre uttrykk i retning tyske Moderat. Et uttrykk som gjør seg godt på plate, men desto bedre live.

7. Dandylion – Close To You (3:27)

Hørt stemmen før? Dandylion er nemlig soloprosjektet til Marianne Sveen fra Katzenjammer. Hu med ring i nesa, veit du. I tillegg til å spre kattejammer rundt om i Europa har hun altså rukket å slippe to deler av Images under construction på drøye ti måneder. 19. oktober fullendes solotriologien.

8. Nomadic Firs – Cover Bombs (ODESZA Edit) (3:30)

Washington. Produksjonsduo bestående av Catacombkid and BeachesBeaches. Det er alt vi veit om Odesza. Pluss at de har snekret sammen den døsige elektroplata Summer’s Gone. Og at de gir den bort helt gratis. Kudos må også tildeles mann-og-kone-bandet Nomadic Firs fra Tenessee for et særs godt utgangspunkt.

9. Ine Hoem – All Are Sailing (4:20)

Ei annen som trengte en pause fra banddemokratiet (ref. Marianne Sveen) er PELbO-vokalist Ine Hoem. De smekre, melodiøse poplåtene Ine åpenbart har brent inne med gjennom fem år, to plater og turnering med trondheimstrioen, kommer snart til uttrykk i albumformat. Men pust ut, PELbO-fans. Soloprosjektet er visstnok kun en pausefisk.

10. Melody’s Echo Chamber – Crystallized (4:01)

I underskudd på knitrende, psykedelisk pop? Vel, da er denne låta, spilt inn med hjelp fra selveste Kevin Parker (Tame Impala), midt i brunøyet for deg. Bare synd at låta er unntaket og ikke regelen på Fat Possums selvtitulerte debutplate.

11. Nosaj Thing feat. Kazu Makino – Eclipse/Blue (4:33)

Etter å ha oppdaget hiphop gjennom skolebussjåførens radiofrekvenser, begynte Jason Chung å fikle på farens datamaskin. Slik lærte Los Angeles-guttungen lærte seg å lage beats, og i 2009 LP-debuterte han som Nosaj Thing med plata Drift. Siden den gang har det vært tyst, før denne singelen, med vokalhjelp fra Blonde Redheads Kazu Makino, dukket opp. 22. januar kommer mer synthbasert instrumental hiphop, i form av oppfølgeren Home på labelen Innovative Leisure.

12. The Helio Sequence – Downward Spiral (3:46)

Alternativt rockeband er muligens en noe belastet merkelapp, men denne duoen fra Oregon mestrer kunsten å låte strømlinjeformet og interessant på samme tid. Låta er hentet fra femteplata Negotiations.

13. Dum Dum Girls – Lord Knows (4:18)

Greit nok, låta ble sluppet som en smakebit på End of Daze i sommer. Men når Dee Dee, Jules, Sandy og Malia lanserer hele EPen, er det en ypperlig anledning til å plukke den fram igjen. Døsige, drivende indiegitarer og finfin vokal: lo-fi på sitt beste fra solkystbandet.

14. Verdensrommet – Sidelengs (2:45)

I det du blar deg gjennom band på band, enten det er på Urørt, i innboksen eller posthylla di, er det lett å grynte at dette landet har alt for stor uttrykks- og økonomisk frihet. Så snubler du over ei smekker poplåt fra Skien, og med ett er smilet tilbake. Verdensrommet ble nylig Ukas Urørt, og spiller i disse dager inn EP med Matias Tellez.

15. Bright Eyes feat. First Aid Kit – We Are Going To Be Friends (The White Stripes cover) (2:19)

Folk-søstrene Söderberg fra utkant-Stockholm har uten tvil lyktes i å skape et særegent lydbilde. Men ja, vi har hørt det nå. Derfor er det noe befriende over søstrenes samarbeid med Conor Oberst og resten av gjengen i Bright Eyes, en coverlåt med vokalprakt beskjedent pakket inn i en enkel keyboardmelodi. Deres felles hyllest til Jack og Meg er neppe et valg basert på shuffle, førstnevnte White tok nemlig søstrene inn i varmen i sitt Third Man Records etter å ha sett en konsert i Nashville i 2010. First Aid Kit spiller på Rockefeller 7. november.

Hør (nesten) hele playlista i Spotify her

More from Musikkredaktør

RadiOrakel Spilleliste Mai 2016 #1

  1. Trude Von Ivilja – Generøs, ikke løs. 3.51   2....
Read More